خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سیستان وبلوچستان از فعال ترین استان های مرزی در حوزه اقتصادی بوده است

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 02 مهر 1399 - 13:18
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: شاید بسیاری بر این باورند که سیستان و بلوچستان نمی تواند چندان در حوزه های اقتصادی جنب و جوش ملموسی داشته باشد و از ظرفیت های ناب این منطقه به دلیل تصورات اشتباه غافل مانده باشند اما با نگاهی به کارنامه اقتصادی استان بخش های مختلف استان می توان پی برد که طی سالهای گذشته حرکتی رو به جلو و توسعه ای داشته و می توان اذعان کرد یکی از فعال ترین استان های مرزی کشور در حوزه اقتصادی بوده است.
استان،ظرفيت،منطقه،اقتصادي،چابهار،بندر،سرمايه،توسعه،مرزي،طرح، ...

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: شاید بسیاری بر این باورند که سیستان و بلوچستان نمی تواند چندان در حوزه های اقتصادی جنب و جوش ملموسی داشته باشد و از ظرفیت های ناب این منطقه به دلیل تصورات اشتباه غافل مانده باشند اما با نگاهی به کارنامه اقتصادی استان بخش های مختلف استان می توان پی برد که طی سالهای گذشته حرکتی رو به جلو و توسعه ای داشته و می توان اذعان کرد یکی از فعال ترین استان های مرزی کشور در حوزه اقتصادی بوده است.
ماندانا زنگنه در نشست بررسی اقدامات اقتصادی انجام شده در استان افزود: طی سال های گذشته برای رونق اقتصادی استان اقدامات مختلفی در منطقه انجام شد که تامین کالاهای اساسی غیرنفتی به همراه افزایش ظرفیت های تخلیه و بارگیری بندر چابهار در کنار جذب میزان قابل توجهی سرمایه خارجی تنها بخشی از آن ها بوده است.
وی بیان کرد: طی این سالها برای رونق بیشتر استان تفاهم نامه هایی هم بین استان و کشورهای پاکستان و افغانستان منعقد شد تا بتوان به واسطه آنها از ظرفیت های مرزی برای توسعه مبادلات و فعالیت بیشتر بازارچه های استان بهره برد، علاوه بر این تفاهم های مرزی در حوزه داخلی هم در سال های ۹۶ و ۹۹ با ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) برای توسعه و محرومیت زدایی بخش هایی از استان تفاهم هایی به امضا رسید.
زنگنه گفت: با توجه به ظرفیت های سیستان و بلوچستان در بخش های مختلف میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جاذبه های طبیعی و زیست محیطی، ظرفیت های مرزی و بهره بردن از آب های بین المللی، داشتن ظرفیت های باد، آب و خورشید برای بهره گرفتن از انرژی های نو و داشتن نیروی مستعد کار جوان و توانمند باید گفت برخلاف تصورات این استان محروم نیست بلکه کشور در بهره بردن از ظرفیت های این خطه از ایران محروم مانده است.
نقش بندر چابهار در توسعه استان
وی اظهار داشت: یکی از اهرم های حرکت و سرعت بخشیدن به توسعه استان ظرفیت های بندر چابهار است و طی شش سال گذشته نقش این بندر در تامین کالاهای اساسی و صادرات غیر نفتی افزایش ملموسی داشته است به گونه ای که میزان واردات اقلام اساسی این بندر از ۹۲ هزار تن در سال ۹۲ به بیش از ۷۵۵ هزار تن در سال ۹۸ رسید و رشدی ۷۲۱ درصدی به خود گرفت.
ماندانا زنگنه گفت: با توجه به این توانایی ها برخی از هدف گذاری ها به سمت توسعه ظرفیت های تخلیه و بارگیری بندر چابهار سوق پیدا کرد و در همین راستا ظرفیت های این بندر از ۵/۲ تن به ۵/۸ تن رسید و محقق شدن این مهم بالغ بر ۷۰۰ میلیون یورو اعتبار در برداشت و به دلیل همین افزایش ظرفیت امروزه بندر چابهار توانایی پذیرش کشتی هایی با وزن ۱۰۰ هزار تن را پیدا کرده است.
