خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

واحدهای پرورش مرغ تخم‌گذار با کنجاله کلزا و ذرت سرپا هستند

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 01 مهر 1399 - 10:17
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه قیمت تخم مرغ به علت قیمت نهاده‌ها افزایش یافته است، گفت: تأمین کنجاله سویا برای مرغداران مشکل شده و مرغداران مجبور هستند از نهاده‌های دیگری استفاده کنند که همین موضوع باعث افزایش هزینه‌های تولید شده است.
استان،تأمين،همدان،مرغ،مشكل،جيره،تأكيد،توليد،قراگوزلو،مرغدارا ...

ایسنا/همدان مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه قیمت تخم مرغ به علت قیمت نهاده‌ها افزایش یافته است، گفت: تأمین کنجاله سویا برای مرغداران مشکل شده و مرغداران مجبور هستند از نهاده‌های دیگری استفاده کنند که همین موضوع باعث افزایش هزینه‌های تولید شده است.
علیرضا قراگوزلو در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در تأمین اسیدهای آمینه در جیره بندی غذای مرغ، سویا پروفایل های متناسبی را دارد، اظهار کرد: با سویا به راحتی می‌توان جیره را بالانس کرد و ذرت هم از نظر انرژی در جیره غذایی طیور استفاده می‌شود.
وی تصریح کرد: هنر جیره‌نویس این است که بتواند از سایر نهاده‌ها نیز استفاده کند اما محدودیت هایی در این زمینه وجود دارد به طوریکه استفاده از پودر گوشت در مرغ تخم‌گذار ممنوع شده است و باید برای تأمین پروتئین در جیره غذایی مرغ‌ها از پودر ماهی استفاده شود اما در حال حاضر براساس جیره نویسی نوین در دنیا از اسیدهای آمینه استفاده می‌شود که تأمین این نهاده‌ها هم به علت گران بودن ممکن نیست و مشکل ارزی در این زمینه وجود دارد.
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه مشکل اصلی تأمین نهاده‌ها به تأمین دلار برمی‌گردد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر از نظر تأمین دلار مشکل داریم و همین موضوع باعث شده تولیدکننده دچار مشکل شود.
وی با اشاره به اینکه دوره پرورش مرغ تخم‌گذار ۹۰ روز است، یادآور شد: مرغدار وقتی جوجه‌ریزی می‌کند مجبور است این مسیر را هر طور شده طی کند که با استفاده از کنجاله کلزا و دیگر کنجاله‌ها سعی کردیم واحدها را سرپا نگه‌داریم و تاکنون نه کاهش تولید داشتیم و نه واحدها خالی مانده است.
خروج تخم‌مرغ از استان همدان ممنوع است
قراگوزلو با بیان اینکه ۳۲ واحد فعال مرغ تخم‌گذار در استان وجود دارد، افزود: سه واحد دیگر نیز طی ماه‌های آینده جوجه ریزی خواهند داشت ضمن اینکه ما در استان همدان تولید همیشگی را داشته‌ایم اما بحث این است که در کل کشور صادرات آزاد شد و از طرفی در شش ماهه دوم سال مصرف تخم‌مرغ افزایش می‌یابد.
وی تأکید کرد: در حال حاضر تقاضا برای تخم مرغ بالا رفته و پاسخگویی مرغ تخم‌گذار به این حجم از تقاضا در کشور کاهش یافته است که خوشبختانه بازار تخم‌مرغ در استان تنظیم شد.
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه خروج تخم‌مرغ از استان ممنوع شده است، اظهار کرد: بازار تخم‌مرغ استان همدان تأمین شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد اما بحث مهم این است که جلوگیری از خروج تخم‌مرغ به سایر استان ها باعث می‌شود بازارهای بزرگی همچون تهران را از دست بدهند و در سال های آینده مرغداران دچار مشکل شوند.
باید کلاس‌های جیره‌نویسی نوین برای مرغداران برگزار کنیم
وی با بیان اینکه تا وقتی نهاده تأمین نشود این مشکل ادامه خواهد داشت، اضافه کرد: به دنبال این هستیم کلاس های جیره نویسی نوین را برای مرغداران برگزار کنیم تا بتوانیم با توجه به داشته‌هایمان جیره‌نویسی علمی‌تری داشته باشیم.
قراگوزلو با اشاره به اینکه ظرفیت مرغ تخم‌گذار در استان همدان یک میلیون و ۹۲۷ هزار قطعه است، خاطرنشان کرد: به طور میانگین روزانه ۴۰ تن تخم‌مرغ در استان تولید می‌شود این درحالیست که مصرف روزانه خانوارهای همدانی ۵۰ تن است.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه ۵۰ درصد از تخم‌مرغ‌های تولیدی همدان به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تحویل داده می‌شود، بیان کرد: سرانه مصرف تخم‌مرغ کشور ۱۱ کیلوگرم است که میانگین مصرف خانوار هفت کیلوگرم و چهار کیلوگرم مصارف صنعتی است.
قراگوزلو با اشاره به اینکه اگر بازار باشد و نهاده‌ها تأمین شود امکان تولید بیشتر تخم مرغ در استان همدان وجود دارد، تأکید کرد: تمامی حلقه‌های ایجاد یک زنجیره تولید تخم‌مرغ در استان همدان وجود دارد و اگر سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد آمادگی داریم در کمترین زمان در زمینه صدور پروانه‌ها اقدام کنیم.
عوامل ایجاد بیماری کانیبالیسم در مرغداری‌ها
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان همدان درباره بیماری کانیبالیسم در مرغ‌داری‌های استان همدان نیز تصریح کرد: کانیبالیسم عوامل متعددی دارد که مهمترین عامل این بیماری تراکم جمعیت، گرما، کمبود دان‌خوری و آب‌خوری و استفاده از نور سفید در واحدهای مرغداری است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل ایجاد کانیبالیسم در مرغداری‌ها کمبود پروتئین است، افزود: اینکه در برخی استان ها این بیماری دیده شد شاید به علت کمبود پروتئین بوده البته به طور حتم کمبود پروتئین و اسیدهای آمینه می‌تواند عامل تأثیرگذار باشد اما عامل اصلی کانیبالیسم نیست.
قراگوزلو با اشاره به اینکه اگر مرغ‌ها به مدت طولانی غذا نخورند دچار کانیبالیسم می‌شوند، اظهار کرد: از نظر تأمین نهاده‌ها به ویژه ذرت در شهریورماه مشکلی نداشتیم و به میزان کافی تأمین شد اما از نظر تأمین سویا هنوز مشکل وجود دارد.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه کانیبالیسم همیشه وجود دارد و فقط مربوط به یک مقطع خاص نیست، یادآور شد: در مرغ‌های تخم گذار که اندازه تخم بزرگتر است، پدیده پرولاپس در مرغ‌ها رخ می‌دهد که در نهایت کانیبالیسم را به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام