خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قوانین زیاد و جزیره‌ای فکر کردن سازمان‌ها سد راه دانش‌بنیانی‌هاست

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 13 مهر 1399 - 09:43
رئیس پارک علم و فناوری قزوین گفت: دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه تأمین سرمایه و تسهیلات نیست بلکه وجود قوانین متعدد است؛ در حال حاضر نه‌تنها با کمبود قانون مواجه نیستیم بلکه با زیادی قانون و جزیره‌ای فکر کردن سازمان‌ها روبه‌رو هستیم.
فناوري،پارك،علم،قزوين،شركت،مركز،ايده،نوآوري،حوزه،رئيس،مافي،ت ...

ایسنا/قزوین رئیس پارک علم و فناوری قزوین گفت: دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه تأمین سرمایه و تسهیلات نیست بلکه وجود قوانین متعدد است؛ در حال حاضر نه‌تنها با کمبود قانون مواجه نیستیم بلکه با زیادی قانون و جزیره‌ای فکر کردن سازمان‌ها روبه‌رو هستیم.
مصطفی مافی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پارک علم و فناوری قزوین متولی اصلی توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری است و ۸۰ شرکت در مرکز رشد آن مستقرند که ۴۰ شرکت پیشرو بوده و ۴۰ شرکت نیز رشدی هستند.
وی ادامه داد: در پارک علم و فناوری قزوین ۳۴ شرکت رشد یافته در واحد مؤسسات پارک مستقر هستند که اگر بخواهیم شرکت‌ها را تقسیم‌بندی کنیم برخی از آن‌ها ثبت حقوقی نشدند، چند نفر با ایده نوآورانه هسته فناور این شرکت‌ها را شکل می‌دهند که این شرکت‌ها، «پیش رشدی» نام دارند.
شرکت‌های پیش‌رشدی در مرحله ارزیابی ایده هستند به همین جهت مشاوره و فضایی جهت استقرار از پارک علم و فناوری دریافت می‌کنند.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین عنوان کرد: پارک علم و فناوری در مرکز نوآوری به شرکت‌های پیش رشدی خدمات مشاوره و تسهیلات ارائه می‌دهد تا ایده را بررسی و کارشناسی کنند؛ البته همه دوره‌ها و آموزش‌ها برای هسته‌های فناور رایگان است.
وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان پس از ورود به مرحله رشد باید ثبت حقوقی انجام دهند و شرکتی را با محور ایده خود ثبت کنند تا بعدازآن در مرکز رشد پذیرش شوند.
ارائه خدمات و تسهیلات به شرکت‌های مستقر در مراکز رشد
مافی بیان کرد: در مراکز رشد به مدت سه سال از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت صورت می‌گیرد.
تا ۷۰ درصد به این شرکت‌ها در اجاره‌بها تخفیف می‌دهیم و علاوه بر آن تسهیلات سرمایه در گردش، تسهیلات ساخت نمونه اولیه محصول و تسهیلات تجاری‌سازی محصول اعطا می‌شود.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین گفت: شرکت‌ها بعد از ثبت حقوقی هرچند که از بر اساس قانون از پرداخت مالیات و بیمه معاف هستند ولی بایستی با قوانین مالیات و بیمه آشنا شوند.
در پایان سه سال این شرکت‌ها بایستی به شرکت پایداری تبدیل‌شده و حداقل سه نیروی بیمه‌شده و ۴۵۰ میلیون تومان گردش مالی داشته باشند.
این مسئول تصریح کرد: شرکت‌ها بعد از سه سال از مرکز رشد خارج‌شده و وارد «پسا رشد» یا همان واحد خود ساخت می‌شوند؛ در حال حاضر ۳۴ شرکت قزوین در این مرحله قرار دارند که به‌دنبال توسعه بازار آن‌ها هستیم و امیدواریم در حوزه صادرات موفق عمل کنند.
وی گفت: مشکل اراضی پارک حل شد و زمین را در قالب اجاره بلندمدت ۹۹ ساله در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهیم این شرکت‌ها می‌توانند در این اراضی بنا احداث کنند.