وی ادامه می دهد: با افزایش ظرفیت های بارگیری و با توجه به موقعیت استراتژیک چابهار در منطقه لزوم افزایش تخفیفات گمرکی بندر چابهار به شدت احساس می شد و با توجه به اهمیت آن پیگیری هایی در این خصوص انجام شد و در نهایت براساس تصویب نامه مورخ ۲۷ خرداد ماه سال جاری میزان تخفیفات سود بازرگانی بندر چابهار به ۲۵ درصد که بالاترین میزان تخفیف مجاز است افزایش یافت.
رونق اقتصاد با ظرفیت های مرز
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان وبلوچستان بیان کرد: مرزهای سیستان و بلوچستان یکی از ظرفیت های ناب برای منطقه است که در رونق اقتصادی استان هم نقش بسیار مهمی ایفا می کند بنابراین برای رونق آنها در سال ۹۶ ایجاد شش بازارچه مرزی موقت به تصویب رسید و در کنار آن بازارچه های صیادی هم مجدد احیا شد.
وی افزود: با توجه به پهناوری استان ایجاد دو بازارچه و مرز زمینی رسمی در دو منطقه ریمدان و پیشین در مرز مشترک با کشور پاکستان هم هدف گذاری شد و پس از پیگیری های فراوان سرانجام این دو مرز به تصویب رسید که با برنامه ریزی های انجام شده مقرر است در سال جاری سایت موقت این دو پایانه هم راه اندازی شود.
زنگنه اذعان کرد: کوهک سراوان هم یکی از مناطقی بود که با توجه به شرایط منطقه می تواند در افزایش مبادلات مرزی نقش آفرینی داشته باشد و به همین دلیل مکاتبات و پیگیری هایی برای تبدیل بازارچه و ایجاد مرز رسمی انجام شد و در نهایت مقرر شد طبق دستور معاون اول رئیس جمهور، وزارت امور خارجه در خصوص اخذ موافقت کشور پاکستان وارد عملی شود، علاوه بر آن برای ایجاد بازارچه مرزی گمشاد هم گزارشات و طرح های توجیهی لازم تهیه و ارائه شد که پیگیری ها در این خصوص هم ادامه دارد.
احیای واحدهای تولیدی برای جهش تولید
وی افزود: در راستای رونق اقتصادی و جهش تولید در استان طی سالهای گذشته واحدهایی در استان احیا شدند و واحد ریسندگی بافت بلوچ شهرستان ایرانشهر یکی از آنها بود که برای افتتاح خط ریسندگی این کارخانه بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام گرفت و راه اندازی آن برای ۱۵۰ نفر اشتغال ایجاد می کند و علاوه بر آن برای بازسازی و توسعه بخش بافندگی این کارخانه هم بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب شد و انجام و احیای ۵۰۰ شغل را به همراه خواهد داشت.
دکتر ماندانا زنگنه گفت: در سال ۹۸ تعداد ۱۹۶ واحد صنعتی، معدنی و کشاورزی تملک شده راکد و یا نیمه فعال استان هم احیا شد که از این میان ۱۱ مورد واحد های اقتصادی تملیکی بودند و ۱۱ طرح نیمه فعال یا راکد کشاورزی هم در قالب امهال تسهیلات و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت تسویه بدهی و فعال شدند و در بخش صنعت هم ۱۰۵ طرح در قالب تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری و تسهیلات کن بهره واحد های مستقر در شهرک های صنعتی فعال شدند.
