عروسک «ململ» چگونه شکل گرفت؟/ راز رقابت یک عروسک ایرانی با بره ناقلا
تهیهکننده برنامه «ململ» گفت: این بره دوستداشتنی به شکلی طراحی شده که ما هیچ ترسی از رقابت با برنامههای خارجی نداریم و حتی بین آیتمهای مل مل خودمان درخواست میکردیم که کارتون بره ناقلا را پخش کنند.

تهیهکننده برنامه «ململ» گفت: این بره دوستداشتنی به شکلی طراحی شده که ما هیچ ترسی از رقابت با برنامههای خارجی نداریم و حتی بین آیتمهای مل مل خودمان درخواست میکردیم که کارتون بره ناقلا را پخش کنند.
خبرگزاری فارس- گروه رادیو و تلویزیون: برنامههای عروسکی همواره برای خردسالان و کودکان از جذابیت بالایی برخوردار بودهاند ولی یک نکته خیلی مهم را نباید نادیده گرفت که کودکان به هر عروسکی دل نمیدهند و پیگیر برنامههایش نمیشوند.
اما ببعی به نام «مل مل» از جمله معدود عروسکهایی است که توانسته در کنار رقبای سرسخت خارجی مانند بره ناقلا خوش بدرخشد و کودکان را با خود همراه کند.
«مل مل» برنامهای ترکیبی نیمهنمایشی عروسکی است.
محور اصلی برنامه عروسکی با شکل بره است که البته عوامل برنامه به قدری آن را دوست دارند که ترجیح میدهند عنوان مل مل فقط برای او استفاده شود.
او با شیطنت و بازیگوشی سعی میکند مهارتهای زندگی را به بچهها آموزش دهد.
این برنامه با همراهی گلی اجرا میشود.
«فاطمه امینی» در این برنامه گاهی نقش گلی دختر هشت ساله دبستانی و گاهی نقش ننه نقلی را هم بازی میکند.
او با زبانی بچگانه درباره مسائل مختلف با کودکان صحبت میکند.
مانیا احمدی هم صداپیشه «مل مل» است و از وقتی «مل مل» زبان باز کرده و به حرف آمده با او بوده است.
در این برنامه، چندین آیتم مختلف وجود دارد که شامل پویانماییهای کوتاه و عکسهایی از کودکان و خردسالان است.
عروسک «مل مل» این روزها پس از مدتی که از آنتن دور بوده دوباره توانسته با کودکان ارتباط خوبی برقرار کند و اتفاقا بعد از چند سال در فرمی متفاوت به شبکه کودک برگشته و حتی «فاطمه امینی» توانست تندیش ویژه بهترین مجری پنجمین جشنواره تلویزیونی جام جم را از آن خود کند.
به همین مناسبت میزگردی با حضور عوامل این برنامه در خبرگزاری فارس، برگزار شد.
«محمود سلامیان» تهیه کننده، «مرتضی مشکات» نویسنده و گوینده عروسک بزباش، «تینا هاشمی» گوینده عروسک ململ، «فاطمه امینی» خاله گلی و «سیدامین حسینی آزاد» کارگردان هنری برنامه عروسکی ململ که این روزها از شبکه کودک در حال پخش است، در این میزگرد حضور داشتند.
**عروسک «ململ» چگونه شکل گرفت؟
در ابتدای این میزگرد سلامیان با اشاره به چگونگی پیدایش عروسک مل مل گفت: عروسک مل مل در اردیبهشت سال ۸۸ کشف شد و طراحی آن ۴ ماه طول کشید.
بعد از مدتی این عروسک در برنامه «عصر بخیر بچهها» حضور پیدا کرد و قبل از آن ما با بچههای کروه قرار گذاشته بودیم تا اگر در یک یا دو برنامه از این عروسک استقبال نشد عطایش را به لقایش ببخشیم.
اما دقیقا روز دوم پخش روابط عمومی شبکه به ما اعلام کرد که حجم تماسهای تلفنی با روابط عمومی بسیار بالا بوده و مردم تقاضا دارند که روزهای بیشتری این برنامه پخش شود و همانجا مطمئن شدیم که کارمان جواب داده است.
