کرونا ۳۰۰ مجتمع تفریحی اقامتی خوزستان را به تعطیلی کشاند
خرمشهر- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان خوزستان از رو به تعطیلی رفتن ۳۰۰ مجموعه گردشگری و بیکاری بیش از هزار نفر در اثر کرونا خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حکمت الله موسوی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حوزه گردشگری خوزستان بر اثر کرونا بسیار متضرر شد به گونهای که مجموعههای زیرساختی و اقامتی تفریحی و گردشگری در استان شاید قریب به ۳۰۰ مجموعه رو به تعطیل رفتند و بیش از یک هزار نفر بیکار شدند.
وی افزود: میزان خسارت به این حوزه زیاد برآورد شده است و بسیاری از مجموعههای گردشگری یا تعطیل و یا در حد تعطیلی هستند.
برخی هم در شرایطی قرار دارند که تنها نیروهای خود را حفظ کرده و با ۵ تا ۷ درصد ظرفیت مشغول فعالیت هستند.
موسوی ادامه داد: اگر هتلها و مجموعه اقامتی در استان به تعطیلی کشیده شوند، راهاندازی دوباره آنها دشوار است و این امر، صاحبان را متحمل هزینه زیادی میکند.
بسیاری از این مجموعهها تلاش میکنند که با همان ساختار هرچند با ۳ تا ۵ ظرفیت، به کار خود ادامه دهند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خوزستان با بیان اینکه «گردشگری خوزستان» در یک تا دو سال اخیر و قبل از شیوع بیماری کرونا نیز آسیبها و خسارتهای زیادی دیده است، افزود: خوزستان سال گذشته در حال تجربه یک سال خوب از لحاظ تعداد گردشگر بود اما دچار سیل و آبگرفتگی شد و طبق برآوردهای انجام شده، این بلای طبیعی، ۱۳۸ میلیارد تومان خسارت را به حوزه گردشگری استان وارد کرد.
وی افزود: اگر گردشگری دچار مشکل شود، به طور طبیعی توسعه و ترویج و فروش صنایعدستی هم دستخوش تغییر میشود چرا که بسیاری از گردشگران صنایعدستی را به عنوان سوغات با خود میبرند اما در اثر سیلاب بسیاری از کارگاههای صنایعدستی در استان نیز از بین رفت.
موسوی با تأکید بر اینکه خوزستان بیش از سایر استانها از کرونا متضرر شده است، توضیح داد: امسال که دنیا دچار ویروس کرونا شد، وضعیت خوزستان نیز نسبت به تمام نقاط کشور متفاوت بود؛ زیرا خوزستان دو پیک سفر را از دست داد و این در حالی است که اگر چه سیل در استانهای دیگر هم آمد اما آنها هنوز پیک سفر داشتند و میتوانستند گردشگران را جذب کنند ولی بهترین فصل گردشگری خوزستان پاییز و زمستان است و تعطیلات زمستانی نیز در کشور وجود ندارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خوزستان با بیان اینکه برآورد خسارت ناشی از کرونا در دو ماه اول امسال گزارش شده است و برآورد چند ماه اخیر نیز در دست انجام است، افزود: از مجموعه کلان، بانکهای عامل و حوادث غیرمترقبه درخواست میشود که در این زمینه کمک کنند تا بتوان قسمتهایی را از این خسارتها جبران کرد.
موسوی به پیشبینی اعطای تسهیلات و امهال اقساط بانکها و موارد این چنینی برای کمک از سوی دولت و همچنین در نظر گرفتن یک سری برنامهها که شامل اعطای تسهیلات به مردم در راستای سفر و احیای مجموعهها گردشگری از طریق آنها به عنوان نمونه تصمیمات اتخاذ شده در این راستا اشاره کرد.