خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ادبیات پایداری مناسبتی نیست

مهر | فرهنگی و هنری، استان‌ها | جمعه، 11 مهر 1399 - 12:15
اهواز- شاعر و منتقد خوزستانی گفت: هفته دفاع مقدس بهانه خوبی برای آسیب‌شناسی ادبیات پایداری و مقاومت است اما باید دانست که این نوع ادبیات، مناسبتی و مقطعی نیست.
ادبي،ادبيات،مقدس،دفاع،هفته،پايداري،شاعران،فرهنگي،بوعذار،اهوا ...

مصطفی بوعذار در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه هفته دفاع مقدس بهانه خوبی برای آسیب‌شناسی ادبیات پایداری و مقاومت است اما ادبیات مناسبتی و مقطعی نیست، اظهار کرد: شاعران متعهدی که از ابتدای جنگ تاکنون آثار شایسته‌ای سرودند، در مراسم‌های ادبی هفته دفاع مقدس نیستند و برخی افراد جویای نام به عنوان «پیشکسوت» تقدیر می‌شوند که جای تأمل دارد.
وی اشتباه مکرر برخی مدیران فرهنگی استان در حمایت از جریان‌های مسموم ادبی و شناخته شده را آفت ادبیات پایداری و مقاومت می‌داند و اضافه کرد: نگاه اغراق آمیز و بزرگنمایی در موازات سیاه نمایی باعث شده است تا مخاطب گریزی را در این ژانر ادبی داشته باشیم.
دبیر جشنواره ادبی خوز خندان ادامه داد: حجم مطالبات شاعران متعهد از سالیان دور انباشته شده است و از فضای موجود فقط باند مافیای ادبیات خوزستان متشکل از برخی سودجویان و فرصت‌طلبان سود می‌برند و شاعران غیر همراه محکوم به حذف و خانه‌نشینی هستند.
این مدیر فعال فرهنگی گفت: برخی محافلی که در شهرستان‌ها به دور از حاشیه‌های معمول و به کشف و پرورش استعدادهای جوان می‌پردازند، تأثیر بیشتری از «شوآف های تبلیغاتی» در اهواز دارند.
مدیر انجمن ادبی شاهد اهواز افزود: ساماندهی انجمن‌های ادبی استان سال‌ها بر زمین مانده است و هفته «دفاع مقدس» زمان مناسب برای «نان به هم قرض دادن» نیست و باید حرمت‌ها را نگه داشت.
وی عنوان کرد: در سیاست‌گذاری‌ها باید برنامه‌ریزی فرهنگی صحیح و با هدف اجرای برنامه‌های شاخص در هفته دفاع مقدس لحاظ شود.
بوعذار تصریح کرد: افراد سودجو و پیمانکاران ادبی به نام «ادبیات دفاع مقدس» با همراهی برخی مدیران ناکارآمد همچنان جولان می‌دهند و عزمی برای بهبود این وضعیت تأسف‌بار نیست.
این داستان‌نویس در پایان گفت: حضور فعال نخبگان و آسیب‌شناسی ادبیات پایداری ضروری است و تعدد نهادهای موازی و برگزاری محافل ادبی توسط سازمان‌ها و ادارات گاهی هیچ تأثیری در رشد و ارتقای ادبیات ندارند و اغلب با هدف تولید آمار و ارقام صورت می‌گیرد که این امر جنبه‌های دورهمی دارد.