در حقیقت با این روش هزینه زمین حذف‌شده است.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین تشریح کرد: شرکت‌ها برای سهولت پیشرفت خود می‌توانند در فاز نخست زمین را ۲۵ ساله اجاره و تنها ۲۵ درصد هزینه را پرداخت کنند؛ البته لازم به ذکر است که احداث مشاعات و فضای سبز بر عهده پارک علم و فناوری است که این یک مزیت برای شرکت‌های دانش‌بنیان به شمار می‌رود و می‌توانند از زمین خود حداکثر استفاده را داشته باشند.
پردیس علم و فناوری آبیک در دست احداث است
وی با بیان اینکه پردیس علم و فناوری مانند ناحیه نوآوری بوده که در آبیک در دست احداث است، افزود: شرکت‌هایی که آلایندگی زیست‌محیطی ندارند می‌توانند در آن مستقر شوند، لازم به ذکر است که این شرکت‌ها باید فناوری بالایی داشته باشند.
مافی تصریح کرد: برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان به فضای بیشتری نیاز دارند برای مثال شرکت ماشین‌سازی برای فضای کارگاهی خود به ۲ هکتار زمین نیاز دارد که در پارک چنین فضایی وجود ندارد برای همین امر شرکت‌های با سطح یک و ۲ که هیچ آلایندگی ندارند را در پردیس علم و فناوری مستقر خواهیم کرد، این شرکت‌ها به محیط زیست متعهد خواهند بود و فضای سبز خواهند داشت.
البته لازم به ذکر است که بگوییم ۱۰ شرکت بزرگ دانش‌بنیان در نواحی و شهرک‌های صنعتی قزوین مشغول به فعالیت هستند.
می‌خواهیم آبیک را به شهری دانشگاهی و نخبگانی تبدیل کنیم
وی اظهار کرد: برنامه ما این است آبیک را به شهری دانشگاهی و نخبگانی تبدیل کنیم تا در پردیس علم و فناوری آبیک میزبان نخبگان و صاحبان شرکت‌های با فناوری هایتک باشیم تا توسط قشر عظیمی از نخبگان جریان اقتصادی مبتنی بر دانش شکل بگیرد.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین اشاره کرد: یک مرکز نوآوری زیست‌فناوری در پارک علم و فناوری، یک مرکز نوآوری مهارتی در دانشکده شهید بابایی، یک مرکز نوآوری فرهنگ و هنر در سرای سعدالسلطنه و یک مرکز نوآوری گیربکس در دانشگاه جامع علمی کاربردی با مساحت ۸۰۰ مترمربع در حال راه‌اندازی است، اگر هشت میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شود این مراکز در دهه فجر افتتاح خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه مرکز مالکیت فکری و مرکز مرجعیت کامل ثبت اختراعات در پارک علم و فناوری فعال است، عنوان کرد: در حال پیگیری راه‌اندازی شبکه نوآوری استان با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری هستیم و برای این امر بستر نرم‌افزاری آن نیز در دست طراحی است که بدین طریق پنجره واحد در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.
مافی اضافه کرد: در سال جهش تولید، جهش زیرساخت‌ها را در راستای دریافت ایده‌ها و فناوران دستور کار قرار دادیم تا با هدایت صاحبان ایده، شکوفایی اقتصادی را داشته باشیم.
راه‌اندازی ۹ کانون شکوفایی و خلاقیت در شهرهای استان قزوین
وی بیان کرد: راه‌اندازی ۹ کانون شکوفایی و خلاقیت را برای تمامی شهرستان‌های استان در دستور کار قراردادیم و به دلیل محدود بودن بودجه پارک علم و فناوری نیازمند همراهی مسئولین شهرستانی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی هستیم.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین خاطرنشان کرد: در حال حاضر در پارک علم و فناوری بیش از ۱۰۰ خدمت به صاحبان ایده ارائه می‌شود که با راه‌اندازی این کانون‌های شکوفایی این خدمات را در سطح شهرستان‌ها به صاحبان ایده ارائه خواهیم کرد.
وی عنوان کرد: بودجه پارک علم و فناوری قزوین در رده بودجه‌های پایین پارک است که بایستی حداقل این میزان به ۲ برابر افزایش پیدا کند، اگر بخواهیم به‌مانند پارک‌هایی نظیر خرسان رضوی، تبریز و حتی زاهدان خدمات ارائه دهیم نیازمند افزایش چهار تا پنج میلیارد تومانی اعتبار هستیم چون بااعتبار کنونی پنج میلیاردی دست ما بسته است.
