زبالهدانی که قرار بود درمانگاه خیریه شود
مراحل ساخت درمانگاه خیریه امام صادق (ع) در محله مولوی قزوین از سال ۸۰ آغاز و بعد از پیشرفت ۳۰ درصدی متوقف شد؛ درمانگاهی که قرار بود در حوزه پرتودرمانی و سرطان کار خود را بهصورت خیریه در قزوین آغاز کند بعد از گیر کردن در بروکراسیهای اداری و تهاترهای صورت گرفته نیمهتمام ماند و اکنون محلی برای معتادان و کارتن خوابهاست.

ایسنا/قزوین مراحل ساخت درمانگاه خیریه امام صادق (ع) در محله مولوی قزوین از سال ۸۰ آغاز و بعد از پیشرفت ۳۰ درصدی متوقف شد؛ درمانگاهی که قرار بود در حوزه پرتودرمانی و سرطان کار خود را بهصورت خیریه در قزوین آغاز کند بعد از گیر کردن در بروکراسیهای اداری و تهاترهای صورت گرفته نیمهتمام ماند و اکنون محلی برای معتادان و کارتن خوابهاست.
چندی پیش خبرگزاری مهر در قزوین ویدئویی از یک درمانگاه نیمهکاره منتشر کرد که بیش از یک دهه رها و هماکنون به محلی برای معتادان و کارتنخوابها تبدیلشده و مشکلات زیادی را برای مردم منطقه ایجاد کرده است.
بعد از پیگیریهای انجامشده توسط ایسنا، مسئولین دانشگاه علوم پزشکی قزوین درمانگاه رهاشده را درمانگاه خیریهای دانستند که ساخت آن از سالها پیش متوقفشده است و دلیل آن را باید از موسسه خیریه که احداث آن را شروع کرده جویا شد.
ایسنا در نشستی پای صحبتهای اعضای هیئتمدیره موسسه خیریه امام صادق (ع) «محمدکریم باریکبین»، «حسن میرزا عبدالهی» و «محسن مافی» نشست تا علت نیمهکاره ماندن این ساختمان را بعد از گذشت ۱۹ سال جویا شود.
حسن میرزا عبدالهی نایبرئیس هیئتمدیره موسسه خیریه امام صادق (ع) با اشاره به درمانگاه خیریه امام صادق (ع) تصریح کرد: محمد کریم باریکبین درگذشته کتابخانه امام صادق (ع) و مدرسه علمیه امام صادق (ع) را راهاندازی کرد، او در سال ۸۰ تصمیم گرفت که در زیرمجموعه مؤسسات عامالمنفعهای که تحت عنوان امام صادق (ع) در استان قزوین شکلگرفته بود، درمانگاه خیریه و کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امام صادق (ع) را راهاندازی کند.
وی افزود: بنابراین زمینی به مساحت ۱۴۸۰ مترمربع و ۶ هزار مترمربع زیربنا، رو به روی حسینیه امینیها که مالکیت آن ذیل موسسه فرمان ده مادهای حضرت امام (ره) بود را برای اجرای این کار انتخاب کرد، این زمین متعلق به حوزه علمیه بود و با توجه به نیت خیر موسسه امام صادق (ع)، امامجمعه وقت قزوین (مرحوم آیتالله هادی باریکبین) زمین را به انضمام ۲۰ میلیون تومان برای احداث این مجموعه به موسسه خیریه تحویل دادند.
طبقه زیرزمین درمانگاه پرتودرمانی آمادهشده است
نایبرئیس هیئتمدیره موسسه خیریه امام صادق (ع) اظهار کرد: با توجه به ۲۰ میلیون تومان پرداختی قرار شد مالکیت ملک از حوزه علمیه به موسسه خیریه درمانی امام صادق (ع) منتقل شود، بنابراین باهمت رئیس هیئتمدیره و کمک برخی از خیرین کار شروع شد، مجوز ساخت بهسرعت پیگیری و پزشکان بهعنوان متخصصین امر و مهندسین بهعنوان ناظر و سازنده بنا در دو گروه کار خود را شروع کردند.
وی خاطرنشان کرد: نیاز درمانی شهر در زمانهای مختلف فرق میکند در حال حاضر نیاز درمانی قزوین در حوزه کرونا و دستگاه اکسیژن است اما در سال ۸۱ ما در قزوین به سنگشکن کلیه و سیستم آنژیو نیاز داشتیم، برای ساخت درمانگاه نیازهای قزوین احصا شد، آن زمان بیماران سرطانی برای پرتودرمانی به تهران مراجعه میکردند، بنابراین از پزشکان متخصص و مهندسین که سازه را میساختند مشاوره گرفتیم درنتیجه نقشهای کامل برای تأسیس مرکز پرتودرمانی و موارد مطرح شده طراحی شد.