وی با اشاره به اینکه برای حضور عروسک در برنامههای کودک حساسیتهای بسیاری وجود دارد، بیان داشت: ما همان زمان برای حضور عروسک در برنامه دلیل منطقی داشتیم.
از طرفی برنامه «عصر بخیر بچهها» دومین برنامه پرمخاطب آن زمان تلویزیون به شمار میرفت.
این تهیه کننده درباره حضور عروسک مل مل در برنامه گفت: حضور مل مل در این برنامه نقطه قوت برنامه شد و چند ماه بعد بخش کودک و برنامه از هم جدا شد و مل مل در یک برنامه مجزا شروع به کار کرد.
وی با بیان انتقادی از عدم تاثیرگذاری شبکه دو نیز بیان داشت: تأثیری که شبکه دو در بین مخاطبان خود در آن زمان داشت، آنقدر زیاد بود که حتی این تاثیر را در حال حاضر شبکه کودک در میان مخاطبان خود ندارد.
ما سعی کردیم به طور مستقیم با بچهها ارتباط داشته باشیم و در وبلاگ برنامه با خانوادهها و کودکان صحبت کنیم.
**عکسهای ململ در وبلاگها دست به دست میشد
سلامیان درباره گروه سنی مخاطبان این برنامه نیز گفت: در روزهای اولیه پخش و زمانی که مجریهای ما فرشاد حسنپور و حسین اکبری بودند، حجم بسیاری از مخاطبان را دختران بالای ۱۴ ساله تشکیل میدادند که حتی از صفحه تلویزیون عکس میگرفتند و در وبلاگهایشان قرار میدادند و همین باعث شده بود ارتباط ما با آنها بیشتر شود.
در مقطع بعدی و در سال ۹۱ خانم امینی به گروه ما اضافه شد.
وی ادامه داد: یکی از دلایل ارتباط مخاطب بالای ۱۴ سال حضور مجریان پسر در برنامه بود و الان که خانم امینی به برنامه اضافه شده مخاطبان پسر برنامه بیشتر شدند.
حتی مادران بچههایی که پای برنامه مینشینند نقدهای بسیاری به خانم امینی دارند و در مقاطعی نیز شبکه به رفتار و نوع صحبت کردن خانم امینی تذکرهای بسیاری میداد، تا اینکه یک بار او را تنبیه کردند!
تهیه کننده برنامه «ململ» درباره حضور عروسکها در این برنامه بیان داشت: از همان ابتدا با کاراکتر عروسکی انسان مخالف بودم چون که معتقدم زمانی باید از عروسک انسان استفاده کنیم که خودِ انسان از انجام کاری که عروسک میخواهد انجام دهد، عاجز باشد.
ببعی یا همان گوسفند از جهات مختلف میتواند برای بچهها جذابیت داشته باشد، جذابیت و معصومیتی که این حیوان دارد در صورتش پیدا است از طرفی در دین اسلام هم کاراکتر محبوبی است.
سلامیان ادامه داد: در سال ۸۹ پیشنهاد دادیم که این عروسک سفیر صلح کودکان ایران در سازمان ملل شود اما این پیشنهاد به نتیجه ای نرسید.
وی درباره تغییر گوینده عروسک مل مل نیز گفت: صداپیشه اول این عروسک سفری طولانی مدت به خارج از کشور داشت و ما بنا به شرایطی که داشتیم باید صداپیشه دیگری را انتخاب میکردیم.
هردوی این صدا پیشهها به زبان انگلیسی مسلط بودند و ما می توانستیم به راحتی از این عروسک در سازمان ملل استفاده کنیم.
**ببعی که پوزه ندارد
سلامیان درباره طراحی صورت این عروسک نیز گفت: طراحی خاصی که روی صورت این عروسک صورت گرفته برای خود ما این سوال را ایجاد میکرد که چرا پوزه ندارد؟
البته این سوال به ذهن بسیاری از افراد نرسیده بود.
