کاسبی دلالان و خندهای که بر لب پستهکاران نمیماند/دولت چارهاندیشی کند
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی گفت: کشاورز، کارگر و کسانی که روی محصول پسته سرمایهگذاری کردند مورد بیمهری قرار گرفتهاند، اگر این سرمایهگذاران مورد توجه قرار گیرند، میتوانند سرمایه مالی و تجربی خود را در کشت این محصول و تولیدات آن به کار ببرند.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی گفت: کشاورز، کارگر و کسانی که روی محصول پسته سرمایهگذاری کردند مورد بیمهری قرار گرفتهاند، اگر این سرمایهگذاران مورد توجه قرار گیرند، میتوانند سرمایه مالی و تجربی خود را در کشت این محصول و تولیدات آن به کار ببرند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زرند، برداشت محصول پسته از ۳۴ هزار هکتار از باغات شهرستان زرند در حال اجرا است و در زمان برداشت یک ماهه این محصول استراتژیک برای حدود ۲۷۰ هزار نفر روز اشتغال ایجاد میشود.
به گفته علی صادقزاده فرماندار زرند، پیشبینی میشود امسال ۷ هزار تن پسته از باغات شهرستان برداشت شود که با این برداشت تقریبا ۹۰۰ میلیارد تومان درآمد عاید کشاورزان میشود.
فرماندار زرند از کشاورزان خواست محصول تولیدی خود را به تدریج وارد بازار کنند.
رضا محمدی مدیر جهاد کشاورزی زرند هم با بیان اینکه امسال سالآور پسته نیست و از طرفی نوسانات دمایی را داشتیم در گفتوگو با خبرنگار فارس افزود: در سال جاری با کاهش ۶۰ درصدی تولید پسته مواجه هستیم.
وی فرآوری بهداشتی محصول پسته را بسیار با اهمیت دانست و گفت: فرآوری پسته در این شهرستان با رعایت موارد بهداشتی انجام میشود و در حال حاضر ۲۲ اکیپ بهداشتی بر فرآوری محصول نظارت دارند.
مدیر جهاد کشاورزی زرند گفت فرآوری بهداشتی پسته در قالب ۶ هزار و ۷۰ کارگاه ضبط پسته مکانیزه، نیمه مکانیزه و سنتی انجام میشود.
در قیمت کود و سم با افزایش چند برابری مواجه بودیم
مختار میرزایی از کشاورزان قدیمی زرند که بیش از نیم قرن مشغول کشاورزی است به خبرنگار فارس میگوید: در سال جاری با افزایش بیرویه قیمتهای سموم و کود و ...
مواجه بودیم و برای تولید محصول پسته باهزینههای سنگینی مواجه شدیم.
وی اظهار کرد: قیمت محصول پسته واقعی نیست و ما و بسیاری از کشاورزان زرندی متضرر میشویم و ضرورت دارد مسئولین برای جلوگیری از خسارت به کشاورزان سختکوش تدابیری اتخاذ کنند که درآمدی منصفانهای عاید کشاورزان شود.
منصور میرزایی یکی دیگر از کشاورزان زرندی هم که تاکنون چند مرحله به عنوان کشاورز نمونه استانی و کشوری معرفی شده است از ناعادلانه بودن قیمت پسته بهشدت انتقاد کرد و گفت: در قیمت کود و سم با افزایش چند برابری مواجه بودیم و برای اینکه از نابودی محصول خود جلوگیری کنیم مجبور شدیم به هر قیمتی که شده کود و سم را تهیه کنیم.
وی افزود: اکنون که با این افزایش قیمتهای ذکر شده محصول پسته خود را با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برداشت کردیم و این محصول بعد از نفت از جایگاه ویژهای در صادرات برخوردار است متاسفانه دلالان با قیمت ناچیزی از ما میخرند و در واقع سود و دسترنج یکساله ما عاید دلالان میشود.
چرا دولت دسترنج یکساله ما را که با هزاران مشقت برداشت میکنیم به صورت تضمینی خریداری نمیکند تا دست دلالان کوتاه شود.
رعایت بهداشت توسط کارگران در میدان ضبط پسته
زهرا تهامیپور سرکارگر یکی از ترمینالهای فرآوری پسته نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: دستکش، ماسک و ...
قبل از شروع بهکار در اختیار کارگران قرار میگیرد و کارگران در میدان ضبط پسته با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در قسمتهای مختلف فرآوری از جمله چرخ جداکن، پوکهگیر، و نوار ضبط و ....
مشغول به فعالیت هستند.
ناصر میرزایی یکی دیگر از فعالان تولید پسته میگوید: اگر مورد حمایت دولت قرار نگیریم درختان پسته به نابودی کشیده میشود، چرا دولت سم و کود را به قیمت عادلانه و منصفانه در اختیار ما کشاورزان قرار نمیدهد تا ما با آسوده خاطر محصول پسته خود را برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی کنیم.