میرزا عبدالهی بیان کرد: با توجه به تصویب طرح به سراغ کسب مجوزها رفتیم، ابتدا مجوزهای مخصوص پرتودرمانی توسط سازمان انرژی اتمی صادر و مجوزهای لازم از وزارت بهداشت دریافت شد، ما هماکنون گزارش سازمان انرژی اتمی را داریم که طبقه زیرزمین بر اساس استاندارها برای پرتودرمانی آماده شده است.
عرصه درمانگاه آن سالها زبالهدانی و مخروبه بود
وی عنوان کرد: عرصه درمانگاه آن سالها زبالهدانی و مخروبه بود درواقع قابل احداث ساختمان نبود، موسسه خیریه با اجازه از آیتالله باریکبین به ارتفاع ۱۰ متر زباله و خاکهای دستی انباشتهشده در این زمین را تخلیه کرد، چون خاک از دیوارهای مقابل ریزش میکرد دیوار حائل با بتن مسلط، به ارتفاع ۱۰ متر در حدود ۱۵۰۰ متر رونده باضخامت میانگین ۶۰ سانتیمتر احداث کردیم، درواقع چون خاک سست بود دیوارهای سنگین زدیم که زمین نریزد.
نایبرئیس هیئتمدیره موسسه خیریه امام صادق (ع) تأکید کرد: کلنگ کار سال ۸۲ توسط آیتالله باریکبین به زمین زده شد و کار بهسرعت شروع و به فاصله یک سال سازه در حال آماده شدن بود، ساختمانهای بیمارستانی چون جزو ساختمانهای درجهیک استان محسوب میشود باید در مقابل زلزله سالم بماند و تخریب نشود بنابراین استحکام بنا بهصورت جدی موردتوجه قرار گرفت.
وی بیان کرد: این بنا بهسرعت در ۵ طبقه آماده شد چون در جوار حسینیه امینیها بود مجوز حرکت در ارتفاع را ندادند و مجبور شدیم که در ۳ طبقه منفی و ۲ طبقه مثبت حرکت کنیم، بعد از ۲ سال که ساخت سازه انجام شد با محدودیت وجوه خیریه روبهرو شدیم و به سمت جمعآوری کمکهای مردمی رفتیم.
میرزا عبدالهی خاطرنشان کرد: آقایان یعقوبی بهعنوان خیّر وارد شدند و تابلو درمانگاه برادران یعقوبی ذیل موسسه خیریه امام صادق (ع) نصب شد، قرار بود ۴۰۰ میلیون تومان پول بیاورند اما در میانه راه انصراف دادند، حدود ۳۰ درصد از سفتکاری سازه تکمیلشده بود و ما تصمیم گرفتیم برای انتقال سند مراجعه کنیم.
وی بیان کرد: آن زمان مصادف شده بود با زمانی که آیتالله باریکبین حالشان مساعد نبود بنابراین امکان انتقال سند وجود نداشت و سند فیزیکی به نام حوزه علمیه اما در دست ما بود، بنابراین ما کار را رها کردیم تا تکلیف سند مشخص شود، قرار بود با توجه به کمکی که از طرف حوزه علمیه صورت گرفته بود بعد از احداث، برای طلاب و افراد تحت پوشش حوزه علمیه امتیازات درمانی قائل شویم.
اعیان درمانگاه به نام موسسه خیریه است
نایبرئیس هیئتمدیره موسسه خیریه امام صادق (ع) اظهار کرد: در اساسنامه موسسه نیز قیدشده است «اگر موسسه منحل شود فقط نماینده ولیفقیه میتواند تصمیم بگیرد که آن به موسسه خیریه دیگری انتقال پیدا کند یا تحت مالکیت حوزه قرار بگیرد» درحالیکه ما اطلاع نداشتیم سال ۹۴ حوزه علمیه وارد معامله با شهرداری شده است.
وی تأکید کرد: درصورتیکه مالکیت عرصه به نام حوزه علمیه بود و اعیان به نام موسسه بود، حوزه علمیه تصمیم گرفته بود از شهرداری زمینی در منطقه مینودر بگیرد و زمین مربوط به درمانگاه را بهصورت معوض به شهرداری بدهد، بنابراین با توجه به اعتراض ما انتقال سند انجام نشد.
میرزا عبدالهی بیان کرد: آن زمان به سراغ شهردار وقت «مسعود نصرتی» رفتیم و گفتیم اعیان برای ما است و اگر قرار است زمینی بدهید در مقابل عرصه میتوانید بدهید، آنجا متوجه شدیم که قرار است اعیان و عرصه به شهرداری واگذار شود.