سوالهای بعدی این بود که چرا مل مل علف نمیخورد؟
و بع بع نمیکند؟
**ساخت نسخه سینمایی ململ
سلامیان درباره تولید نسخه سینمایی «ململ» نیز گفت: به زودی نسخه سینمایی مل مل در مرحله تولید قرار خواهد گرفت.
وی درباره شخصیت عروسک «ململ» نیز گفت: مل مل علاقه خاصی به شیرعلف دارد.
شیر علف عمر جاودانه برای رشد گرگ بچهها دارد و مخاطب توانسته همه اینها و همچنین ململ را به عنوان الگو قبول کند.
وی درباره اینکه آیا نگران نبودید با کارتون «بره ناقلا» قیاس شوید نیز گفت: اتفاقاً بین آیتمهای مل مل خودمان درخواست میکردیم که کارتون بره ناقلا را پخش کنند.
عروسک گوسفند در کلاه قرمزی هم حضور داشت، اما با فرم دیگری و ما معتقدیم وقتی در طراحی کاراکتر عروسک خوب عمل کرده باشید در همه زمینهها خیالتان راحت خواهد بود.
مدتی است کاراکتر جدیدی در شبکه کودک طراحی شده که کپی مل مل است و بهتر بگویم کپی تلفیقی کیتی و مل مل شده که اسمش هم ببعی است مثل ببعی کلاه قرمزی!
یعنی عروسکی ساخته شده که کپی تلفیقی چند عروسک شناخته شده است.
وی درباره هماهنگی بین صداپیشهها در این برنامه نیز گفت: احمدی و هاشمی گویندههای خلاق و توانایی هستند که ما نیز در خلال برنامه موظفیم آنها را به سمتی که باید هدایت کنیم.
**رابطه خاله گلی با بچهها
«فاطمه امینی» مجری برنامه «مل مل» و ایفاگر نقش خاله گلی در این برنامه در ادامه میزگرد با اشاره به حضور خود در دنیای بازیگری گفت: من از تئاتر کارم را شروع کردم.
علاقهای به نمایش عروسکی نداشتم چرا که اصلا دیده نمیشود.
یک روز بعد از اجرای نمایشی برای بزرگسالان همانطور که با صدای کودکانه با دوستم صحبت میکردم، کارگردان برنامه «ترمه طلا» که کنار ما ایستاده بود، همانجا پیشنهاد همکاری داد و من در کار او نقش ترمه را بازی کردم.
بعد از یک سال با آقای سلامیان آشنا شدم.
وی ادامه داد: در کنار حضور در برنامه «مل مل» کارهای دیگری هم انجام میدهم، مثل تدریس و بازیگری، اما مل مل و حضور در کاراکتر خاله گلی خانه اصلی من به شمار میرود.
این مجری درباره کار کردن برای بچهها نیز گفت: وقتی که با بچهها و برای بچهها کار میکنم حالم خوب میشود.
حتی اگر حالم هم بد باشد قبل از اینکه وارد استودیو شوم همه حال بدم را پشت در گذاشته و با حال خوب وارد استودیو میشوم.
من گلی را بازی نمیکنم بلکه او را زندگی میکنم.
الان زندگیم به سمت شخصیت گلی رفته است و برای اینکه دچار مشکل نشوم ماهی یک بار مشاوره میروم تا اگر ناراحتی در وجودم هست به کمک مشاور آن را به بچهها منتقل نکنم.
در اصل باید بگویم کار برای کودکان دغدغه اصلی زندگیام شده و بقیه فعالیتهای جانبی شکل کار برایم دارد.
**خانواده هم مرا خاله گلی میبینند
وی درباره باورپذیری نقش گلی نیز بیان داشت: نقش گلی آنقدر برای اطرافیانم باورپذیر بوده که حتی خانوادهام یادشان میرود که چند سالم شده و از من توقع دارند که با صدای خاله گلی برایشان صحبت کنم!
شخصیت گلی اجازه نداد بزرگ شوم و همچنان مرا در کودکیام نگه داشت.
