خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 18 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امید پزشکان به تولید داروی جدیدِ افسردگی

ایسنا | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 13 مهر 1399 - 10:48
متخصصان هلندی و سوئدی با همکاری یکدیگر موفق به شناسایی پروتئینی در مغز شده‌اند که می‌توان به کمک آن احتمال ابتلا به استرس و افسردگی را کاهش داد.
پروتئين،عصبي،استرس،افسردگي،سروتونين،داروهاي،مغز،متخصصان

متخصصان هلندی و سوئدی با همکاری یکدیگر موفق به شناسایی پروتئینی در مغز شده‌اند که می‌توان به کمک آن احتمال ابتلا به استرس و افسردگی را کاهش داد.
به گزارش ایسنا، متخصصان امیدوارند شناسایی این پروتئین به تولید گروه جدید و موثرتری از داروهای افسردگی منجر شود.
به گفته متخصصان این پروتئین موجود در مغز بر عملکرد انتقال‌دهنده عصبی موسوم به سروتونین و در نتیجه تنظیم خلق و خو تأثیر می‌گذارد.
پروتئین یادشده روی واکنش بدن در قبال استرس تأثیر می‌گذارد و بر ترشحات نورآدرنالین و آدرنالین هم تأثیرگذار است.
با توجه به مقاومت بدنِ بسیاری از افراد در برابر داروهای افسردگی موجود، انتظار می‌رود که شناسایی پروتئین جدید به تولید داروهای تازه‌ای برای حل این مشکل منجر شود.
سروتونین نوعی از انتقال‌دهنده‌های عصبی از نوع مونوآمینه اسید بیوژنیک و به لحاظ بیوشیمی از مشتقات تریپتوفان است.
سروتونین به‌طور گسترده در دستگاه گوارش، پلاکت‌ها و سیستم عصبی مرکزی حیوانات و همین‌طور انسان یافت می‌شود.
این انتقال‌دهنده عصبی در افکار عمومی به ‌عنوان جاری‌کننده احساس خوب در انسان شناخته شده‌ است.
به گزارش اسپوتنیک، کمبود این پروتئین که "پی ۱۱" نام دارد، موجب واکنش منفی شبکه عصبی مغز و انتشار یک هورمون مرتبط با استرس به نام "کریستول" می‌شود که آن هم بر ترشحات نورآدرنالین و آدرنالین تأثیرگذار است.
بنابراین محققان به دنبال تولید داروهایی هستند که مقدار این پروتئین را در بدن افرادِ مبتلا به استرس و افسردگی بیشتر کند و در همین ارتباط آزمایش‌هایی روی موش‌ها در حال انجام است و در مراحل بعدی این آزمایشات روی انسان ادامه پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام