نقش زنان در دفاع مقدس / بانوانی که خودجوش برای رزمندگان لباس میدوختند
گروه استانها- بانوی مجاهد سرخهای از فعالیتهایش در دوران انقلاب و جنگ روایت میکند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سرخه، فاطمه پیوندی متولد یکم اردیبهشتماه سال 1342 در سرخه است.این بانوی انقلابی از نحوه ورودش به فعالیتهای مذهبی و انقلابی اینگونه برایمان میگوید: مادرم از همان دوران کودکی من و دیگر فرزندانش را با مسجد آشنا کرد.
پیوندی این بانوی مجاهد و انقلابی عنوان میکند: دوران ابتدایی را در شهر سرخه گذراندم و دوران راهنمایی که با سختیهای زیاد و مخالفت اطرافیان - مبنی بر اینکه جامعه معتقد بود دختر چرا باید درس بخواند - همراه بود، با این حال و التماس شبانهروزی از خانواده خواستم که ادامه تحصیل بدهم.
او میگوید: 14 سال داشتم و اول یا دوم راهنمایی بودم که اعتراضات مردم در شهرهای بزرگ در سالهای 55 و 56 به گوش میرسید.
پیوندی میگوید: پس از سپری شدن دوران راهنمایی در سرخه با همان مخالفتهای خانواده و حتی وابستگان که چرا یک دختر باید به سمنان برود و درس بخواند، مواجه شدم اما با همه این مشکلات با تعدادی از دوستانم به سمنان رفته و توانستم مدرک دیپلم خود را بگیرم.
او میگوید بعد از ازدواج در سال 70 در رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی در دانشگاه ادامه تحصیل دادم و موفق به اخذ مدرک کارشناسی شدم.
این بانوی مجاهد از هیاهوی سالهای 55 و 56 اینگونه برایمان میگوید که در آن سالها برادرم زینالعابدین پیوندی که سرباز مشهد بود، یک روز گفت میتوانی امانتداری کنی و کاری را به تو بسپارم؛ گفتم بله و او نوار کاستی از بیانات و سخنان حضرت امام خمینی (ره) را به من میداد.
پیوندی که گویا عمق نگاهش به سالها پیش بازگشته ادامه میدهد؛ بدون اینکه خانواده متوجه شوند، کارم شده بود پیاده کردن نوار کاستها و گوش دادن به صحبتها و بیانیههای حضرت امام خمینی (ره).
او اضافه میکند کمکم موضوع اعتراضها به سرخه رسید و یکی از برپاکنندگان تظاهرات علیه رژیم، برادرم به همراه دوستانش بود که به ما هم گفتند حتماً باید خانمها هم حضور داشته باشند و این شد که بنده و چند نفر از دیگر بانوان در تظاهرات حضور یافتیم.
این بانوی انقلابی میگوید: توزیع اعلامیه در مساجد سطح شهر سرخه بهصورت مخفیانه، شعارنویسی بر روی دیوار، تظاهرات علیه رژیم پهلوی و همه و همه کارهایی بود که بانوان انقلابی این شهر همگام و دوشادوش مردان انجام دادند.
پیوندی اظهار میکند: در سال 58 و 59 یک دوره آموزش نظامی همراه دوستان در پادگان شهید کلاهدوز را گذراندم که هنوز طعم شیرینی پیروزی را مردم نچشیده بودند که دشمنان تا بن دندان مسلح جنگ را بر کشورمان تحمیل کردند.
او میگوید: با آغاز جنگ تحمیلی، بانوان انقلابی و بسیجی در پایگاههای مقاومت بسیج دور هم جمع شدند تا کارها و فعالیتهای پشتیبانی از جنگ را در شهر سرخه آغاز کنند.
پیوندی خاطرنشان میکند: مهمترین کارهای زمان جنگ حضور فعال و مستمر در برنامههای مذهبی و فرهنگی در پایگاههای بسیج و مساجد، جمعآوری کمکهای مردمی، سرکشی و تقویت روحیه خانواده رزمندگان بود.
او عنوان میکند: شور و شعفی وصفناپذیر در بین مردم مذهبی و انقلابی سرخه اعم از زن و مردم و خانواده شهدا و رزمندگان برای کمک به رزمندگان اعزامی به جبهههای جنگ به راه افتاده بود و هر فردی در حد توان و بضاعت خود سعی میکرد در این فعالیتها شرکت کرده و گوی سبقت را از دیگری برای کمک به رزمندگان اسلام برباید.
بانوان شور و حال وصفنشدنی در زمان کار پشتیبانی اعم از درست کردن مربا، بستهبندی خشکبار، پخت نان، دوخت لباس، بافتن کلاه و دیگر کارها داشتند و اینها از جمله اقداماتی بود که در سطح سرخه انجام میشد و اغراق نیست اگر بگویم همه خواهران با حضور پرشور و دلسوزی زیاد کار میکردند.
این بانوی انقلابی ادامه میدهد: در سال 64 در یک دوره آموزش نظامی شرکت کردم و بهعنوان مربی آموزشهای نظامی در مساجد و پایگاهها خدمت میکردم و سپس وارد تشکیلات بسیج خواهران در سپاه شدم و با گذراندن چندین دوره در قسمتهای مختلف کار مربیگری در سرخه و سمنان انجام میدادم.
فرمانده انتظامی استان کرمان: نیروی انتظامی نخستین شهدای دفاع مقدس را تقدیم نظام و انقلاب کرده است فاز اول مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان قزوین دهه فجر افتتاح میشود پیوندی میگوید: برخی بانوان نیز بهصورت خودجوش در خانه خود مربا درست میکردند و یا لباس برای رزمندگان میدوختند و کلاه و لباس برای زمستان میبافتند و این کمکها را از خانهها جمعآوری میکردیم و در سپاه نسبت به بستهبندی آنها اقدام و سپس به جبههها ارسال میشد.
این بانوی مجاهد تصریح میکند: شور و اشتیاق زمان انقلاب در زمان جنگ هم تأثیر به سزایی برای مشارکت مردم داشت و همه احساس مسئولیت میکردند و اگر کسی کاری نمیکرد، فکر میکرد مرتکب گناهی شده و هر خانه، محله، مسجد، پایگاه بسیج و هر مرکز مذهبی، یک مکان پشتیبانی برای جبهه و جنگ بود.
پیوندی از حضورش به همراه دیگر بانوان انقلابی شهرش در کلاسهای مختلف نظامی و تخصصی میگوید و اضافه میکند: حضور در این دورهها بههرحال سختیهای خاص خودش را دارد و بعضی وقتها که خسته میشدیم خجالت میکشیدم و میگفتیم شهدا با جانشان با خدا معامله کردهاند و اینها برایمان بود قوت قلب میشد و انگیزهمان برای ادامه راه دوچندان میشد.
ولایتمدار و یکدلی مردم و مسئولان رمز پیروزی در دوران انقلاب و جنگ بود
او اظهار میکند: توکل بر خدا، ولایتمدار و یکدلی مردم و مسئولان رمز پیروزی در دوران انقلاب و پس از آن در دوران جنگ بود.
این بانوی انقلابی تصریح میکند: تقویت روحیه انقلابی امروز نیاز ضروری کشور است و باید آن همدلیها و وحدت و انسجام برای حفظ و تداوم راه انقلاب سرلوحه تمام امور قرار گیرد و همه مردم بهویژه مدیران و مسئولان جهادی عمل کنند تا مشکلات امروز کشور از پیش روی برداشته شود.
گفتوگو از زکیه زکی
انتهای پیام/363/ش