وی ضمن اشاره به احیا ۲۰ طرح معدنی و ۴۹ واحد آبزی پروری به مقدار ۷۰۶ هکتار بیان کرد: در کنار احیا این تعداد واحد یک سایت پرورش میگوی رودیک چابهار در ۱۲۵۰ هکتار زمین مستعد پرورش میگو منطقه برنامه ریزی شد که در فاز اول افتتاح برای ۲۵۰ نفر به طور مستقیم و برای ۵۰۰ نفر به طور غیر مستقیم اشتغال به همراه خواهد داشت و علاوه بر آن در کنارک هم عملیات اجرائی پروژه شهرک شیلاتی منطقه گوردیم در زمین به وسعت ۷۵۰ هکتار با بیش از ۵۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار هم آغاز شد.
کاهش بیکاری و توسعه صادرات در استان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اظهار داشت: اقدامات انجام شده اخیر در حوزه مرزهای استان سبب توسعه صادرات غیر نفتی از مبادی مرزی شد به گونه ای که میزان صادرات گمرکات از ۳۳۲ میلیون دلار سال ۹۲ به ۱۰۷۶میلیون دلار در سال ۹۸ رسید و این رشدی ۲۲۴ درصدی را نشان می دهد و در بخش بازارچه های مرزی هم ۱۰۸ میلیون دلار صادرات سال ۹۲ به ۷۷۷ میلیون دلار در سال ۹۸ رسید که گویای ۶۱۹ درصد رشد است.
وی با بیان اینکه در حوزه معادن استان هم طی سال گذشته در سطح ۸۵ هزار کیلومتر مربع اکتشافی پهنه معدنی انجام شد افزود: در بخش انرژی های نو ایجاد نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی نوآتیه با ۱۴ میلیون دلار سرمایه گذاری در شهرستان زاهدان و نیروگاه ۵۰ مگاواتی مزرعه بادی میل نادر با بیش از ۷۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در زابل به همراه سه نیروگاه ترکیبی ۱۶۰ مگاواتی در چابهار و ۱۶۰ مگاواتی و نیروگاه ۲۵ مگاواتی CHP در ایرانشهر به همراه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی زاهدان اقداماتی است که با توجه به ظرفیت استان در منطقه انجام شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر انجام این اقدامات برای بهره بردن از ظرفیت های حوزه سیستان هم در راستای تبدیل این منطقه به منطقه آزاد و تصویب نهایی لایحه آن با مجمع تشخیص مصلحت نظام مکاتباتی انجام شد که در پی آن نمایندگان مجمع ۱۳ مرداد ماه سال جاری برای بازدید از ظرفیت های سیستان به عنوان اولین منطقه آزاد پیشنهادی کشور به استان سفر کردند و این می تواند نوید بخش خبرهای خوبی برای استان باشد.
زنگنه گفت: در بخش جذب سرمایه خارجی از سال ۹۴ تا کنون ۲۱ طرح سرمایه گذاری خارجی برای استان مصوب شده که میزان سرمایه مصوب این طرح ها بیش از ۱۵۰۰ میلیون دلار بود و در بعد ملی هم طی سال های گذشته دو تفاهم نامه همکاری با ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) با ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در سال ۹۶ و ۶۰۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۹، تفاهم نامه همکاری با بنیاد مستضعفان با حجم اعتبار بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان در سال ۹۹ برای دو شهرستان زهک و قصرقند و تفاهم نامه با آستان قدس رضوی با هدف توسعه همه جانبه کشاورزی، اشتغال مولد و معیشت پایدار جامعه روستایی در دشت سیستان تفاهم نامه های امضا شده هستند.
وی در پایان افزود: اجرای بیش از ۲۰ طرح کلان و خرد به همراه سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی با حدود ۵۰۰۰میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری طی سال های گذشته و جذب بیش از ۵۲۰ میلیارد تومان تسهیلات روستایی در سال ۹۸ و در پی آن ها ایجاد ۹۰۰۰ طرح اشتغال زایی و ایجاد ۱۵ هزار نفر اشتغال در استان سبب شد تا نرخ بیکاری استان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ کاهش ۵/۳ درصدی داشته باشد و با توجه به طرح های پیش رو این میزان کاهش چشمگیری به خود خواهد گرفت.
انتهای پیام