212هزار تن مشتقات نفتی از استان مرکزی صادر شد
گروه استانها- مدیرکل گمرکات استان مرکزی از صادرات 212 هزار تن از مشتقات نفتی از استان مرکزی خبر داد.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، اسماعیل حسینی ظهر امروز در جلسه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی با اشاره به مشکلات موجود در این زمینه گفت: در سال 98 تقریباً 480 هزار تن مشتقات نفتی صادر و حدود 28 هزار نمونه تحویل گمرک استان شد و امسال نیز 212 هزار تن از مشتقات نفتی کالا صادر شد که 35 هزار لیتر مشتقات نفتی در گمرکات استان نگهداری میشود؛ با توجه به مشکلات موجود در نگهداری آنها و خطرات احتمالی انبار کافی برای آنها وجود ندارد که باید تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شود.
افزود: 90 پرونده در تعزیرات از سالهای 97،98 و 99 وجود دارد که هنوز رای صادر نشده به طوری که در سال گذشته 73 فقره پرونده، سال 99 حدود 43 پرونده و سال 97 حدود 19 فقره پرونده در تعزیرات استان است و امیدواریم بررسی شوند.
حدود 7 هزار و 200 حلقه چاه پروانهدار کشاورزی در استان وجود دارد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به آمار چاههای پروانهدار و فاقد پروانه کشاورزی اظهار داشت: حدود 7 هزار و 200 حلقه چاه پروانهدار کشاورزی در استان وجود دارد که از این تعداد تقریباً 5 هزار و 278 حلقه چاه برقی و یک هزار و 923 حلقه چاه به صورت دیزل کار میکنند.
عزتالله آمرهای افزود: تعداد 2 هزار و 657 حلقه چاه در استان فاقد پروانه هستند که سوخت آنها از کانالهای دیگر از جمله سوخت تراکتورها تامین میشود.
وی ادامه داد: در زمینه اعتراضات موجود در برخی چاههای پروانهدار به نحوه محاسبه میزان سوخت این کار بر اساس فرمول شرکت فرآوردههای نفتی و اعلام وزارت نیرو محاسبه میشود.
ضرورت اجرای بارنامه الکترونیکی در استان مرکزی
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای هم در این جلسه با اشاره به بارنامه الکترونیکی گفت: بارنامه الکترونیکی با حذف بارنامه کاغذی از مهمترین موضوعات کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که زیرساختهای لازم در زمینه آماده شد اما در زمینه دوربینهای نظارتی به سبب محدودیتها مشکلاتی وجود دارد و از اول مهر ماه همه شرکتهای حمل و نقل بارنامه کاغذی حذف و از بارنامه الکترونیکی استفاده میکنند.
علی زندیفر افزود: 135 شرکت حمل و نقل فعال در استان مرکزی وجود دارد که ماهیانه تقریبا 5 هزار بارنامه صادر میکنند و پیشبینی میشود حدود 75 هزار بارنامه باشند.
وی ادامه داد: حدود 2 هزار و 918 دستگاه وانتبارکارت هوشمند گرفتند و از صمت درخواست داریم تا شرکتهای تولیدی که بارهای خود را به وسیله وانتبار حمل میکنند برای دریافت بارنامه الزام کنند.
پس از ایجاد سامانهها قاچاق فرآوردههای نفتی سیر نزولی داشته است
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به استفاده از زیرساختهای الکترونیکی برای توزیع فرآوردههای نفتی گفت: پس از ایجاد سامانهها قاچاق فرآوردههای نفتی سیر نزولی داشته و از قاچاق سوخت جلوگیری کرده است و در استان مرکزی توزیع نفت سفید از اوایل امسال از طریق زیرساختهای الکترونیکی انجام میشود.
علی جمشیدی افزود: توزیع گاز مایع در سه بخش خانوار، 2 کیلویی و 5 کیلویی، صنفی و صنعتی انجام میشود و با توجه به اینکه در استان حدود یک هزار و 530 خانوار داریم که به گاز طبیعی دسترسی ندارند و مصرف خانوار از گاز مایع و LPG است 102 نمایندگی در استان داریم که به فاز الکترونیکی مجهز شدند.
وی ادامه داد: بیشترین حجم خانوار که اکنون به گاز مایع دسترسی ندارند در شهرستان تفرش با حدود 290 خانوار است که باید هماهنگی و تمهیدات لازم در این راستا انجام شود.
انتهای پیام/713/س