خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 26 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دولت در زمینه خرید پسته سنگ اندازی نکند

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 01 مهر 1399 - 12:40
کرمان -نماینده مردم رفسنجان و انار گفت: دولت نباید در خرید پسته سنگ اندازی کند و با ایجاد تعهد ارزی و باطل کردن کارت‌های بازرگانی برای صادرات مشکل درست کند که این موارد موجب نگرانی شده است.
پسته،صادرات،دست،بازار،محصول،ايجاد،دولت،رفسنجان،انار،جلالي،صادر

به گزارش خبرنگار مهر، حسین جلالی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر ۲۸ استان تولیدکننده پسته هستند و حدود ۲۰۰ هزار خانوار با تقریباً یک میلیون نفر با پسته اشتغال مستقیم و ۵ میلیون نفر نیز به طور غیرمستقیم از این مسیر ارتزاق می‌کنند.
وی با اشاره به ارزآوری و اهمیت استراتژیک محصول پسته، افزود: با توجه به حجم بالای درآمد و اشتغالزایی محصول پسته، نباید اجازه داد به کشاورزان کم لطفی و بی رحمی شود.
وی به افزایش نهاده‌های کشاورزی اشاره و بیان کرد: افزایش پنج تا ۶ برابری قیمت کود و سم هزینه‌های بالایی را روی دست کشاورزان گذاشته است و کم آبی مشکل دیگری است که سبب می‌شود تولید پسته با سختی صورت گیرد و به محصول نهایی تبدیل شود.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس تأکید کرد: دولت نباید در خرید پسته سنگ اندازی کند و با ایجاد تعهد ارزی و باطل کردن کارت‌های بازرگانی برای صادرات مشکل درست کند که این موارد موجب نگرانی شده است.
دولت موانع بر سر راه صادرات را رفع کند
جلالی با بیان اینکه دولت موانعی را که در مسیر صادرات ایجاد کرده بردارد، اظهار کرد: اگر امسال پسته ما در بازار جهانی حضور نداشته باشد کشور رقیب منتفع شده و بازاری که یک قرن با تلاش به دست آوردیم را از دست خواهیم داد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با توجه به اینکه تولید کل محصولات کشاورزی ما ۴۰ میلیارد دلار است، سهم صادرات ۲ میلیارد دلار یعنی ۵ درصد است که به دولت گفتیم ارزش ندارد که بخواهید از این رقم سهمی بگیرید.
جلالی تصریح کرد: با توجه به اینکه طی یک قرن تلاش، بازار خوبی در زمینه پسته در دنیا به دست آوردیم نباید به خاطر موانعی که بانک مرکزی در مسیر صادرات ایجاد کرده برای صادرات و بازار پسته ایران مشکل ایجاد شود.
به گفته وی در یکی، دو سال گذشته پسته آن طور که باید صادر نشده و اگر این محصول صادر نشود کشور رقیب بازار ایران را می‌گیرد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس اضافه کرد: اگر امسال در بازار جهانی حضور نداشته باشیم بازارهای جهانی را که طی این سال‌ها در دست ما بودند را از دست خواهیم داد بنابراین موانع باید برطرف شود تا بتوانیم پسته را صادر کنیم که قشر زحمت کش کشاورز آسیب نبینند.