آغاز برداشت زیتون سبز از باغات قزوین
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: برداشت زیتون از سطح ۹۷۵۰ هکتار از باغات استان قزوین آغاز شده است.

ایسنا/قزوین مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: برداشت زیتون از سطح ۹۷۵۰ هکتار از باغات استان قزوین آغاز شده است.
علی اکبری اظهار کرد: در سال جاری با توجه به سال نیاور و همچنین خسارت سرمازدگی در بهمنماه ۹۸ به باغات مناطق زیتون خیز استان، پیشبینی میشود حدود ۲۱ هزار تُن دانه زیتون برداشت شود که تولید محصول نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
بنابراعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، وی عنوان کرد: برداشت زیتون از سطح ۹۷۵۰ هکتار از باغات استان قزوین آغاز شده که از این میزان سطح زیر کشت ۷۰۰۰ هکتار باغات بارور و ۲۷۵۰ هکتار غیربارور است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در سال گذشته ۲۶ هزار و ۸۰۰ تُن دانه زیتون شامل ۵۳ درصد دانه کنسروی و ۴۷ درصد دانه روغنی برداشت شد که از این میزان ۲۵۰۰ تُن روغنزیتون تولید شد.
اکبری افزود: با توجه به مشکلات و آسیب ناشی از ویروس کرونا و فروش زیتون کنسروی سال پیش باغداران و همچنین ماندن محصول در انبارها و کمبود کارگر؛ پیشبینی میشود در سال جاری برداشت دانه زیتون کنسروی کمتر از دانه روغنی باشد.
وی، ارقام موجود در باغات زیتون را ارقام بومی شامل زرد زیتون، ماری شنگه، روغنی محلی، گردو گلوله، ارقام خارجی شامل مانزانیلا، سویلانا، کنسروالیا و همچنین ارقام روغنی شامل آربکین و کرونایکی ذکر کرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به اقدامات انجامشده و عملیات باغی در قالب طرح اصلاح، بهسازی و توسعه باغهای زیتون که همهساله با تخصیص اعتبار دولتی انجام میشود اشاره کرد و گفت: در سال ۹۸ و ۹۹ اقداماتی در باغات زیتون استان انجامشده که میتوان به عملیات پیوند درختان به میزان ۲۷ هزار اصله، تغذیه باغات در سطح ۷۰ هکتار، هرس بازجوان سازی در سطح ۵۰ هکتار، هرس باردهی در سطح ۱۲۰ هکتار و تهیه سموم موردنیاز با آفات درختان زیتون اشاره کرد.
اکبری تصریح کرد: برای کنترل آفت مگس زیتون با وجود کلینیکهای گیاهپزشکی، اکیپهای کارشناسی و ایستگاههای پیشآگاهی تا مرحله رسیدگی زیتون کنسروی در سطح ۲۱۹۰ هکتار مبارزه انجام شده است.
وی افزود: همچنین در همین راستا ۱۳۰ هزار کارت زرد و ۱۰۰۰ عدد فرمون و همچنین پروتئین هیدرولیزات و سموم شیمیایی (طعمه پاشی) در باغات زیتون استان اجرا شده که این امر باعث کنترل خسارت مگس زیتون به دانههای زیتون شده است.
وی خاطرنشان کرد: پایین بودن محصول زیتون در سال جاری انگیزه ادامه مبارزه و کنترل آفت فوق را در مرحله روغنی کم کرده که به باغداران توصیه میشود تا پایان مرحله برداشت دانه روغنی، دستورالعملهای کارشناسان مستقر در مراکز جهاد کشاورزی طارم سفلی را جدی گرفته و به کنترل و مبارزه با آفت مگس زیتون در باغات ادامه دهند.
به گزارش ایسنا، برداشت زیتون کنسروی از اواسط شهریورماه با ارقام زودرس در باغات منطقه آغاز و همچنان ادامه دارد.
برداشت ۲۶ تُن ارز از مزارع شهرستان البرز
وحید یوسفلی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان البرز با اعلام اینکه سطح زیرکشت ارزن در این شهرستان ۲۱ هکتار بوده است، اظهار کرد: امسال ۲۶ تُن ارزن در مزارع کشاورزی این شهرستان تولید شد.
وی میانگین متوسط عملکرد این محصول را ۱.۳ تن در هکتار برآورد کرد و افزود: عمده ارقام ارزن کشتشده در این شهرستان ارقام محلی بود که در روستاهای شریفآباد، جهانآباد و پیریوسفیان از توابع این شهرستان کشت شد.
وی، کم آب بر بودن، مقرونبهصرفه بودن این محصول، دوره رشدی کوتاه و بالا بودن ارزش تغذیهای را از مهمترین مزایای کشت این محصول ذکر کرد.
انتهای پیام