وقتی در قالب او میروم بلند میخندم و راحت گریه میکنم.
وقتی موسیقی شادی پخش میشود نمیتوانم آرام بنشینم.
وی در پاسخ به این سوال که اگر روزی شرایط به گونهای رقم بخورد که نتوانید در حوزه کودک فعالیت کنید چه کار میکنید؟
گفت: همه چیز را به خدا سپردم و مطمئنم تا زمانی که باید باشم هستم و اگر نه هم که هیچ.
**چرا همه برنامه سازان کودک محبوب نمیشوند؟
امینی با اشاره به حضور ناموفق مجریهای کودک در عرصه کنونی گفت: ما بازیگرهای جذاب و زیبای بسیاری داریم، اما در حوزه کودک کاراکتری که بتواند با بچهها کودکی کند نداریم و من مدعی هستم که میتوانم با بچهها کودکی کنم.
کاراکتر گلی کاراکتر خاصی است چون خاله و عمه نیست.
من نیز اولویتم در زندگی گلی است چرا که با همه کاراکترها فرق دارد ولی مثل آدمی است که دوست دارد شبیه بچهها باشد.
حتی بارها شده که به گریمور گفتم کاری نکن که چهره من از کودکی فاصله بگیرد.
فاطمه امینی در پاسخ به این سوال که معمولاً بزرگسالان در برنامههای کودک نقش آموزشی نیز دارند و شما نیز در این زمینه چه فعالیتی انجام میدهید گفت: همه ما میدانیم آموزش مستقیم به بچهها نمیتواند کابردی باشد و او نمیپذیرد اما اگر همان آموزش را به صورت غیر مستقیم به او بدهید به پانزده دقیقه نرسیده آن را انجام میدهد.
وی ادامه داد: من نیز در برنامه از همین شیوه استفاده میکنم و برای مثال برای اینکه بچهها به راحتی غذا بخورند، خودم شروع به غذا خوردن میکنم تا آنها به غذا خوردن ترغیب شوند و به سمتش بیایند.
این بازیگر در ادامه افزود: وقتی که بازی را چاشنی برنامه میکنیم بچهها به خوبی متوجه میشوند.
برای مثال زمانی که میگوییم خاله گلی فست فود خورده و دل درد داره، فوری بچهها از مضرات فست فود آگاه میشوند.
همچنین سایر شخصیتهای عروسکی در این برنامه برای آموزش به کمک گلی میآیند.
وی با اشاره به اینکه مشکلاتی برای هماهنگی با صدا پیشه مل مل داریم، گفت: سعیمان را میکنیم که با یکدیگر هماهنگ باشیم.
اما اغلب اوقات به دلیل اینکه صدای یکدیگر را نمیشنویم و در استودیو مشکل فنی داریم، شاید این هماهنگیها به نتیجه نرسد.
از طرفی تعداد بچههایی که به استودیو برنامه میآیند بسیار زیاد است و مدیریت این هماهنگی به نوبه خود سخت میشود.
**بدترین دوبلهای که به دست تهیهکننده رسید
«تینا هاشمی» صداپیشه عروسک «ململ» در ادامه این نشست با اشاره به فعالیتهای خود در این عرصه نیز گفت: از سال ۹۵ آقای سلامیان به من پیشنهاد همکاری داد، آن زمان مثل الان در واحد دوبلاژ سیما کار میکردم و حرفه اصلیام دوبله است.
آقای سلامیان در برههای از زندگی به من چنین پیشنهادی داد که جزو سختترین زمان زندگیم بود و اصلا نمیخواستم قبول کنم.
یادم هست آن زمان فردی که رابط بین من و او بود بدترین صدای دوبلهام را برای آقای سلامیان فرستاده بود که از این بابت خیلی تعجب کردم.
محمود سلامیان در ادامه با اشاره به حضور صداپیشه جدید عروسک «ململ» در این برنامه نیز بیان داشت: گوینده اول ململ به دلایلی از ایران رفته بود و ما به دنبال صداپیشهای بودیم که شبیه آن صداپیشه طنز و حرکاتی داشته باشد.
