دفن متوفیان کرونا در امامزادگان صحت ندارد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: افرادی بودهاند که در قبال پرداخت مبالغ قابل توجهی خواستار دفن اموات در بقاع متبرکه بودهاند، اما اداره اوقاف اجازه چنین کاری را نداده است.

ایسنا/اصفهان مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: افرادی بودهاند که در قبال پرداخت مبالغ قابل توجهی خواستار دفن اموات در بقاع متبرکه بودهاند، اما اداره اوقاف اجازه چنین کاری را نداده است.
حجتالاسلام محمدحسین بلک در گفتوگو با ایسنا در خصوص دفن بیماران کووید۱۹ در امام زادگان و واصل شدن گزارشهای مردمی در این خصوص، اظهار کرد: بر اساس دستورالعملهای سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از ابتدای شیوع ویروس کرونا اعلام شد در بقاع و امام زادگان متوفیان کووید ۱۹ را دفن نمیکنیم.
بر همین اساس در همه مواردی که پیش آمده به طور کامل هر جایی که اداره بهداشت علت مرگ را کرونا اعلام کرده باشد، از دفن این جنازهها ممانعت کردهایم.
وی افزود: ممکن است در مواردی مستنداتی که در اختیار اداره اوقاف در هنگام دفن بوده، غیر از این بوده که فرد مبتلا به کرونا بوده است.
اداره اوقاف در مقام تشخیص نیست که جسد را کالبدشکافی و علت مرگ را مشخص کند و مدارکی که برای اوقاف ارسال شده علت مرگ را کرونا ندانستهاند.
البته این شایعه وجود دارد که اداره اوقاف برای درآمدزایی جنازههای افراد کرونایی را در امام زادگان دفن کرده که کاملاً برخلاف واقعیت است.
افرادی بودهاند که در قبال پرداخت مبالغ قابل توجهی خواستار دفن این جنازهها در بقاع متبرکه بودهاند، اما اداره اوقاف اجازه چنین کاری را نداده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: اگر در مواردی مدارک دفن افراد حاکی از ابتلای آنها به بیماری نباشد، طبیعتاً اوقاف اطلاعی ندارد، البته در مواردی برخی از مسئولان بر دفن افرادی که مبتلا به کرونا بودهاند در امام زادگان تأکید داشتهاند که اداره اوقاف مخالفت صریح خود را اعلام کرد و در نهایت موکول به این مسئله شد که آیا از نظر مسائل بهداشتی این دفن با وجود رعایت پروتکلها امکانپذیر است یا خیر؟
که در یک مورد مسئولان به شکل کتبی پاسخ اوقاف را دادند که این دفن مغایرتی با اصول بهداشتی ندارد و در این مورد خاص مسئولیت را پذیرفتند، اما در کل سیاست اداره اوقاف این است که در خصوص متوفیان کرونایی این اتفاق رخ ندهد.
بلک در خصوص آسیب دیدن مستأجران اوقاف در پی شیوع کرونا و انتظار این مستاجران از مسئولان برای حمایت از آنان، تصریح کرد: بعد از شیوع کرونا برخی اقدامات را اداره اوقاف داوطلبانه انجام داده است مانند حمایتهای مالی از برخی مراکز درمانی و خرید و توزیع وسایل بهداشتی، طراحی و ساخت یک دستگاه ضدعفونی و بستههای معیشتی که به بیماران کرونایی اهدا کرده است، اما طبیعتاً از نظر دشواریهای شغلی که برای مردم ایجاد شد برخی از مستأجرانی که دچار رکود شدند، مستأجران اوقاف بودند.
وی گفت: مستأجران اداره اوقاف بسیار متنوع هستند و بیشتر مستأجران این اداره را مستأجرانی تشکیل میدهند که زمین کشاورزی دارند.
در شرایط کرونایی مشکلی برای اشتغال کشاورزان نداشتهایم و برخی از مشاغل هم درآمدهایشان کاهش نداشته است.
کاری که اداره اوقاف کرده این بوده که تمام این گروههای آسیبدیده را احصا کرده است.
صاحبان مشاغل یا خودشان مراجعه کردهاند و یا اداره اوقاف پیشبینیهای لازم را کرده است.
این موارد را به مرکز اعلام کردیم و چون تخفیف و بخشودگی از وقف در اختیارات شرعی ما نیست در جلساتی با کمیسیونهای مربوطه این موضوع نهایی و لیست این مستأجران به استانها ابلاغشده که استان اصفهان هم مستثنی نبوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، ادامه داد: بنابراین مستأجرانی که دچار مشکل بودهاند فهرست شان را ارسال کردیم و مجوز دریافت شده و در کل استان اعلام شده که از بخشودگیها و یا تنفس در پرداخت بهرهمند شدهاند.
این مسئله کاملاً مورد توجه بوده است، اما اینکه تمام مشاغل را بخشودگی بزنیم مردم هم توصیه نمیکنند به برخی مشاغل مانند جواهر فروشان معافیت بدهیم.
سعی کردهایم گروه هدف شناسایی شود و به آن مستأجرانی که واقعاً دچار آسیب شده بودند تخفیف لازم داده شد.
حتی در ماههای اول دریافتها را تأخیر انداختیم و قبل از هر مجوزی به مستأجران مهلت لازم را دادهایم و آنان اصلاً در فشار نبودهاند.
بلک در خصوص میزان مطالبات اداره کل اوقاف استان از مدارس موقوفه نیز گفت: یکی از ظرفیتهای خوب این اداره کل در بحث وقف مدارس یا مراکز آموزشی موقوفه است.
بر اساس آمار در استان حدود ۷۰۰ باب مدرسه موقوفه در اختیار اداره اوقاف است که عمده این مدارس در اصفهان است.
تعامل خوبی با آموزش و پرورش داریم به طوری که در سطوح مختلف تفاهمنامهای را امضا کردهایم.
ممکن است از ۷۰۰ مرکز آموزشی برخی از این مراکز در پرداخت اجاره دچار مشکل شوند که این نقیصه هم در روند تعریف شدهای مورد پیگیری بوده است.
کارها با توافق هر دو طرف در مرحله حقوقی قرار گرفته و آموزش و پرورش هم همکاری کرده تا اوقاف از مسیر حقوقی بتواند استیفای حق کند.
وی خاطرنشان کرد: بخشهایی به دلیل محدودیتهای اعتباری با تأخیر در پرداخت مواجه بودهاند که با نشستهایی که با کارشناسان و مدیران مربوط داشتهایم تفاهمات خوبی صورت گرفته و بخش قابل توجهی از این مطالبات در حال رفع و رجوع است که امیدواریم تا پایان امسال عمده این تاخیرات جبران شده باشد و در شرایطی قرار بگیریم که حقوق موقوفه به روز شود.
انتهای پیام