آمادگی جهاددانشگاهی برای راهاندازی مرکز تحقیقات سرطان گوارش در گیلان
رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه ما آمادگی راهاندازی مرکز تحقیقات و درمانی سرطان گوارش را در گیلان داریم، گفت: جهاددانشگاهی در زمینه سرطان سینه بسیار خوب عمل کرده لذا با وجود ظرفیتهای لازم علاقمند هستیم که در منطقه آزاد انزلی مرکز تحقیقات سرطان گوارش را راهاندازی کنیم.

ایسنا/گیلان رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه ما آمادگی راهاندازی مرکز تحقیقات و درمانی سرطان گوارش را در گیلان داریم، گفت: جهاددانشگاهی در زمینه سرطان سینه بسیار خوب عمل کرده لذا با وجود ظرفیتهای لازم علاقمند هستیم که در منطقه آزاد انزلی مرکز تحقیقات سرطان گوارش را راهاندازی کنیم.
حمیدرضا طیبی در دیدار با ارسلان زارع، استاندار گیلان با اشاره به ظرفیتهای جهاددانشگاهی در حوزههای مختلف علمی، پژوهشی فناورانه اظهار کرد: واحدهای استانی جهاددانشگاهی با توجه به ظرفیتهای بومی فعالیتهای تخصصی را به صورت هدفمند دنبال میکنند.
رئیس جهاددانشگاهی افزود: علاقمند هستیم جهاد دانشگاهی گیلان و پژوهشکده محیط زیست در حوزه پسماند با پژوهشهایی که انجام دادند، مرجع باشند.
وی با اشاره به اینکه فناوری لازم جهت ساخت زبالهسوز در کشور وجود دارد، گفت: اگر مطالعات لازم انجام گیرد، نباید دانش آن پیچیده باشد، ممکن است خرید آن منطقی بنظر برسد اما براساس ظرفیتهای جهاددانشگاهی امکان ساخت آن در کشور وجود دارد.
ضرورت الگوبرداری هم وجود ندارد، چون تخصص کامل آن وجود دارد، لذا با مطالعه کوتاه میتوان به فناوری تولید آن دست یافت.
در ساختن کوره زباله سوز در داخل کشور ظرفیت داریم، لذا باید از همه ظرفیتهای داخل برای ساخت آن بهره برد.
طیبی در خصوص اقدامات تخصصی انجام گرفته در حوزه «تصفیه پسابهای صنعتی» و «آب همراه نفت و نمک زدایی»، تصریح کرد: برای اینکه نفت به پالایشگاه جهت مصارف یا صادرات برسد باید آب و آبنمک از نفت جدا شود، تحقیقات نشان داده که هر چقدر چاه نفت عمیقتر باشد، حجم آب و آبنمک هم بیشتر خواهد شد در این راستا پژوهشگران پژوهشکده محیط زیست طی فرآیندی موفق به جداسازی ناخالصیهای مذکور شدند.
وی ادامه داد: همواره پسابهای صنعتی بجا مانده از فرآیند مذکور خود چالش بزرگی برای محیط زیست بوده که پژوهشگران ما توانستند آب و آبنمک موجود را به قابلیت استفاده در کشاورزی و همچنین خود صنایع برسانند.
وی اضافه کرد: آب همراه نفت یک مبحث استراتزیکی برای کشور است و باید آب و آبنمک در دو مرحله جدا شود، دانش و فناوری آن نیز در دست است تا برای مصارف کشاورزی قابل استفاده شود.
با توجه به اینکه کشور مشکل آب دارد بهتر است که این آب به پروسه استفاده وارد شود، این پروژه با موفقیت انجام شده و دنبال عقد قرارداد در جنوب هستیم.
رئیس جهاددانشگاهی گفت: در بحث چای علاقه داشتیم کمک کنیم تا این بوته چای با بهرهوری، کیفیت و چینش بالاتر انجام گیرد، همچنین تبدیل برگ سبز به چای از دیگر پیشنهاداتی است که در این حوزه هم اگر حمایتهای لازم از طرف استان باشد حاضر به کار مشترک هستیم.
وی با بیان اینکه ما آمادگی تاسیس مرکز تحقیقات و درمان سرطان گوارش را در گیلان داریم، ادامه داد: جهاددانشگاهی در زمینه سرطان سینه بسیار خوب عمل کرده لذا با وجود ظرفیتهای لازم علاقمند هستیم که در منطقه آزاد انزلی مرکز تحقیقات سرطان گوارش را راهاندازی کنیم تا در صورت نیاز به واردات با چالش مواجه نشویم، براین اساس امیدواریم با حمایت شما بتوانیم در حوزه سرطان گوارش خدمات خوبی را به مردم و کشور ارائه کنیم.
انتهای پیام