نهجالبلاغه نشانه بازگویی آموزهها و مفاهیم قرآن کریم است
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد تبیین مستندات نهجالبلاغه را نشانه بازگویی آموزهها و مفاهیم قرآن دانست و گفت: این بازگویی از زبان کسی است که با وحی همدم و با پیامبر(ص) همنفس بوده و آیات را در جایجای نزول به گوش جان شنیده است.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد تبیین مستندات نهجالبلاغه را نشانه بازگویی آموزهها و مفاهیم قرآن دانست و گفت: این بازگویی از زبان کسی است که با وحی همدم و با پیامبر(ص) همنفس بوده و آیات را در جایجای نزول به گوش جان شنیده است.
به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس؛ آیین اختتامیه اولین دوره جایزه کتاب نهجالبلاغه باحضور عبدالهادی فقهیزاده معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم فقهیزاده طی سخنانی نهجالبلاغه را سبب کاهش فاصله میان زمین و آسمان دانست و گفت: قرآن از آسمان به زمین آمد تا زمینیها را آسمانی کند و شور و شعور را گسترش دهد.
نهجالبلاغه وجودی کمالیافته از امام علی(ع) را نشان میدهد و بیانگر این است که میتوان فاصله میان زمین و آسمان را کم کرد.
فقهیزاده ادامه داد: اگر کلام خداوند در آیات قرآنی از سطح علوی نزول پیدا کرد و بزرگترین کتاب آسمانی است و بیکم و کاست در دست مردم قرار دارد، نهجالبلاغه نیز نشئهای از نشئات وجودی امام علی(ع) است.
وی تبیین مستندات نهجالبلاغه را نشانه بازگویی آموزهها و مفاهیم قرآن دانست و گفت: این بازگویی از زبان کسی است که با وحی همدم و با پیامبر(ص) همنفس بوده و آیات را در جایجای نزول به گوش جان شنیده و با شهد زیبای تفسیر علوی در آمیخته است.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد بیان کرد: اگر قرآن با پیام خداوند و سروش آسمانی شکل گرفته، نهجالبلاغه در سخن و قلم امام علی(ع) نمایشی باشکوه از اوج پرواز انسان است و نشان میدهد که میتوان در دنیا زندگی کرد، اما دنیایی زیست نکرد و به دنیا با چشم حقارت نگاه کرد.
وی در ادامه بیان کرد: نهجالبلاغه شریف، آموزههای نابی دارد که بین توحید، اجتماع، سیاست و اندیشه دینی آشتی ایجاد کرده است و صفت دنیایی را از دنیا زوده است.
نهجالبلاغه کتابی مذهبی نیست، بلکه فرامذهبی و شاهد برجسته آن این است که در طول تاریخ عدهای از شیفتهترین محققان و مسلمانان از مذاهبی برخاستهاند که حداقل در ظاهر نسبت چندانی با اهل بیت(ع) نداشتهاند اما شیفته مرام آنها بودهاند و به اصطلاح امامی نبودند و هرکس به اندازه انسانیت خود به نهجالبلاغه نگاه کرده و نهجالبلاغه را اثری گرانبها یافته است.
فقهی زاده در ادامه گفت: چه تنگ است حصار مذهبی بر گرداگرد کتاب بزرگ بشری.
مسلمانان و غیرمسلمانان از هر مذهب و فرقه بر خود میبالند و به قرآن عشق میورزند و یکی از تفاسیر قرآن را در نهج البلاغه جستجو میکنند.
وی ادامه داد: معاونت قرآن و عترت توفیق یافت سال گذشته با پیشنهادی که از جانب احمد پاکتچی و با درک صحیح از آموزههای نهجالبلاغه این جایزه را برگزار کند.
این پیشنهاد با هدف گسترش فرهنگ علوی و دانش به دور از تعصبات مذهبی و برای جریان سازی علمی و پژوهشی مطرح شد.
انتهای پیام/