وی تأکید کرد: سال ۸۸ با حوزه علمیه مکاتبه کردیم اما حوزه علمیه ۳ ماه و ۷ روز بعد پاسخ داد که زمین موردنظر از اموال حوزه علمیه است و باید در امور حوزه صرف شود، بنابراین هیئتمدیره موسسه حوزه مجاز به تملیک بلاعوض به اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر نیست بنابراین با توجه به پیشنهاد شهردار مبنی بر آمادگی واگذاری زمین جهت احداث درمانگاه امام صادق (ع) و با توجه بهصرف هزینههای قابلتوجه جهت ایجاد اسکلت فلزی و زیربنا، حوزه علمیه آمادگی دارد در صورت واگذاری زمین از جانب شهرداری این ملک در اختیار شما قرار بگیرد.
نایبرئیس هیئتمدیره موسسه خیریه امام صادق (ع) خاطرنشان کرد: درواقع حوزه علمیه به ما گفت اگر شهرداری به ما زمین داد ما این زمین را به شما میدهیم اما زمین به تملک شهرداری درآمد و زمینی در کنار منزل آیتالله باریکبین به نام حوزه علمیه منتقل شد، قرار بود حوزه علمیه زمین دیگر احداثی در مینودر بگیرد با توجه به اینکه ما نسبت به اعیان مدعی شدیم این امر اتفاق نیفتاد.
چرا شهرداری پیشقدم نیست؟
وی عنوان کرد: ما برای کمک به مردم محروم منطقه آن محل را انتخاب کردیم بنابراین به شهرداری نامه زدیم که حوزه علمیه به اعیان مالکیتی ندارد، در سالهای مختلف نزد «مسعود نصرتی» و «علی صفری» شهرداران قزوین رفتیم درنهایت پرونده به «ترابی» معاونت عمرانی وقت شهرداری قزوین منتقل شد، پیشنهاد دادیم که درمانگاه را بهصورت مشارکتی با شهرداری بسازیم یا سند به نام موسسه باشد و ما خودمان درمانگاه را بسازیم.
میرزا عبدالهی یادآور شد: این موسسه خیریه است و شهرداری برای اینکه یک واحد درمانی در جنوبیترین قسمت شهر احداث شود باید پیشقدم شود، مخروبه بودن آنجا به شهروندان دوروبر لطمه میزند، حل این مسئله بر عهده شهرداری است، ما از شهرداری گلهمندیم که بعد از گذشت چند سال برای این ملک تصمیم نگرفته است، اعیان برای خیریه است و برای بیمارستان و کار درمانی طراحیشده است، درمانگاه باهدف تشخیص بود و ۲۰ تخت برای بستری موقت در نظر گرفته بودیم.
وی بیان کرد: اگر سند به نام موسسه منتقل شود، سازه نیاز به بررسی استحکام بنا دارد و بعد از تأیید آن بلافاصله مطابق نیاز روز درمانی استان ساخته میشود، از مسئولین میخواهیم مؤسسات خیریه را همراهی کنند نه اینکه خودشان مانع کار شوند چراکه اقدامات ما غیرانتفاعی نیست بلکه برای امور خیریه و خدمت به مردم است.
نایبرئیس هیئتمدیره موسسه خیریه امام صادق (ع) اظهار کرد: از شهرداری میخواهیم مالکیت عرصه را به موسسه خیریه ما بدهند تا بتوانیم کار را ادامه دهیم اگر این کار غیرممکن است اعیان را به قیمت روز از ما خریداری کنند تا ما در جایی دیگر سرمایه گذاری کنیم، از طرفی باید توجه شود که این سازه صرفاً برای کار درمانی طراحیشده است.
مذاکرات بینتیجه برای تعیین تکلیف
محسن مافی مدیر امور اجرایی موسسه خیریه امام صادق (ع) نیز در این نشست بیان کرد: مرحوم آیتالله باریکبین زمین درمانگاه را به موسسه خیریه هبه کرد؛ اما با توجه به بیماری آیتالله باریکبین کار انتقال سند اتفاق نیفتاد.
ما منتظر انتقال سند بودیم که متوجه شدیم زمین درمانگاه با شهرداری تهاتر شده است.
وی افزود: بعد از رحلت آیتالله باریکبین، چندین جلسه با حجتالاسلام محمد باریکبین فرزند آیتالله باریکبین برگزار کردیم و بعدازآن نیز با آیتالله عابدینی جلساتی داشتیم اما نتیجهای نگرفتیم.
به گزارش ایسنا، برای حل این مسئله نیاز به تحقیق بیشتر و شنیدن سخنان طرفین دیگر ماجرا از جمله شهرداری، نمایندگان حوزه علمیه و نماینده ولی فقیه در استان قزوین است، ایسنا این موضوع را پیگیری و نتایج را منتشر خواهد کرد.
انتهای پیام