تغییر بافت شهرکهای شهیدان باهنر و رجایی با اجرای ۱۲ پروژه بزرگ
شهردار مشهد گفت: پارک ۷۰ هکتاری در اراضی محدوده شهرک شهید رجایی به وسعت پارک ملت را با موضوع کشاورزی شهری با مساعدت آستان قدس رضوی احداث خواهیم کرد که امیدواریم این پارک را تا پایان سال جاری به بهرهبرداری برسانیم.

ایسنا/خراسان رضوی شهردار مشهد گفت: پارک ۷۰ هکتاری در اراضی محدوده شهرک شهید رجایی به وسعت پارک ملت را با موضوع کشاورزی شهری با مساعدت آستان قدس رضوی احداث خواهیم کرد که امیدواریم این پارک را تا پایان سال جاری به بهرهبرداری برسانیم.
محمد رضاکلائی امروز، ۳ مهر، در مراسم آغاز عملیات اجرایی ۱۲ پروژه بزرگ شهری در شهرکهای شهید رجایی و باهنر مشهد که با شعار «یک حاشیه کمتر، صدها فرصت بیشتر» برگزار شد، اظهار کرد: یکی از بزرگترین اقدامات جمهوری اسلامی در حوزه مدیریت شهری طی ۴۰ سال گذشته اجرای این ۱۲ پروژه شهری خواهد بود.
اجرای این ۱۲ پروژه بزرگ شهری بافت این شهرکها را تغییر خواهد داد.
برای اجرای این پروژهها ۲۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده است.
وی افزود: مجموعه مدیران استان با همدلی به این نتیجه رسیدند که ساماندهی بخشی از حاشیه مشهد را مورد هدف قرار دهند.
مدیران استان در کنار سایر خدماتی که به صورت طبیعی و با اهتمام بالا به مردم این منطقه ارائه میدهند، خدماتی را به صورت ویژه برای شهرکهای شهید رجایی و باهنر در نظر بگیرند.
شهردار مشهد با اشاره به اینکه در ستاد تدابیر ویژه استان این موضوع مطرح و شورای شهر مشهد نیز برای ساماندهی این دو شهرک پای کار آمد، ادامه داد: با هماهنگی استاندار، نماینده ولیفقیه، تولیت آستان قدس رضوی و دستگاه قضایی تفاهمنامهای بین آستان قدس رضوی، حاکمیت، دولت و مدیریت شهری و سایر عناصر تصمیمگیرنده برای ساماندهی شهرکهای شهید رجایی و باهنر منعقد و مسئولیت این کار نیز بر عهده مدیرکل اطلاعات استان قرارداده شد.
نتیجه این تفاهمنامه مجموعه پروژههایی است که عملیات اجرایی آن به مرور و ظرف مدت ۱۰ ماه آینده آغاز میشود.
بخشی از این پروژهها در آیندهای نزدیک به بهرهبرداری رسیده و بخشی دیگر آن نیز به تدریج انجام خواهد شد.
کلائی خاطرنشان کرد: خارج کردن شهرک شهید باهنر از بنبست و اتصال آن به بازوی چهارم تقاطع غیرهمسطح مصلی، احداث مرکز درمانی، ایجاد مجتمع ورزشی در شهرک شهید باهنر، راهاندازی کتابخانه عمومی در شهرک شهید رجایی، تعریض خیابان پورسینا، آزادسازی اراضی برای احداث واحدهای مسکونی، ایجاد مجموع بوستانهای محلی در این محدوده و ایجاد پل روی ریل راهآهن و همچنین اتصال دو طرف ریل به یکدیگر که پروژهای پیچیده است، بخشی از این پروژههاست.
شهردار مشهد تاکید کرد: همچنین احداث پارکی ۵ هکتاری در انتهای بولوار شهید معقول و مهریز که خواسته بیش از ۳۰ ساله مردم منطقه است نیز در دستور کار قرار دارد.
