شهرک صنعتی که تنها با یک واحد نیمهفعال پابرجاست!
متاسفانه عملیاتی نشدن وعدهها و پاسخهای تکراری برخی مسئولان به تولیدکنندگان برای حل مشکلات در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده، زیبنده نیست، واحدهای تولیدی چهارمحال و بختیاری به نوعی درگیر مشکلات مختلف هستند، قطعا خارج شدن هر کدام از واحدهای تولیدی از چرخه تولید موجب بیکار شدن حداقل ۵۰ یا ۱۰۰ سرپرست خانوار میشود.

ایسنا/چهارمحال و بختیاری متاسفانه عملیاتی نشدن وعدهها و پاسخهای تکراری برخی مسئولان به تولیدکنندگان برای حل مشکلات در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده، زیبنده نیست، واحدهای تولیدی چهارمحال و بختیاری به نوعی درگیر مشکلات مختلف هستند، قطعا خارج شدن هر کدام از واحدهای تولیدی از چرخه تولید موجب بیکار شدن حداقل ۵۰ یا ۱۰۰ سرپرست خانوار میشود.
به گزارش ایسنا، شاید سخن گفتن از ظرفیتها و پتانسیلهای چهارمحال و بختیاری برای بسیاری از اهالی این استان خارج از حوصله باشد، این استان روزی سرزمین آب، آئینه و آفتاب نامیده میشد، اما متاسفانه تا امروز نتوانستیم از این ظرفیتها برای توسعه و آبادانی به خوبی استفاده کنیم.
در طول سالهای گذشته مسئولان بسیاری برای استفاده از این ظرفیتها برنامههای خوبی ارائه دادند، منکر انجام برخی اقدامات در چهارمحال و بختیاری توسط متولیان امر نیستیم، اما شاید بتوان به جرات گفت که تقریبا بیشتر برنامههای توسعهای این استان به نتیجه مطلوب نرسیده است، شاهد این مسئله وضعیت فعلی استان در زمینه صنعت، گردشگری، کشاورزی و ..
است.
ایجاد شهرک صنعتی آب معدنی برای ایجاد رونق و اشتغال در شهرستان کوهرنگ برای استقرار واحدهای تولید آب معدنی از وعدههای مسئولان در گذشته بود، این شهرک با فراز و نشیبهای بسیار ایجاد شد، اما در حال حاضر تنها یک واحد تولید آب معدنی ( بزرگترین و پیشرفتهترین واحد تولید آب معدنی کشور) در این شهرک مستقر است و این واحد حال چندان مساعدی از نظر تولید ندارد.
دیگر واحدهای تولید آب معدنی نیز با بسیاری از مشکلات از جمله تامین مواد اولیه، نقدینگی، بالا بودن حقالنظاره آب، کمبود امکانات و زیرساختهای لازم مواجه هستند.
پای صحبتهای چند واحد تولید آب معدنی در چهارمحال و بختیاری نشستیم، اما این افراد تمایل چندانی به مصاحبه نداشتند، متاسفانه اعمال سلیقه شخصی برخی از مسئولان در حل مشکلات این واحدها موجب شده است، مدیران عامل این کارخانهها امید چندانی برای حل مشکلات از سوی مسئولان استانی و کشوری نداشته باشند و تصمیم به تعطیلی واحد خود با وجود هزینههای میلیاردی برای ایجاد این واحد بگیرند.
یکی از تولیدکنندگان آب معدنی در چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه بالا بودن حقالنظاره آب ضربههای بسیاری را به واحدهای تولید آب معدنی به خصوص در سالهای اول تولید وارد میکند، اما متاسفانه هیچ پیگیری برای کاهش این هزینه حقالنظاره در مناطق محروم صورت نمیگیرد.
وی افزود: حقالنظاره تنها یک بخش از هزینههای تحمیلی به واحدهای تولید آب معدنی در این شرایط است، این واحدها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند، اگر مشکلات این واحد تا چند ماه آینده حل نشود، تصمیم به تعطیلی واحد خود میگیرم.
مسئولان در حمایت از سرمایهگذاران خساست به خرج ندهند
بابک دینپرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای چهارمحال و بختیاری پنجم شهریورماه در سفر به چهارمحال و بختیاری از چند واحد تولید آب معدنی در استان بازدید به عمل آورد.
دینپرست در خصوص هزینه آببهای واحدهای تولید آب منطقهای، اظهار کرد: به نظر میرسد هزینه آببها باید بر اساس مصارف و مجوزات اخذ شود، باید قوانین در این مورد اجرا شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور با اشاره به اخذ آببها توسط آب منطقهای برای واحدهای تولید آب معدنی که راهاندازی نشده و هیچ برداشتی تاکنون نداشتهاند، یادآور شد: اگر ظرفیتهای قانونی در کشور وجود داشته باشد میتوان این مشکل را حل کرد.
وی تاکید کرد: نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری در چند سال اخیر کاهش چشمگیر داشته است، اما همچنان این استان در رتبههای بالای بیکاری است، نباید دستگاههای دولتی در حمایت از سرمایهگذاران خساست به خرج دهند.
تولید آب معدنی در مناطق محروم صرفه اقتصادی ندارد
محمدکاظم منزوی معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا در خصوص مشکلات واحدهای تولید آب معدنی در استان اظهار کرد: متاسفانه مشوقهایی برای استقرار این واحدها در مناطق محروم دیده نشده است و این واحدها در حال حاضر با مشکلاتی از جمله بالا بودن حقالنظاره آب و تامین مواداولیه مواجه هستند.
وی افزود: حقالنظاره آب در کشور توسط شورای اقتصاد تعیین میشود و برای سراسر کشور تقریبا یکسان است، هزینههای مالیات و ارزش افزوده نیز موجب بالارفتن قیمت تمام شده میشود و در مناطق محروم تولید صرفه اقتصادی ندارد.
منزوی با بیان اینکه آبمنطقهای و امور آب باید در قبال حقالنظاره به واحدهای تولید آب معدنی خدمات ارائه دهند، گفت: اما شاهد هستیم خدمات خاصی از سوی این شرکت ارائه نمیشود.
معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه شهرک تخصصی آب معدنی استان در شهرستان کوهرنگ به دلیل مشکلات موجود به طور کامل راهاندازی نشده است، بیان کرد: در حال حاضر تنها چهار واحد فعال تولید آب معدنی در استان وجود دارد که با ظرفیت حداقلی در حال فعالیت هستند.
وی خاطرنشان کرد: سایر استانها در حال دادن مجوز تولید آب آشامیدنی به واحدهای تولیدی هستند و با قیمت آب معدنی در بازار عرضه میشود، این در حالیست که آب معدنی شامل املاح است و تولید آن هزینه بالاتری دارد.
انتهای پیام