هاشمی در ادامه بیان داشت: وقتی به من گفتند این صدای شما را انتخاب کردیم واقعا تعجب کردم چراکه آن صدا، صدای واقعی من نبود!
بعد از این توضیحاتی درباره عروسک مل مل ارائه کردند و کار را شروع کردیم.
در مدتی که صدای ململ را میگویم به شدت عاشق این عروسک شدم و با او زندگی کردم.
سلامیان در ادامه با بیان خصیصههای این صداپیشه گفت: یکی از ویژگیهایی که صداپیشه قبلی ململ نداشت، قدرت خواندن بود که اتفاقا خانم هاشمی برعکس او است و تا الان حدود ۲۰ قطعه با صدای ململ برای برنامه خوانده است.
وی با اشاره به خواندن این عروسک در برنامه بیان داشت: ۴ سال کلاس سلفژ رفتم و به صورت حرفهای خواندن را آموختم.
همچنین در تیزرهای تبلیغاتی به عنوان گوینده نیز حضور داشتم.
**دوبله به سبک قدیم!
این دوبلور ضمن بیان چگونگی دوبله فیلمهای کنونی گفت: در حال حاضر فیلمها به سبک قدیم و زمان استاد کسمایی دوبله میشود.
من نیز از زمانی که صداپیشگی ململ را آغاز کردم با تیپ کودک راحتتر میتوانم بخوانم.
معتقدم خواندن با صدای عروسک کار راحتی نیست و بارها دیدهایم افرادی که صدای پسرانه میگویند در خواندن دچار مشکل شده و ته صدایشان شبیه به دختربچه میشود در صورتی که نباید اینطور باشد.
صداپیشه عروسک ململ در ادامه نیز گفت: با تهیه کنندههای بسیاری کار کردم و باید بگویم یکی از بیحاشیهترین گروهها همین گروه ململ است، چرا که حصار محکمی دور این گروه هست که اجازه نمیدهد کسی از بیرون به آن ضربه بزند و همه آن مدیون هدایت آقای سلامیان تهیه کنندهمان است.
تهیهکننده برنامه عروسکی ململ با اشاره به فضای ناهماهنگی که در تلویزیون و برنامههای عروسکی موجود است، گفت: در فضای موجود تلویزیون، کار کردن آن هم به صورت گروهی کار بسیار سختی است.
بسیاری از مدیران حتی دوست دارند جداجدا با افراد حاضر در هر گروهی جلسه گذاشته، اما ما هیچ وقت این اجازه را به هیچکس ندادیم و همیشه به صورت گروهی همه جا حاضر شدیم.
یادم هست زمانی که در شبکه دو برنامه داشتیم استودیوی کناری ما متعلق به برنامه عمو پورنگ بود.
آن زمان امیر محمد به تازگی معروف شده بود یکی از عوامل برنامه ما دوست داشت که با امیرمحمد عکس بگیرد و زمانی که تهیهکننده عمو پورنگ این لحظه را دید به سرعت کنار امیر محمد ایستاد تا از گروه خود حفاظت کند.
همکار ما آن لحظه ناراحت شد، اما من واقعا معنی همکاری گروهی را آنجا متوجه شدم و معتقدم که هرچه نفوذ در گروه کمتر باشد گروه محکمتر میتواند به موفقیتش ادامه دهد.
**خاطره خاله گلی از یک جشنواره بینالمللی
تینا هاشمی صداپیشه عروسک ململ در ادامه همین صحبتها ضمن یادآوری خاطرهای بیان داشت: برای یک جشنواره بینالمللی همراه گروه عروسک ململ به شهری رفته بودیم.
گروه دیگری هم زمان با ما به آنجا آمده بودند و همه منتظر بودیم تا کلید اتاقهایمان در هتل را تحویلمان دهند، اما مسئولی که در آنجا گذاشته بود به ما گفت تهیهکننده و مجری باید در این هتل بمانند و سایر عوامل از جمله عروسک گردان و صداپیشهها باید به مکان دیگری منتقل شوند.
