میزان نظارت با گستردگی شوراهای شهر و شهرداریها یکسان نیست
یک نماینده مجلس گفت: نهادهای ناظر و حاکم به اندازه ظرفیتهای شوراهای شهری و روستایی، توانایی ندارند و متاسفانه ضعف نظارت در شهرداریها و شوراهای شهر کاملاً مشهود است.

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتگوی اجتماعی رادیو گفتوگو در خصوص بررسی پروندههای تخلف شوراهای شهر و شهرداریها با حضور محمد سلیمانی کارشناس پژوهشکده شورای نگهبان و اقبال شاکری نماینده مجلس شورای اسلامی به صورت تلفنی گفتگو کرد.
محمد سلیمانی با اشاره به طرح اصلاح انتخابات شوراها در مجلس و اینکه در حال حاضر این طرح در مجلس شورای اسلامی تصویب نشده است، گفت: تا وقتی که این طرح با مواد مختلف توسط نمایندگان تصویب نشود، نمیتوانیم راجع به آن اظهار نظر کنیم و اینکه قرار است چه تغییراتی در قانون ایجاد کند.
وی با تصریح بر اینکه قانون انتخابات فعلی اشکال و ایراد دارد و باید اصلاح شود، اظهار کرد: اعضای شورای نگهبان همواره تاکید کردهاند که قوانین فعلی انتخابات چه در انتخابات ریاست جمهوری، چه در انتخابات مجلس و چه در خصوص انتخابات شهر و روستا نیاز به اصلاح و بازبینی دارد و باید حتماً ضوابط معین، مشخص و کارآمدی برای انتخاب و شایسته گزینی بهتر افراد توسط مجلس تعیین شود و به عرصه اجرا برسد.
این کارشناس پژوهشکده شورای نگهبان یادآور شد: در ادوار مختلف مجلس، قانون تشکیلات و وظایف و انتخابات شوراهای شهر و روستا بحث و مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته است اما اینکه این اصلاحات کمکی به کارآمدتر کردن شوراهای شهر و یا شهرداریها کرده است، موضوع دیگری است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
در ادامه برنامه اقبال شاکری با بیان اینکه ظرفیتهای زیادی در حوزه مدیریت شهری و روستایی وجود دارد، گفت: نهادهای ناظر و حاکم به اندازه ظرفیتهای شوراهای شهری و روستایی، توانایی ندارند و متأسفانه ضعف نظارت در شهرداریها و شوراهای شهر کاملاً مشهود است.
وی به انتخابات شوراها اشاره و عنوان کرد: نحوه انتخاب و کیفیت افراد از ضعف بسیار شدیدی برخوردار است و این موضوعی است که باید به صورت اصولی و اساسی حل شود.
متأسفانه سازمان بالادستی این نهادها از جمله سازمان دهیاریها و شهرداری و یا شورای عالی استانها کاری انجام نمیدهند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به حجم زیاد تخلفات و گزارشات در این زمینه در حوزه شهرداریها و شوراهای شهر، بیان کرد: میزان نظارتهایی که در این زمینه وجود دارد اصلاً متناسب با ظرفیتهای گسترده و سنگین مدیریت شهری و روستایی نیست.
زیرا امکانات، اقدامات و معاملات مالی، اداری، پروژهای و سازمانی وجود دارد که نظارت بر آنها بسیار سخت و سنگین است.
وی افزود: اگر اعضای شورای شهر پای خود را از کسوت نظارت بر شهرداریها خارج کنند و وارد مدیریت شهری شوند، شاهد فساد خواهیم بود زیرا اعضای شورای شهر در حوزه شهری هر کاری میتوانند انجام دهند.