چارچوب روستایی نباید در جهت تولید به هم بخورد
نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی گفت: وظیفه من و فرماندار است که ادارات را به سمتی که خدمتگزار مردم، به معنای واقعی کلمه و نه شعار باشند، سوق دهیم.

ایسنا/اصفهان نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی گفت: وظیفه من و فرماندار است که ادارات را به سمتی که خدمتگزار مردم، به معنای واقعی کلمه و نه شعار باشند، سوق دهیم.
سید مسعود خاتمی، شامگاه (سهشنبه-۱۶ مهرماه) در آیین بزرگداشت روز ملی روستا در گلپایگان، اظهار کرد: به دنبال این هستیم که دهیاریها به عنوان دستگاه اجرایی شناخته شوند، همچنین در مجلس مسئله استخدام دهیاری ها پیگیری شود.
وی ادامه داد: روستاییها انتظار دارند که ادارات مشکلاتشان را حل کنند.
ادارات حقوق میگیرند تا خدمتکار مردم باشند و کارکنان ادارات باید به این باور برسند و این وظیفه من و فرماندار است که ادارات را به سمتی که خدمتگزار مردم به معنای واقعی کلمه و نه شعار باشند، سوق دهیم.
اگر این فرهنگ در کشور عوض نشود فاجعه است.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی، گفت: برهم زدن ترکیب روستاها کار درستی نیست و چارچوب روستایی نباید در جهت تولید به هم بخورد.
همچنین فرماندار گلپایگان گفت: به واسطه مبالغ مالیات بر ارزش افزوده پروژههای قابل توجهی در روستاها اجرا شده است، اگر فرماندار دیگری هم بود این اتفاق رخ میدهد چرا که بودجهای برای این امر تخصیص یافته بود.
حسین یارمحمدیان یادآور شد: ماهیت روستا مشخص است و اگر دام در آن نباشد، پس کجا باشد، عیبی ندارد اگر فردی از شهر وارد روستا می شود و خانهای میخرد، اما حق ندارد دنبال این باشد که ماهیت روستا را عوض کند.
وی گفت: باید در کنار تولیدات روستایی به تولید صنعتی دام هم توجه کنیم و این موضوعی است که در شهرستان گلپایگان از لحاظ فکری و روانی، مردم کمتر به آن توجه کردند و مقاومت میکنند، دامی که در روستا است باکتری و میکروب بیشتری نسبت به دام صنعتی دارد، اما باید به توسعه صنعتی دامداریها هم توجه کنیم چرا که میزان بهره وری بالاتری دارد.
صورت جلسههای بدون نتیجه خوشایند مردم نیست
دهیار روستای نیوان نار نیز گفت: متاسفانه علی رغم اینکه دهیاریها را به عنوان دستگاه اجرایی تلقی میکنند اما در قانون به این عنوان شناخته نمیشویم.
امیدواریم بتوانیم مردم را برای بازگشت به روستا ترغیب کنیم، همچنین اینکه صورتجلسه ای داشته باشیم اما شهروندان نتیجه آن را نبینند خوشایند مردم نیست.
مصطفی طالاری، افزود: در حالی برای توسعه روستاها بحث میکنیم که مسائلی سبب توسعه نیافتن روستا است، برای مثال مراحل اخذ مجوز ساخت یک خانه در روستا سختتر از تهران است.
همچنین رئیس شورای بخش مرکزی شهرستان گلپایگان گفت: برخی از شهرنشینان وارد روستا شدند و از روستاییان میخواهند دام های خود را به خارج از روستا ببرند و برخی ادارات هم حمایت میکنند و میگویند بهداشت عمومی به خطر افتاده است، اگر این روند ادامه پیدا کند تولید از روستا ها حذف میشود.
علیاصغر مهراسبی یکی از مشکلات را افت فشار آب شرب دانست و افزود: از ۱۲ سال قبل کمربندیهایی در سطح شهرستان در حال احداث است، اما هنوز به سرانجام نرسیده است.
اگر فردی بخواهد یک پروانه ساختمانی در یک روستا بگیرد باید ۱۶ استعلام دریافت کند.
بخشدار شهرستان گلپایگان نیز تصریح کرد: شهرستان گلپایگان دارای ۵۲ روستا با جمعیتی حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر است.
۲۰ دهیار مسئولیت دهیاری ۳۶ روستای این شهرستان را برعهده دارند و مابقی روستاها فاقد دهیاری هستند.
وی ادامه داد: دهیاریها خدمات متعددی در حوزههای مختلف عمرانی، خدماتی و...
به مردم روستا ارائه میدهند، اما کافی نیست که این مشکل مربوط به وظایف قانونی و اعتباریشان است.
مهدی سرلک یادآور شد: حدود ۱۰ روستا در مسیر راههای اصلی قرار دارند که اگر بخواهیم با اعتبارات دهیاری برای جادههای آنها تعریض و یا زیرسازی انجام دهیم در ۱۵ سال هم کار به جلو حرکت نخواهد کرد.
برخی از دهیاریها نیز مجبور میشوند برای حداقل ترین امور نیز دیون ایجاد کنند.
انتهای پیام