برای من رفتاری که آقای سلامیان در آنجا انجام داد بسیار ارزشمند و قابل احترام بود.
آقای سلامیان آن لحظه به آن مسئول گفت یا همه گروه ما در همین هتل میمانند یا اینکه همین الان بلیط میگیرم و همه گروه به تهران برمیگردیم و همین باعث شد که مسئول هتل به همه اعضای گروه در همان هتل اتاق بدهد.
**ماجراهای شیطنت بزباش
«مرتضی مشکات» نویسنده و گوینده عروسک بُزباش در ادامه این نشست با اشاره به حضور خود در این برنامه گفت: دو سال پیش به گروه ململ اضافه شدم.
همیشه برای حضور در برنامههای عروسکی قبل از اینکه صدای عروسکی را به زبان بیاورم با دیدن چهره آن عروسک صدایش در ذهنم تداعی میشود، اما اگر این صدا در ذهنم تداعی نشود متوجه میشوم که آن عروسک برای من نیست.
در مورد بُزباش هم همینطور بود.
وی در ادامه نیز ضمن بیان اینکه وقتی چهره این عروسک را دیدم و متوجه شخصیتش شدم، صدایش در ذهنم تداعی شد، بیان داشت: با آقای نعیمی عروسکگردان این عروسک به سرعت هماهنگ شدیم و آنقدر فضای دلنشینی در کار حاکم است که من بعد از ۵ جلسه حس کردم سالیان سال است که در این گروه حضور دارم و با هم کار میکنیم.
ما در پشت صحنه با یکدیگر مشورت میکنیم و همین موضوع کمک بسیاری در نتیجه اثر دارد.
**ننه نقلی محبوبتر است یا ننه نلقی؟
مشکات درباره حضور بچههای خردسالی که به استودیو برنامه میآیند، گفت: بخش زیادی از بچههایی که به این برنامه میآیند ما را در ادامه روند تولید همراهی و کمک میکنند و من از صحبت با آنها ایده میگیرم.
یادم هست یک بار اشتباهی به جای «ننه نقلی» گفتم «ننه نلقی» و چند روز بعد همین کلمه را از زبان یکی از بچههای حاضر در استودیو شنیدم.
در حقیقت خود بچهها بزرگترین منبع کمک برای ما هستند و ما این موضوع را در این مدت زمانی که در کنار آنها کار کردیم، متوجه شدیم.
**مل مل بچهها را شماتت نمیکند
«سید امین حسینی آزاد» کارگردان هنری برنامه «ململ» در ادامه این نشست ضمن بیان این که کودک درونم هنوز هم فعال است، گفت: همیشه کودک درون فعالی داشتم، اما در کنار دوستانم در گروه ململ واقعا کم میآورم.
در سال ۸۴ به طور حرفهای کار کودک را آغاز کرده و در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تئاتر کار میکردم.
وی ادامه داد: یک روز آقای سلامیان به من پیشنهاد همکاری داد و من در شرایطی که همیشه خود را کارگر هنری میدانم این کار را پذیرفتم و همیشه معتقدم کارگردانی بحث پیچیدهای است.
یکی از دلایلی که ململ بازخورد خوبی داشته این است که کار پرورشی انجام میدهد، نه آموزشی و من از آنجایی که سالها معلم آموزش و پرورش بودم اینها را به خوبی متوجه میشوم.
حسینی آزاد در ادامه نیز بیان داشت: خاله گلی و عروسک ململ کار پرورشی انجام میدهند، هیچ وقت ما در برنامه نمیگوییم که بچهها مسواک بزنید، اما از در دوستی با آنها وارد میشویم و نتایج مثبت مسواک زدن را به آنها میگوییم که خودشان درباره مسواک زدن تصمیم بگیرند.
همچنین معصومیتی در کاراکتر خاله گلی وجود دارد که وقتی اشتباه میکند کاملا پیداست، درنتیجه کودکان با دیدن او به نتایج مثبت و منفی کارهایی که باید در آینده انجام دهند میرسند.
