واکسیناسیون بیش از ۲ میلیون راس دام سبک و سنگین در استان مرکزی
اراک- مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون در جمعیت دام سبک و سنگین استان واکسیناسیون بیش از ۲ میلیون و یکصد هزار راس دام علیه بیماری های دامی انجام شده است.

محسن شانقی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به فرارسیدن فصل سرد افزایش کانونهای بیماریهایی از قبیل تب برفکی و آبله در صورت عدم واکسیناسیون به موقع در جمعیت دام سبک و سنگین وجود دارد.
وی ادامه داد: بروسلوز نیز از جمله بیماریهایی است که ممکن است در فصل سرد بروز کند که عمده واکسیناسیون آن در ۶ ماه اول انجام میشود تا ۶ ماه دوم همزمان با فصل زایش دام مشکلی به وجود نیاید.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: در فصل سرد با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر شیوع بیماریهایی از جمله آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در طیور نیز وجود دارد که در صورت انجام نشدن واکسیناسیون درست ممکن است تلفات به دنبال داشته باشد.
شانقی عنوان کرد: در فصل سرد احتمال انتقال بیماریهای ویروسی وجود دارد چرا که ویروس آسانتر زنده میماند که در صورت عدم پیشگیری و انجام نشدن واکسیناسیون، میتوانند در دام و طیور انتقال پیدا کند.
وی اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون در جمعیت دام سبک و سنگین واکسیناسیون بیش از ۲ میلیون رأس دام علیه بیماریهای دامی انجام شده است.
به گفته مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی، در ۶ ماهه ابتدای سال جاری واکسیناسیون ۱۰۱ هزار رأس دام سنگین و ۴۳۰ هزار دام سبک علیه بیماری تب برفکی انجام شده است.
شانقی افزود: هفتههای گذشته فاز دوم واکسیناسیون دام سنگین علیه تب برفکی اعلام شده است تا در فصل پاییز با مشکلی مواجه نباشیم.
وی گفت: برای تأمین واکسن تب برفکی به صورت دولتی در حال رایزنی هستیم و دامداریهای صنعتی و پرواربندی باید واکسیناسیون دامها علیه این بیماری را در اسرع وقت انجام بدهند، از طرفی در راستای آموزشهای لازم و اطلاع رسانی چندین بار با اتحادیههای دامداریهای صنعتی و سنتی و دامداری گوشتی مکاتبه انجام شده است تا در بحثهای امنیت زیستی و واکسیناسیون در جمعیت دام سنگین اقدام کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: در حال تأمین واکسن تب برفکی در جمعیت دام سبک به صورت دولتی و خصوصی نیز برای سه ماه پایانی سال جاری هستیم.
شانقی به بیماری لمپی اسکین نیز اشاره کرد و افزود: انتقال این بیماری ویروسی از طریق حشرات است و در راستای پیشگیری از بروز آن باید واکسیناسیون دام در ماههای بهمن و اسفند انجام شود که در این راستا تأمین واکسن مورد نیاز برای پایان سال جاری با همکاری شرکتهای پخش استان طبق هماهنگی با اتحادیه دامداران در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به واکسیناسیون ۵۵۵ هزار رأس دام علیه بیماری آبله، عنوان کرد: واکسینه کردن بیش از ۸۰ درصد جمعیت دامی بر علیه بیماری آبله تا پایان مهر و آبان ادامه دارد تا این بیماری در جمعیت دامی مشاهده نشود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون واکسیناسیون یک میلیون و ۷۲۲ هزار قطعه مرغ تخم گذار و مادر علیه ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان انجام شده و نزدیک به ۲ سال است که کانون این بیماری در استان مشاهده نشده است.
شانقی با بیان اینکه واکسن کافی در خصوص پیشگیری از شیوع آنفلوانزا فوق حاد وجود دارد، گفت: در صورت جوجه ریزی جدید در واحدهای تخم گذار مادر بر اساس برنامه واکسیناسیون بر علیه بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان انجام میشود.
به گفته وی، در فصول سرد با توجه به مهاجرت پرندگان کنترل و پیشگیری از بروز بیماری آنفلوانزا انجام میشود به طوری که دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران استان بر اساس شرح وظایف در حالت آماده باش هستند که در صورت مشاهده مورد مشکوک بیماری کنترل و مبارزه اقدام شود، از طرفی هماهنگی لازم با اداره کل محیط زیست استان برای پایش تالابها نیز انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: تهیه واکسن لازم آنفلوانزا انسانی با همکاری مرکز بهداشت برای جمعیت هدف از جمله پرسنل دامپزشکی که در معرض خطر مواجهه با این بیماری در مرغ داری و کشتارگاهها قرار دارند و همچنین پرسنل محیط زیست نیز مد نظر است.
شانقی افزود: نیروی انتظامی نیز در خصوص کنترل ترددها و متوقف کردن خودروهای های فاقد مجوز حمل فرآوردههای دامی با دامپزشکی استان همکاری میکنند.
وی بیان کرد: در ۶ ماهه نخست امسال ۲ هزار و ۵۰۰ مورد بازدید از مرغ داریهای صنعتی، طیور روستایی، مراکز عرضه پرندگان زینتی، زیستگاههای پرندگان مهاجر و کشتارگاههای طیور استان صورت گرفته که در این بازدیدها از ۴ هزار و ۵۰۰ مورد مشکوک نمونه برداری انجام شده است که خوشبختانه این نمونهها از لحاظ آنفلوانزا منفی بوده است.