خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شهادت مکتب انسان شناسی اسلامی است

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 10 مهر 1399 - 10:31
شیراز - نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه شهادت مکتبی برای تربیت انسان و اوج دادن او به مقام لقاءالله است، گفت: فرهنگ شهادت، انسان شناسی اسلام را به ما می‌آموزد.
انسان،دنيا،امتحان،شهادت،مقام،روز،دژكام،قيامت،شيراز،اسلام،شهد ...

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در جمع خانواده‌های شهدای تیپ ۵۵ هوابرد شیراز، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر، گفت: شهادت جدای اینکه مکتبی برای تربیت انسان و اوج دادن او به مقام لقاءالله است، فرهنگ شهادت، انسان شناسی اسلام را به ما می‌آموزد و تاکید می‌کند که انسان کجا بوده است، من و شما به عنوان انسانی که روز کره زمین زندگی می‌کنیم به سوی چه سرنوشتی پیش می‌رویم.
نماینده ولی فقیه در فارس تاکید کرد: شهادت می‌خواهد گذشته، حال و آینده انسان مسلمان را به هم پیوند دهد و به ما یادآور شود و ما را از خواب غفلت بیدار کند مفهوم شهادت همراه با معنویت است، همراه با عروج و اعتقاد به یک مقام فراتر از مقام دنیا برای انسان بوده و این مقام بیش از آنکه ما در این دنیا بیاییم برای ما حاصل بوده است.
وی با اشاره به این بیت شعر "من ملک بودم و فردوس برین جایم بود / آدم آورده در این دار خراب آبادم"، گفت: حافظ شیراز می‌گوید انسان قبل از دنیا انسانی است که در اوج قرب الهی بود.
اینجا که من و شما هستیم آیا توجه دارید از آن مقامی که حافظ می‌گوید به کجا آمده ایم؟
این دار دنیا چه دار و دیاری است؟
انسان اسلام در دار دنیا خودش را در محل امتحان می‌داند.
آیت الله دژکام با اشاره به اینکه همه به اینکه در دیار شهدا و ایثارگران فراوانی زندگی می‌کنیم باید افتخار کنیم، گفت: همه ما یعنی همه کسانی که از جنگ باقی مانده اند باید حواسمان باشد تا وقتی که در این دنیا هستیم در معرض امتحان الهی قرار داریم و پس از اینکه از این دنیا می‌رویم، اگر بشود با شهدا هم نشین شویم.
شهید امتحان خودش را با نمره قبولی پس داده و رفته است ولی ما هنوز در عرصه امتحان هستیم و مشخص نیست پایان امتحان ما چه می‌شود.
امام جمعه شیراز گفت: خدای متعال می‌فرماید روز قیامت قوم و خویشی وجود ندارد و کار خوب است که باقی می‌ماند.
در انسان شناسی علامه طباطبایی از قرآن کریم برداشت کرده که روز قیامت ارتباطات خانوادگی به این معنا نیست و هرکس با عملش محشور است.
آیت الله دژکام گفت: ببینیم بعد از شهدایی که خونشان برای عزت اسلام و ایران ریخته شده ما چه کار می‌کنیم؟
در کوچه و خیابان ما چه خبر است؟
اطراف ما چه می‌گذرد؟
و هر کدام از ما وظایفش را چگونه انجام می‌دهد؟
روز قیامت از روابط فامیلی و ارتباطات کاری ما نمی‌پرسند بلکه از اعمال ما می‌پرسند.