اتمام کتابخانه آبکنار انزلی نیازمند ۳۵۰ میلیون تومان اعتبار است
انزلی- معاون توسعه کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به پیشرفت ۵۴ درصدی پروژه ساخت کتابخانه آبکنار، گفت: این پروژه برای تکمیل نیازمند اعتبار ۳۵۰ میلیون تومانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، زهرا بدن آرا پیش از ظهر پنجشنبه در نشست انجمن کتابخانه های عمومی انزلی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۵۴ درصدی کتابخانه روستای آبکنار، اظهار کرد: این کتابخانه در برف شدید سال ۹۱ تخریب و در دست ساخت است.
وی به رایزنیهای صورت گرفته با بنیاد علوی اشاره و با بیان اینکه برای این طرح میتوان از محل اعتبارات حوادث غیر مترقبه نیز درخواست اعتبار کرد، گفت: با وجود پیگیریهای انجام شده تا کنون اعتبار تخصیصی از این حوزه نداشتهایم.
بدن آرا با بیان اینکه امسال ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار به این پروژه اختصاص یافته است، تصریح کرد: این پروزه برای تکمیل نیازمند ۳۵۰ میلیون تومان اعتبار است.
البته اعتباری به مبلغ ۲۳۰ میلیون تومان به ساخت کتابخانه مسکن مهر با توجه به جمعیت ساکن در این منطقه تعلق گرفته است اما از آنجا که هنوز پروسه واگذاری زمین برای احداث کتابخانه مسکن مهر انجام نشده، اختصاص این بودجه به کتابخانه آبکنار میتواند به تکمیل و بهره برداری این پروژه کمک کند.
وی با اشاره به اهمیت رشد و تعالی تفکر و اندیشه در کنار کتابخوانی و بهره مند شدن از مطالعه در زندگی، افزود: شهرستان بندرانزلی در پنج سال گذشته شاهد سه رویداد مهم در عرصه کتابخوانی بوده که میتواند به رشد و ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی این شهرستان کمک کند.
انزلی از کتابخانه مرکزی استاندار برخوردار نیست
بدن آرا در ادامه با اشاره به اینکه انزلی از نظر فضای کتابخانه ای بین ۱۶ شهرستان دارای رتبه دوازدهم و رتبه یازدهم در منابع است، گفت: این شهرستان از لحاظ امانت کتاب، در جایگاه سوم قرار دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه انزلی از یک کتابخانه مرکزی استاندارد برخوردار نیست و فضای کوچک کتابخانه اصلی آن در شأن مردم این شهرستان نیست.
معاون توسعه منابع کتابخانه های عمومی گیلان با بیان اینکه مصوبات انجمن به راه اندازی یک کتابخانه استاندارد در این شهرستان بیانجامد، افزود: مجموع بدهیهای شهرداری از سال ۸۳ تا ۹۸ یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال بوده که البته شهرداری در این عرصه همکاری لازم را انجام میدهد.
ضرورت پیگیری مصوبات
فرماندار انزلی در این جلسه با تاکید بر اهمیت کتابخوانی در سنجش سطح فرهنگی جوامع، گفت: متأسفانه با توجه به سبقه بسیار غنی و پشتوانه فرهنگی ارزشمند کشور، ما به مرور دچار روزمرگیها شدیم و از کتاب و کتابخوانی به شدت فاصله گرفتیم.
اسماعیل میر غضنفری با بیان اینکه گسترش کتابخوانی با فرهنگ مرتبط است و اصلاحات فرهنگی به نرمی و آرامی با انجام برنامه ریزی های لازم رخ میدهد، ادامه داد: باید توجه داشت که مساعدت شهرداری به کتابخانه ها موجب انعکاس اثرات مطلوب ارتقای مطالعه در شهروندان بر شهر خواهد شد.
وی با تأکید بر اهمیت پیگیری اجرای مصوبات؛ توجه به کتابخانه های مساجد، برگزاری برنامههای کتابخوانی برای مدیران، برپایی محافل کتابخوانی با حضور نویسندگان و شعرای شهر، اجرای مسابقات کتابخوانی برای ردههای مختلف گروههای سنی، برپایی مراسم رونمایی کتاب برای آثار انتشار یافته از سوی نویسندگان شهر، نامگذاری یک میدان به نام کتاب و نصب المان متناسب با آن را در جلب توجه نگاهها به اهمیت کتابخوانی، معرفی نویسندگان و شاعران و گسترش فرهنگ مطالعه مؤثر دانست.
فرماندار انزلی افزود: امسال با توجه به همه محدودیتهای موجود در منابع مالی برای مجموعه کتابخانه ها از فصلهای مختلف ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار تعریف کردهایم و البته هر کدام از دستگاههای اجرایی به هر دلیلی موفق به جذب اعتباری نشدند، آن اعتبار را به سمت کتابخانه ها سوق میدهیم.