خانههای ورزش روستایی؛ نگاهی نوین به استعدادیابی و ارتقای ورزش قهرمانی
گروه استانها - تأسیس خانههای ورزش روستایی طرحی نو در ترویج ورزش و ایجاد شادابی در میان روستاییان و پیشگیری از بزههای اجتماعی است که میتواند کمک شایانی به استعدادیابی و ورزش قهرمانی انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، تأسیس خانههای ورزش روستایی طرحی نو در ترویج ورزش و ایجاد شادابی در میان روستاییان و پیشگیری از بزههای اجتماعی است که میتواند کمک شایانی به استعدادیابی و ورزش قهرمانی انجام دهد.
اهمیت به اجرای این طرح با هدف برقراری نشاط و شادابی در بین روستائیان و توسعه تندرستی در بین روستائیان حائز اهمیت است و در کاهش تمایل جوانان به بروز رفتارهای پرخطر و آسیبهای اجتماعی کمک شایانی میکند و اوقات بیکاری پنهان را به حدأقل میرساند.
با توجه به این که در بیشتر روستاها شبنشینی جوانان در قهوهخانهها و کافهها به وفور مشاهده میشود راهاندازی خانههای روستایی در این زمینه علاوه بر استعدادیابی و توانمندسازی جوانان به پیشرفت و توسعه آنان برای استفاده از ابزارهای نوین ورزشی نیز مؤثر خواهد بود.
اجرای این طرح در روستاها در روستاها که فضای بلااستفاده زیادی نیز دارد بسیار حائز اهمیت است و میتواند در راستای ایجاد خدمات روستایی ورزشی لازم برای جوانان و نوجوانان نقش شایانی داشته باشد و در این زمینه توسعه خانههای ورزشی روستایی باید مورد توجه واقع شود.
یکی از اهداف مهم ایجاد خانههای ورزش روستایی است که با توجه به اینکه بسیاری از مدارس روستایی هم که فاقد امکانات و حتی معلم ورزش هستند، میتوانند با هماهنگی با دهیاران، از این تجهیزات ورزشی استفاده کنند و ساعات ورزش خود را در آن سپری کنند.
در کنار تمامی این موارد اهمیت به احیای بازیهای بومی و محلی در روستاها است که بسیاری از آنها سالهاست که خاک میخورد و کمتر از کسی از نسل امروزی از بازی گذشتگان باخبر است و در واقع این خانهها میتواند شروع خوبی برای ترویج ورزش و بازخوانی ورزشهای بومی و محلی باشد.
برای این که بازیهای بومی محلی هر منطقه بتواند در فعالیتهای ورزشی روستاها گنجانده شود بهتر است از ظرفیت خانههای روستایی در این زمینه نهایت استفاده را ببریم.
توجه و توسعه ورزش در مناطق کمتر برخوردار نظیر روستاها، عاملی مهم در راستای ایجاد عدالت در توزیع سرانههای ورزش است که نیازمند توجه، کشف و پرورش هستند و در صورت میدان دادن به این سرمایههای انسانی و ورزشی میتوانند برای کشور افتخار آفرین باشند.
احیای ورزش روستایی از اهم برنامههای وزارت ورزش و جوانان است
در این باره خسرو ارتقایی مشاور وزیر و مدیرکل دفتر مهندسی وزارت ورزش و جوانان صبح امروز در مراسم مجهزسازی سه خانه ورزشی روستایی استان اردبیل اظهار داشت: احیای ورزش روستایی از اهم اولویتهایی وزارت ورزش و جوانان است که با راهاندازی خانههای روستایی در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: خانههای مجهز ورزش روستایی با توجه به ظرفیتهای قابل توجه میتواند محل مناسبی برای ورزش جوانان روستای باشد و ظرفیتهای استان را روز به روز افزایش دهد که این مسئله بسیار حائز اهمیت و اساسی است.
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر مهندسی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: اهمیت به توسعه ورزشهای قهرمانی و نیز تجهیز خانههای روستایی برای ارتقای ورزش روستایی یک لازمه اساسی و مهم است و در این زمینه با شناسایی استعدادها درصدد توسعه خانههای روستایی هستیم.
ارتقایی ادامه داد: اهمیت به تجهیز خانههای روستایی نیز به همان اندازه که راهاندازی خانههای روستایی اهمیت دارد مورد توجه قرار گرفته و تلاش و جدیت ما اهمیت به این مهم برای دستیابی به اهداف مورد نظر است که امیدواریم مثمرثمر واقع شود.
وی اظهار کرد: اهمیت به توسعه زیرساختهای ورزش همگانی و نیز تجهیز خانههای روستایی با در نظر گرفتن برنامههای حائز اهمیت در ارتقای بخش ورزش برای ما اولویت دارد که امیدواریم این برنامهها ما را در تحقق اهداف مورد نظر رهنمون شود.
70 خانه ورزش روستایی تا پایان امسال مجهز میشود
در ادامه سجاد انوشیروانی مدیرکل ورزش وجوانان استان اردبیل بیان کرد: در راستای توسعه ورزش روستایی برای امسال تجهیز 70 خانه ورزشی در روستاهای اردبیل در دستور کار قرار گرفته تا پایان سال با هدفگذاریهای انجام یافته محقق خواهد شد.
وی با اشاره به این که در حال حاضر کمتحرکی در جامعه افزایش پیدا کرده است بیان کرد: در این زمینه به دنبال حل مشکلات موجود هستیم تا اجرای طرح آماده باش و همایشی ورزشی طرح آوای ورزش در همسایگی را محقق کنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل بیان کرد: ظرفیت فضای مجازی در راستای توسعه برنامههای ورزشی برای خانوادهها نیز در حال اجراست و در این زمینه تاکنون 30 برنامه ورزشی مجازی در رشتههای مختلف ورزش همگانی در حال انجام است.
انوشیروانی ادامه داد: اهمیت به توسعه ورزش و نیز استعدادیابی نخبگان ورزشی برای ما بسیار حائز اهمیت است و در این زمینه درصدد هستیم از ظرفیتهای موجود نهایت استفاده را برده و به تمامی اهداف خود در این زمینه جامه عمل بپوشانیم.
نیاز است به منظور توسعه ورزش در میان اقشار مختلف جامعه روستایی، بازیها و ورزشهای بومی و محلی معرفی و شناسایی شوند و برنامهریزی دقیقی در سطح استراتژیک و عملیاتی در دستور کار قرار گیرد تا علاوه بر احیای این ورزشها و حفظ اصالت فرهنگ اصیل ایرانی و تداوم آن در سطح جامعه، گامی مؤثر در جهت غنیسازی اوقات فراغت روستاییان و خانوادههای آنها و ارتقای سطح سلامت جسمی و روانی روستاییان برداشته شود.
گزارش از زهرا رضازاده
انتهای پیام/132/ش