یکی دیگر از پروژههایی که در این محدوده اجرا میشود، بولوار بصیرت است که با کمک آستان قدس رضوی و با عبور از میان اراضی امیرآباد احداث خواهد شد.
کلائی افزود: در کنار این پروژهها اختصاص زمین برای ساخت واحدهای مسکونی به منظور جایگزینی و اصلاح الگوی سکونت و آزادسازی فضاهای عمومی این دو شهرک نیز در دستور کار قرار دارد.
وی عنوان کرد: معتقدم مجموعه این اقدامات بافت شهرکهای شهید رجایی و باهنر را تغییر خواهد داد.
اگر این اتفاق به مدد حضرت رضا(ع) و همت همه مسئولان رخ دهد، قطعا یکی از بزرگترین اقدامات جمهوری اسلامی در ۴۰ ساله گذشته در حوزه مدیریت شهری خواهد بود.
شهردار مشهد تصریح کرد: امیدوارم با حمایتهای استانداری، نماینده ولیفقیه، تولیت آستان قدس رضوی، دستگاه قضائی، شورای شهر و سایر دستگاهها و ارگانها شاهد به سرانجام رسیدن این پروژهها باشیم.
همچنین در ادامه این مراسم محمدرضا حیدری، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، گفت: لطف ثامنالحجج(ع) در اجرایی شدن این پروژه تاثیرگذار بوده است.
ما در کمیسیون مناطق کمبرخوردار در حضور تولیت آستان قدس رضوی این مساله را مطرح کردیم.
توافق بر سر منطقه و زمین ۱۰۰ هکتاری که منافع اقتصادی و اجتماعی دارد، سخت است.
در ادامه پروژه نیز امامرضا(ع) به ما نگاه خواهند کرد.
وی افزود: موضوع حاشیهنشینی در مشهد غیرقابل انکار است اما نوع برخورد با آن مهم است.
برخورد با حاشیهنشینی در همه دستگاهها این است که در حاشیه باید تحول و اتفاقی رخ دهد.
تا امروز اگر شهرداری اراده میکرد پارکی در این مناطق بسازد، بافت آن آنقدر متراکم بود که عملا چنین کاری امکانپذیر نبود.
کارها در این مناطق به صورت مسکن و امدادی بود.
تمام تلاش شهرداری این بود که سرانههای این مناطق را با دیگر مناطق متعادل کنیم.
بافتها بهقدری متراکم است که امکان ساخت چیز دیگری وجود ندارد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه کار امروز شهرداری بنیادی و اساسی است، بیان کرد: عدالت اجتماعی، توسعه متوازن و عدالتمحور بودن از شعارهای مدیریت اجرایی بوده و هست.
ما سعی کردیم که رابطه حاشیه با متن را برقرار کنیم.
ارتباطی در حال حاضر وجود دارد اما منسجم نیست.
پروژههای فعلی شهرداری، کار بنیادی است چرا که شهرداری با اجرای این پروژه منطقه را متحول میکند.
ما در تلاشیم که پروژههای توسعهمحور در این مناطق شکل گرفته و توسعه پایدار تثبیت شود.
این سیاست اتفاق افتاده و مجموعه پروژههایی که اجرا میشود و به ویژه مسکن، مطلوبیت و ارزش در منطقه ایجاد و به توانمندسازی مردم این محلات کمک میکند.
حیدری با تاکید بر موضوع مالکیت و سند در این مناطق عنوان کرد: شورای شهر بستههای مشوقی برای اصلاح بافت در نظرگرفته است.
۲۰۰ میلیارد تومان از درآمد شهرداری اختصاص داده شد تا اصلاح بافت صورت بگیرد.
همه ما در کنار هم قرار گرفتیم تا رسالت خود را نسبت به مردم این منطقه را ادا کنیم تا تغییر و تحول واقعی در این منطقه شکل بگیرد.
این کار منحصر به فرد است.
دفاتر تسهیلگری نیز در همین راستا شکل گرفته تا کارهای بنیادی که اثرات بلندمدت داشته باشد، انجام شود.
انتهای پیام