کارگردان هنری برنامه «ململ» در ادامه درباره این برنامه عنوان داشت: برنامه ما بچهها را شماتت نمیکند بلکه به آنها امید میدهد و باعث شاد شدنشان میشود.
در ادامه صحبتهای خانم امینی باید بگویم بسیاری از اطرافیان به من میگویند تا چه زمانی میخواهی کار کودک انجام دهی؟
اما همانها میدانند که ژانر کودک به شدت ژانر پولسازی است، به این دلیل که وقتی شما با بچهها کار میکنی دنیای دیگری داری.
برای مثال فرزند من به من دستور میدهد که یک چیزی را برایم بخر، اما اگر دست خودم بود همان را نمیخریدم ولی برای فرزندم باید آن را خریداری کنم!
**توجه به حدیثی از امام علی(ع) در تیتراژ
وی ادامه داد: اگر شما وارد مقوله کودک شوید، راحت اینها را متوجه خواهید شد.
به همین دلیل است که اغلب سرمایه دارها به سرمایهگذاری در ژانر کودک ترغیب میشوند.
حتی در حال حاضر میبینیم که برخی از رستورانها بخشهای مخصوصی برای کودک قرار دادند.
همه آنهایی که با کودکان سر و کار دارند هم این را میدانند که خانواده روی حرف بچهها حرفی نمیزنند و به حرفشان گوش میدهند.
این کارگردان در ادامه با اشاره به جملهای که ابتدای تیتراژ برنامه نوشته میشود، بیان داشت: همان روزهای ابتدایی برنامه به آقای سلامیان گفتم جملهای از حضرت علی (علیه السلام) در ابتدای تیتراژ بنویسیم و آن جمله این بود که هرچه در ضمیر کودک نوشته شود پاک نخواهد شد.
در نتیجه باید به برخی از افراد گفت اگر میخواهید سرمایه گذاری کنید بروید و ساختمان بسازید، نه اینکه به خاطر کسب درآمد روی کودکان سرمایه گذاری کنید!
چنین کاری درست و اخلاقی نیست، به این دلیل که همه ما بچه داریم و تربیت بچهها برای ما بسیار اهمیت دارد.
حسینی آزاد با بیان اینکه همه گروه برنامه «ململ» با یکدیگر هماهنگ شدهاند، نیز گفت: همه ما بعد از این مدت طولانی میدانیم که چه میخواهیم و هدفمان چیست.
برای مثال اگر نقدی به هر یک از افراد حاضر در این گروه شود و به آقای سلامیان منتقل شود او ما را مورد خطاب قرار نمیدهد، بلکه با مشورت با هرکدام از ما سعی دارد که آن نقد یا نقطه ضعف را برطرف کند.
سید امین حسینی آزاد در ادامه صحبتهای خود بیان داشت: برنامه ململ در حال پرورش دادن بچهها است و باید تعامل ما با خانوادهها بیشتر شود.
خانوادهها نباید فکر کنند ما مقابل آنها ایستادهایم و میخواهیم بچههایشان را برای خود کنیم و تحت نظر خودمان آنها را پرورش دهیم.
**بچهها چطور محبت را از بزرگترها یاد میگیرند؟
وی با اشاره به خط شکنیهایی که در این برنامه صورت گرفته بیان داشت: برای مثال در روز مادر دو کاراکتر بزرگ آقا و ننه نقلی را نشان بچهها دادیم که بزرگ آقا قربان صدقه ننه نقلی میرفت و به عبارتی میخواستیم به بچهها مهر و علاقه و تجلیل از روز مادر را نشان دهیم.
ما تا به حال در هیچ برنامه عروسکی چنین موضوعی را نشان ندادیم و الان زمانی هست که خانوادهها پای برنامه ما بنشینند.
مدتی پیش به بچههای گروه گفتم برنامه ململ روی چاه نفت نشسته و ما میتوانیم یکی از برنامههای بسیار خوب تاریخ کودک در ایران باشیم.
