افزایش تعداد بیمهشدگان تامیناجتماعی در روستاها
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور گفت: دولت پذیرفته تا بیمه اجتماعی را در روستاها افزایش دهد تا تعداد بیشتری از روستائیان تحت حمایت قرار گیرند.

ایسنا/زنجان معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور گفت: دولت پذیرفته تا بیمه اجتماعی را در روستاها افزایش دهد تا تعداد بیشتری از روستائیان تحت حمایت قرار گیرند.
محمد امید صبح امروز (۱۵ مهرماه)در جلسه مشترک کارگروه امور اقتصادی و اشتغال و سرمایهگذاری و کارگروه توسعه صادرات استان، اظهار کرد: یکی از کارهای ویژه دولت با وجود تامین همه زیرساختهای فراهم شده در بحث بهداشت، آموزش، گاز و برق، تامین اشتغال روستایی بود، زیرا زیرساختها بهتنهایی برای روستاها کافی نیست و ثروتآفرینی، ایجاد کار و تولید مناسب از جمله مواردی بود که باید موردتوجه دولت قرار میگرفت.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی در روستاها کارهای خوبی انجام داده و زیرساختهای روستایی در بخش راه، بهداشت، آموزش، گاز و برق امروز قابل قیاس با گذشته نیست و بهطور تقریبی همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار از این مزایا برخوردار هستند.
این مسئول با اشاره به اینکه در دولت فعلی زیرساختهای توسعه رشد خوبی داشته است، ادامه داد: در این دولت هر ۱۰ روز یک روستا به شبکه آبرسانی متصل میشود و تا پایان دولت همه روستاها به شبکه گاز، متصل خواهد شد و این در حالی است که شاخص آب و برق در روستاها در دنیا ۷ یا ۸ درصد است ولی در ایران صد درصد است.
امید با اشاره به اینکه اذعان مراکز بینالمللی نیز این است که جمهوری اسلامی در بحث روستاها کمکاری نکرده است، تصریح کرد: مثلا در اشتغال روستائیان ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به بحث اشتغال روستائیان اختصاص یافته که زنجان در این حوزه پیشتاز است.
وی با اشاره به اینکه هدف انقلاب، رفع محرومیت و توجه به مناطق محروم بوده است، گفت: از همین رو بحث کمک به روستاها در اولویت بوده است.
در بحث اشتغال روستایی کشور گاها با معضلاتی رو به رو شده ولی بهعنوان مجموعه معاونت روستایی دنبال این هستیم که اشتغالزایی در مناطق مختلف براساس ظرفیتها باشد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییسجمهور یادآور شد: برنامه اصلی معاونت توسعه روستایی، توسعه روستاها با کمک مردم محلی است.
یعنی استفاده از صندوقهای خرد کارآفرینی بسیار مورد تاکید معاونت توسعه روستایی است.
این مسئول با اشاره به اینکه تخصیص و جذب اعتبارات طرح اشتغال روستایی میتواند بیکاری روستاییان را کاهش دهد، عنوان کرد: اشتغال، پایه و اساس توسعه روستایی است و روستاییان با تولید و اشتغال عجین هستند.
علاوه بر زیرساختهای روستاها باید به زیرساختهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آنها توجه شود و بر اساس آمارهایی که امروز در دست است، شرایط روستاهای کشور با گذشته قابل مقایسه نیست.
امید اظهار کرد: در حال حاضر با طرح ایجاد اشتغال روستایی، دو هدف اشتغال و واگذاری اختیارات اقتصادی به شهرستانهای متبوع را دنبال میکند.
در طرح اشتغال روستایی، بخشی به واگذاری اختیارات اقتصادی به شهرستانها اشاره دارد که طبق آن، ادارات ذیربط در شهرستانها میتوانند پس از تصویب طرح مورد نظر، آن طرح را از بودجه تحت اختیارشان بهرهمند کنند.
وی ادامه داد: در حقیقت تخصیصهای مالی هر طرح در شهرستانها بر عهده کمیته تشخیص مستقر در هر شهرستان است.
امید در ادامه به بحث بیمه روستائیان نیز اشاره کرد و یادآور شد: دولت پذیرفته تا بیمه اجتماعی را در روستاها افزایش دهد تا تعداد بیشتری از روستائیان تحت حمایت این مهم باشند.
این مسئول خاطرنشان کرد: کسانی که از محل طرحهای اشتغال روستایی استفاده میکنند این فرصت را دارند که بیمه اجتماعی شوند که بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت را شامل میشود.
انتهای پیام