خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 05 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خانه‌های تاریخی آیت الله گلپایگانی و مولوی در قم به ثبت ملی رسید

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 21 اسفند 1397 - 10:18
قم - مدیرکل میراث فرهنگی قم از ثبت خانه تاریخی حضرت آیت الله گلپایگانی(ره) و خانه تارخی مُلا حسین مولوی قمی و قلعه سزاوار در فهرست آثار ملی خبر داد.
قم،تاريخي،خانه،آيت،ثبت،الله،آثار،شهر،گلپايگاني،خشت،فهرست

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید یزدانی گفت: در جلسه کمیته ثبت سازمان میراث فرهنگی که با حضور کارشناسان، صاحب نظران و مسئولان مربوطه برگزار شد سه اثر تاریخی قم واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی شناخته شدند.
وی ادامه داد: خانه حضرت آیت الله گلپایگانی (ره) در شهر قم، کوچه ۶ خیابان چهارمردان، واقع شده است.
این اثر متعلق به اواخر دوره قاجار می‌باشد که حدود ۸۰ سال در خدمت مقاصد دینی و بیت حضرت آیت الله گلپایگانی بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان قم با بیان اینکه خانه آیت الله گلپایگانی جزو قدیمی‌ترین نواحی بافت تاریخی شهر قم و روبروی خانه تاریخی آیت الله بروجردی (ره) قرار دارد گفت: این خانه از معدود خانه‌های ارزشمند تاریخی باقی مانده در استان قم محسوب می‌شود که نمونه کاملی از معماری سنتی ایران می‌باشد.
تزئینات آجری و کاشی‌های لعاب دار رخ بام‌ها از ویژگی‌های خاص معماری بنا به حساب می‌آید.
وی افزود: خانه ملاحسین مولوی از مداحان مشهور شهر قم که متعلق به دوره قاجار و در کوچه ۱۸ خیابان عمار یاسر قرار دارد اثر دیگری بود که در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
یزدانی گفت: اصلی‌ترین مصالح ساختمانی خانه ملاحسین خشت است که تمام دیوارهای باربر و پوشش سقف‌ها در طبقه اول از خشت ساخته شده است و از چوب جهت پوشش سقف اتاق‌ها و ساخت درب و پنجره‌ها استفاده شده است.
وی با بیان اینکه قلعه سزاوار اثر دیگری است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسید گفت: قلعه سزاوار در شهر قم و در بلوار پیامبر اعظم (ص) و در نزدیکی آب انبار تاریخی از جمله آثار معدود تاریخی به جا مانده در محدود شهری قم است که نسبتاً سالم مانده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم تصریح کرد: عمده‌ترین مصالح به کار رفته در بنا خشت خامِ، سنگ لاشه، چوب و گچ، ملات و اندود گل و کاهگل می‌باشد و از سنگ به عنوان شالوده ساختمان مورد استفاده قرار گرفته است.