استمداد چینیها از تاجیکستان برای بازاریابی فروش نفت
سرمایهگذاران چینی در پاسخ به انتقاد معاون اول نخستوزیر تاجیکستان در مورد انفعال پالایشگاه بزرگ نفت در منطقه آزاد اقتصادی «دنغره» از مقامات تاجیک خواستند تا در یافتن مشتری به آنان کمک کنند.

سرمایهگذاران چینی در پاسخ به انتقاد معاون اول نخستوزیر تاجیکستان در مورد انفعال پالایشگاه بزرگ نفت در منطقه آزاد اقتصادی «دنغره» از مقامات تاجیک خواستند تا در یافتن مشتری به آنان کمک کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «دولتعلی سعید» معاون اول نخست وزیر تاجیکستان از عدم فعالیت نخستین پالایشگاه نفت این کشور انتقاد کرد.
سعید در سخنانی در جریان نشست شورای مشارکت بخش دولتی و خصوصی که ریاست آن را بر عهده دارد، گفت: این شرکت که قرار بود در سال 2018 میلادی مورد بهره برداری قرار گیرد، هنوز فعالیت خود را آغاز نکرده است.
معاون اول نخست وزیر تاجیکستان در ادامه با بیان این که تمام زیرساختهای لازم از جمله خط برق، خط ریلی و آب برای بهره برداری از این پالایشگاه تامین شده به اشخاص مرتبط دستور داد اقدامات لازم را برای شروع کار آن انجام دهند.
نمایندگان شرکت چینی TK-oil که در این نشست حضور داشتند اذعان داشتند که ساخت و تجهیز این پالایشگاه به طور کامل به پایان رسیده است و مشکل اصلی، نبود بازار فروش است.
در این راستا، سرمایه گذاران چینی از دولت تاجیکستان خواستند تا در یافتن مشتری به آنان کمک کنند.
با این حال نمایندگان این شرکت مشخص نکردند که منظور از «نبود بازار فروش» دقیقا چیست.
این در حالی است که چندی قبل مسئولین منطقه آزاد اقتصادی «دنغره» دلیل اصلی تعلیق راهاندازی این پالایشگاه را نبود مواد اولیه با قیمت مناسب دانستند و از مذاکرات با شرکتهای ایرانی، قزاقی و روسی برای عرضه مواد خام خبر داده بودند.
این پالایشگاه با ظرفیت 1.2 میلیون تن نفت در سال توسط شرکت چینی « Dong Ying heli Investment and Development» که زیرمجموعه شرکت ملی نفت چین (CNPC) است، ساخته شده است.
تاجیکستان برای تامین نیازهای داخلی، تقریبا به طور کامل مواد سوخت را در بازارهای خارجی خریداری و وارد میکند.
حدود 80 درصد فرآوردههای نفتی به تاجیکستان از روسیه و بیش از 90 درصد گاز مایع از قزاقستان وارد میشود.
هیدروکربنهای تولید شده در تاجیکستان تنها حدود 5 درصد از نیازهای این کشور را پوشش میدهند.
تقاضای سالانه تاجیکستان به فرآوردههای نفتی 600 هزار تن و گاز مایع بیش از 400 هزار تن ارزیابی میشود.
در نیمه اول سال جاری میلادی به این کشور حدود 300 هزار تن فرآوردههای نفتی و بیش از 227 هزار تن گاز مایع وارد شده است.
انتهای پیام/ح