اختراعی برای کمک به بیماران تنفسی/ اختراع دستگاه «تنفس مصنوعی غیرتهاجمی» به دست نخبگان اردبیلی
دستگاه ونتیلاتور یا تنفس مصنوعی حیاتیترین وسیله مورد نیاز در مدیریت کروناویروس است که دارای تکنولوژی بسیار پیچیده و قیمت بالایی است، از اینرو ارائه یک نمونه تولید داخل با قیمت تمام شده به مراتب پایینتر، ولو با تکنولوژی پایین تر و کارایی سادهتر و همچنین قابلیت تولید انبوه در مدت زمان کم میتواند بخش بزرگی از مشکلات سیستم سلامت را برطرف سازد.

دستگاه ونتیلاتور یا تنفس مصنوعی حیاتیترین وسیله مورد نیاز در مدیریت کروناویروس است که دارای تکنولوژی بسیار پیچیده و قیمت بالایی است، از اینرو ارائه یک نمونه تولید داخل با قیمت تمام شده به مراتب پایینتر، ولو با تکنولوژی پایین تر و کارایی سادهتر و همچنین قابلیت تولید انبوه در مدت زمان کم میتواند بخش بزرگی از مشکلات سیستم سلامت را برطرف سازد.
خبرگزاری فارس - اردبیل| وحید رشیدزاده: با در نظر گرفتن شرایط کنونی کشور و درگیری چند ماهه با بیماری نوظهور کووید-19 که علیرغم کنترلهای فراوان و تمهیدات اندیشیده شده همچنان یک تهدید جدی برای نظام سلامت کشور محسوب میشود، تولید داخلی تجهیزات مورد نیاز و ضروری پزشکی با توجه به درگیری جهانی با این موضوع از یک سو و در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور از سوی دیگر باید در اولویت قرار گیرد.
مشکلات به وجود آمده از بیماری کرونا در بیماران که اغلب با درگیری دستگاه تنفسی تحتانی همراه است، نه تنها ایران بلکه کشورهای توسعه یافته را نیز با مشکل تامین تجهیزات مورد نیاز برای این بیماران مواجه کرده است، دستگاه ونتیلاتور یا تنفس مصنوعی شاید حیاتیترین وسیله مورد نیاز در مدیریت کروناویروس باشد.
دستگاههای پیشرفته ونتیلاتور هم دارای تکنولوژی بسیار پیچیده و هم دارای قیمتهای بالایی هستند.
بنابراین ارائه یک نمونه تولید داخل با قیمت تمام شده به مراتب پایینتر، ولو با تکنولوژی پایینتر و کارایی سادهتر و همچنین قابلیت تولید انبوه در مدت زمان کم میتواند بخش بزرگی از مشکلات سیستم سلامت را برطرف سازد.
فناوران مرکز رشد دانشگاه محقق اردبیلی طی ۶ ماه توانستهاند موفق به ثبت اختراع دستگاه تنفس مصنوعی غیرتهاجمی دو فشاره بر اساس فشار هیدرواستاتیک آب برای شرایط اورژانسی شوند.
«حسین واثقی دودران» مجری این پروژه که دانشجوی نمونه کشوری و عضو بنیاد نخبگان استان میباشد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردبیل اظهار کرد: دستگاه طراحی شده یک نمونه از سیستمهای تنفس مصنوعی دو فشاره یا به اختصار BiPAP است.
این سیستم به منظور کاستن از پیچیدگی، هزینه پایین و قابلیت ساخت در شرایط بحرانی مانند شیوع بیماریهای تنفسی، یک طرح ابداعی و جدید بوده که از فشار هیدرواستاتیک آب برای تنظیم فشار استفاده کرده است.
وی افزود: قابلیت تنظیم هر دو سطح فشار بالا و پایین، قابلیت تنظیم زمان دم و بازدم، قابلیت تامین فشار PEEP، سهل الاستفاده بودن و عدم نیاز به فناوریهای خارجی از مزایای این دستگاه است.
این نخبه اردبیلی با اشاره به اینکه ساختار این دستگاه قابلیت توسعه و درنظر گرفتن سیستمهای پیچیدهتر مانند مانیتور کردن فشار سیستم و هماهنگی با تنفس بیمار را نیز دارد تصریح کرد: ماهیت این دستگاه به صورت درمان غیرتهاجمی بوده و میتواند در موارد خفیف بیماری جایگزین دستگاه ونتیلاتور بیمارستانی گردد.
وی عنوان کرد: علاوه بر استفاده درمانی و بیمارستانی، با توسعه و انطباق این دستگاه میتوان در مصارف خانگی از قبیل درمان اختلال تنفسی در خواب و یا بیماریهای تنفسی مزمن نیز از آن بهره گرفت.
واثقی با بیان اینکه تیم فنی تشکیل شده برای این پروژه به سرپرستی «سیامک جمالی» هدایت شده است بیان کرد: دستگاه ونتیلاتور پرتابل پیشنهادی تا زمانی که تنظیمات لازم را بتوان با آن برای بیمار اعم از تنطیمات اولیه فراهم کند قابل استفاده است اما اگر بیمار در شرایطی قرار بگیرد که نیاز به تنظیمات پیشرفته تری داشته باشد باید به یک ونتیلاتور آی سی یو وصل شود.
واثقی در آخر با اشاره به حمایتهای دانشگاه محقق اردبیلی و مرکز رشد دانشگاه محقق اردبیلی در نمونه سازی، اعتبارسنجی و تجاری سازی این پروژه در حوزه سلامت خواستار توجه بیشتر به اقتصاد سلامت با توجه به ظرفیت بالای نیروی انسانی در این حوزه شد.
انتهای پیام/3463/ی