مرتضی مشکات نویسنده و گوینده عروسک بزباش در ادامه این نشست گفت: معتقدیم بعد از این همه سال کار کردن در حوزه کودک در حال حاضر ململ در آغاز راه است و از جانب مدیران و مردم نیازمند حمایت بیشتر است.
سید امین حسینی آزاد نیز ادامه داد: ما کاراکتر بزباش و ململ را حیوان نمیبینیم و به همین خاطر اینها خود یک حیوان خانگی و چند پرنده دارند.
جذاب ترین کاراکترهای عروسکی برای بچهها انسان نیستند یا عنصر انسان بودن در آنها بسیار کم است که این را در این سالها در کارهای عروسکی بسیاری شاهد بودیم.
**شرایط اضافهشدن عروسکهای جدید چیست؟
محمود سلامیان تهیه کننده برنامه مل مل در پاسخ به این سوال که چقدر تصمیم میگیرید که یک عروسک جدید به کار اضافه شود گفت: تا زمانی که به قطعیت نرسیم که جای این عنصر خالیست آن را وارد برنامه نمیکنیم.
ململ برنامهای است که روی خط محتوایش بسیار ریسک دارد، چرا که مجریمان بازیگر است و خود بچگی و شیطنتهایی همراه عروسکها دارد و باید کسی باشد که بتواند او را هدایت کند.
از طرفی نویسندگی برای چنین مجری بازیگری نیز بسیار سخت است.
وی درباره حضور شخصیتی به نام بزرگ آقا در این برنامه گفت: وقتی که حضور شخصیت سبزهبان در این برنامه اشباع شد ما حس کردیم که باید شخصیت جدیدی به نام بزرگ آقا را به قصه مان اضافه کنیم.
سلامیان درباره عرضه محصولات فرهنگی با عکس ململ نیز گفت: این موضوع در همه جای دنیا وجود دارد اما در کشور و تلویزیون ما چنین کاری سخت است من به عنوان طراح برنامه مدام باید دغدغه برنامه ام را روی آنتن داشته باشند که با مشکلی مواجه نشود و به صورت طبیعی فرصت نمیکنم تا به کارهای جانبیام برسم.
حتی پیشنهادهایی درباره آلبوم موسیقی و سایر محصولات فرهنگی برای این عروسک شده که هیچکدام به نتیجه نرسیده است.
وی با اشاره به راهاندازی اپلیکیشن «ململ» نیز گفت: به تازگی این اپلیکیشن بارگذاری شده که قابل استفاده است.
تمامی اینها نیازمند فضایی آرام و بی دغدغه است که ما بتوانیم در آن شرایط به این چیزها فکر کنیم.
از طرفی سازمان صداوسیما قانون منسجمی به این شکل ندارد و حق مالکیت عروسک را برای خود می داند.
هاشمی گوینده عروسک مل مل نیز در ادامه صحبتهایش گفت: جا دارد اینجا از عروسک گردانهای حاضر در این برنامه که جان تازه ای به عروسک می دهند یادی کنیم.
رویا راد عروسک گردان ململ، حسین نعیمی ذاکر عروسک گردان بزباش، علی افشاری عروسک گردان بزرگ آقا و و فرشید قلیپور صداپیشه.
در پایان نیز تهیه کننده برنامه مل مل درباره انتخاب نام بزرگ آقا برای یکی از کاراکترهای این برنامه و شباهت آن به کاراکتر اصلی سریال شهرزاد به کارگردانی حسن فتحی که چندی پیش در شبکه نمایش خانگی توزیع شد گفت: این نام همانطور که در سریال شهرزاد برای مردم تداعی شد شخصیتی کاریزماتیک دارد.
اسم های دیگری هم به ما پیشنهاد شد مثل آقا مظفر بیوک آقا اما هیچ کدام کاریزما نداشت.
بخشی از نامگذاری این شخصیت نیز ماحصل شیطنت ما بود که شباهت به این عروسک و آن کاراکتر کاریزماتیک برایمان ایجاد شود.
انتهای پیام/