منصور صدرالدینی جانباز ۷۰ درصد زرندی که حدود ۳۰ سال در تولید پسته فعالیت دارد، اظهار داشت: حدود ۳۰ هکتار باغ پسته مثمر ثمر دارم و از هر هکتار حدود ۲ تن برداشت میکنم و تنها خواستهای که از مسئولین شهرستانی، استانی و کشوری دارم این است که به داد دل ما کشاورزان برسند.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه بخش عظیمی از پسته صادر میشود از مسئولان ذیربط عاجزانه میخواهم برای جلوگیری از سودجویی دلالان چارهاندیشی کنند.همینطور که ما کشاورزان با برداشت بهداشتی محصول پسته جایگاه پسته ایران را در بازارهای بینالمللی خفظ کردیم دولت هم مسائل و مشکلات ما کشاورزان را به جد پیگیری کند.
نرخ تضمینی برای پسته تعیین شود
عفت شریعتیکوهبنانی نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی نیز در پایان گزارش در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: امروز شهرستان زرند در تکثیر و تولید پسته نقش تعیینکننده دارد و این محصول ارزشمند باید قدر و بها داده شود و کشاورزان و کسانی که سرمایه زندگی خودشان را در رشد و تولید این محصول ارزشمند قرار میدهند باید مورد حمایت قرار گیرد.
وی ادامه داد: متاسفانه آنطور که باید و شاید توجهی از سوی مسؤولان امر صورت نمیگیرد در سال گذشته با بحران مواجه بودیم محصولی که روی دست باغداران و کشاورزان مانده بود و آنها خیلی متضرر شده بودند.
شریعتیکوهبنانی با بیان اینکه پسته محصولیست که مدت زیادی نمیشود آن را نگه داشت و آسیبپذیر است، افزود: الان وظیفه مسؤولان به ویژه نهادهای مرتبط با این محصول این است که نرخ تضمینی برای پسته قرار دهند همانطور که گندم و سایر محصولات نرخ تضمینی دارند پسته هم باید باشد که زمینه سوءاستفاده برخی سودجویان فراهم نشود.
وی تصریح کرد: ما انتظار داریم وزارت جهاد کشاورزی و همچنین در استان توجه به این مسئله مهم را مدنظر داشته باشند و این محصول بتواند با کیفیت عالی و کمیت قابل توجه، صادرات ما را در عرصه بینالمللی تأمین کند و هم مردم بتوانند در ایران از این محصول استفاده کنند.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: میبینیم هم کشاورز هم کارگر هم کسانی که سرمایهگذاری کردند مورد بیمهری قرار گرفتهاند، سرمایهگذاران این صنعت نباید دور از محبت و استعانت نظام قرار گیرند اگر این سرمایهگذاران مورد توجه قرار گیرند، میتوانند سرمایه مالی و تجربی خود را در کشت این محصول و تولیدات آن به کار ببرند.
وی با اشاره به اینکه اگر مسؤولان از نزدیک مشاهده کنند و بیینند محصولی که از درخت چیده میشود چه شرایط سختی دارد و چه زحمتی برای فرآوری آن گذاشته شده نظرشان متفاوت میشود، بیان کرد: درخواست ما از سازمان جهاد کشاورزی استان و مسؤولان ذیربط توجه ویژه به این محصول گرانقدر و استراتژیک داشته باشند و از وزیر جهاد کشاورزی انتظار داریم توجه خود را به این منطقه معطوف کنند و برای کیفیت و کمیت این محصول ارزشمند برنامهریزی کنند.
شریعتیکوهبنانی ابراز داشت: در جلساتی که با وزیر جهاد کشاورزی داشتیم قول دادند به این موضوع توجه شود و انتظارمان این است که دولت و وزارت جهاد کشاورزی و وزارت تعاون در ایام باقیمانده از دولت آخر کار را ختم به خیر کنند و لبخند رضایت و شادی بر لب تولیدکنندگان و کارگران عرصه کشاورزی بنشانند.
وی بیان داشت: من به عنوان یک خدمتگزار کوچک برای مردم زرند و کوهبنان آنچه بتوانم در تحقق اهداف معنوی، اقتصادی، کشاورزی، فرهنگی و اجتماعی تلاش خواهم کرد و جلسات مشورتی که قبلا مطرح کردم و الان کمیتههایی تشکیل شده و کار خود را شروع کردند بهویژه برای ساماندهی کشاورزی در ابعاد مختلف مخصوصا پسته که در کرمان آبروی ما است، تلاش کنند.
گزارش از: علی نجف پور
انتهای پیام/80022/ق/ر