خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شناسایی ۱۹۲ محوطه باستانی جدید در لرستان

ایسنا | فرهنگی و هنری، استان‌ها | یکشنبه، 06 مهر 1399 - 08:26
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان از پایان پروژه بررسی باستان‌شناختی میان‌کوه شهرستان پلدختر و کشف محوطه‌های جدید خبر داد.
شناسايي،تاريخ،فرهنگي،قاسمي،لرستان،مديركل،سنگ،گردشگري

ایسنا/لرستان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان از پایان پروژه بررسی باستان‌شناختی میان‌کوه شهرستان پلدختر و کشف محوطه‌های جدید خبر داد.
سید امین قاسمی پنجم مهرماه اظهار کرد: بررسی باستان‌شناسی دهستان‌های میان‌کوه شرقی و غربی شهرستان پلدختر، کشور پایان یافت.
وی تصریح کرد: در جریان این پروژه که در تاریخ ۲۷ تیرماه ۱۳۹۹ با مجوز پژوهشکده باستان‌شناسی کشور آغاز شده بود، ۱۹۲ محوطه فرهنگی و باستانی از دوره‌های گوناگون پیش از تاریخ تا قرون متأخر اسلامی شناسایی شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان خاطرنشان کرد: از ویژگی‌های بارز این پروژه، شناسایی بیش از ۴۰ محوطه و است قرارگاه از دوره‌های مختلف سنگ شامل پارینه‌سنگی قدیم، میانه، جدید، فراپارینه‌سنگی و نوسنگی است که در نوع خود قابل ملاحظه و نشان‌دهنده اهمیت این منطقه است.
قاسمی اضافه کرد: در دوران‌های مختلف پیش از تاریخ به‌ویژه دوران مس و سنگ جدید و عصر مفرغ نیز شواهد متعدد استقراری و گورستان‌های خرپشته‌ای مورد شناسایی قرار گرفت که مهم‌ترین این استقرارها تپه افرینه است.
وی بیان کرد: در دوران‌های تاریخی نیز شواهد فراوانی از استقرارهای دوره هخامنشی، سلوکی، اشکانی و ساسانی مورد شناسایی قرار گرفته که در دوران‌های اشکانی و ساسانی این استقرارها با شواهدی از بناها و قلعه‌های تاریخ همراه بوده‌اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان ادامه داد: بناهای مکشوفه با مصالح بوم‌آورد سنگ و گچ احداث شده‌اند و این در حالی است که احداث بناهای حکومتی و دفاعی در دوران‌های اسلامی، مخصوصاً قرون میانه و متأخر اسلامی، هم در این منطقه عمومیت داشته است.
قاسمی با اشاره به وجود کاروانسراهای متعدد در این منطقه، افزود: این امر نشان‌دهنده اهمیت ارتباطی و سوق‌الجیشی برای حکومت‌های مرکزی بوده است.
انتهای پیام