مافی توضیح داد: تاکستان در حوزه انگور، بوئین‌زهرا در حوزه پسته و الموت در حوزه فندق، زغال‌اخته و حتی گردشگری حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند که صاحبان ایده می‌توانند ایده‌های خود را ارائه دهند.
با دانشگاه‌های محلی رایزنی کردیم و مقرر شد دانشگاه پیام نور آوج فضای استقرار صاحبان ایده را فراهم کند و انتظار می‌رود شهردار و فرماندار و حتی خیرین به ما کمک کنند تا کانون‌های شکوفایی و خلاقیت را فعال کرده و جریان مبتنی بر فناوری و دانش را در مناطق مختلف استان گسترش دهیم.
بدین ترتیب هم شغل و هم درآمد پایدار ایجاد خواهد شد و به‌راحتی می‌توان در حوزه صادرات گام برداشت.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین بیان کرد: ۱۱۰ شرکت در پارک علم و فناوری مستقر هستند و هر شرکت به‌طور متوسط چهار تا پنج نفر اشتغال‌زایی مستقیم دارد که به‌طور تقریبی برای ۵۰۰ فارغ‌التحصیل دانشگاهی اشتغال‌زایی صورت گرفته شده است.
وی اضافه کرد: با واگذاری ۳۱ هکتار زمین به ۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان پیش‌بینی می‌شود در هر شرکت ۳۰ فارغ‌التحصیل دانشگاهی مشغول به کار شوند.
مافی گفت: به ازای هر یک میلیارد سرمایه‌گذاری پارک علم و فناوری بخش خصوصی ۳۰ برابر آن آورده مالی خواهد داشت و بدین طریق می‌توانیم زیرساخت ۲۰ شرکت بزرگ را فراهم کنیم که این شرکت‌ها گردش مالی بالای ۱۰۰ میلیارد ایجاد کنند.
وی اظهار کرد: با پنج میلیارد تومان می‌توانیم اشتغال‌زایی خوبی داشته باشیم و این میزان اشتغال‌زایی قابل‌مقایسه با کسب‌وکارهای سنتی نیست.
کسب‌وکارهای دانش‌بنیان صادرات محور بوده و به محیط زیست متعهد هستند، جریان دانشی باعث می‌شود شرکت‌های با سطح پایین موجب ماندگاری نخبگان در شهر قزوین خواهد شد.
در حال حاضر ۵ شرکت دانش‌بنیان رشد یافته در حوزه صادرات فعال هستند و برنامه‌ریزی داریم تا دیگر شرکت‌ها نیز صادرات داشته باشند.
شامپو یا سرشو؟!
رئیس پارک علم و فناوری قزوین اشاره کرد: دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه تأمین سرمایه و تسهیلات نیست بلکه وجود قوانین متعدد است نه‌تنها با کمبود قانون مواجه نیستیم بلکه با زیادی قانون و جزیره‌ای فکر کردن سازمان‌ها روبه‌رو هستیم.
وی تشریح کرد: برای مثال یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان شامپویی ساخته بود که می‌خواست استاندارد بگیرد، طبق تعریف اداره استاندارد چون فرمولی مانند دیگر شامپوها را نداشت گفتند که سرشو محسوب می‌شود و درعین‌حال معاونت غذا و دارو می‌گفت که ما تعریفی به‌عنوان سرشو نداریم و به آن شامپو گفته می‌شود، این شرکت دانش‌بنیان یک سال و نیم برای دریافت مجوز دوندگی کرد البته هیچ‌یک از ادارات مقصر نبوده و نیستند چون در قوانین خود تعاریف متفاوتی دارند.
اگر بتوانیم دستگاه‌ها و ارگان‌ها را جهت تولید محصول دانشی و صادرات هماهنگ کنیم دستاورد خوبی خواهیم داشت.
مافی بیان کرد: در حال حاضر متناقض بودن ضوابط و آئین‌نامه را شاهد هستیم که مجلس باید طرحی را آماده کند تا این مسائل از جلوی پای شرکت‌ها برداشته شود؛ البته نیازمند تصمیم‌گیری در سطح کلان هستیم تا زیرساخت لازم جهت ایجاد شرکت‌های دانشی در کشور را شاهد باشیم.
انتهای پیام