خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کام مهمانان نوروزی را با کوکی پسته‌ای و فندقی شیرین کنید+ طرز تهیه

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 21 اسفند 1397 - 09:02
کدبانو‌های ایرانی با به خرج دادن کمی ذوق و سلیقه می‌توانند شیرینی‌های خانگی و خوشمزه را برای پذیرایی از مهمانان نوروزی خود آماده کنند.
فندقي،كوكي،شيريني،طرز،طب،پژوهشگر،محقق،سنتي،تقويت،مواد،كمك،مه ...

عیدانه/
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانو‌های ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود می‌افتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایده‌های جالب در اختیار خانم‌ها قرار می‌دهد.
«کوکی پسته‌ای و فندقی» یکی از شیرینی‌هایی است که در بین ایرانیان طرفداران زیاد دارد، برای بررسی خواص کوکی پسته‌ای و فندقی و طرز تهیه آن با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
مهم‌ترین ترکیبات کوکی پسته‌ای و فندقی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین ترکیبات کوکی پسته‌ای و فندقی اظهار کرد: این شیرینی حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، فسفر، روی (زینک)، فیبر، سلنیوم، اسید چرب امگا ۳، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز و اسید آ‌مینه تریپتوفان است.
بیشتر بخوانید:با شیرینی قیسی قزوین مهمانان خود را شگفت زده کنید+ طرز تهیه
مهم‌ترین خواص کوکی پسته‌ای و فندقی
وی بیان کرد: کوکی پسته‌ای و فندقی به علت داشتن اسیدآمینه تریپتوفان به ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش کمک، بنابراین شادی و نشاط را در افراد ایجاد و از اضطراب، استرس و افسردگی جلوگیری می‌کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف کوکی پسته‌ای و فندقی را در بهبود خلق و خو موثر دانست و افزود: این شیرینی به علت دارا بودن فیبر ضد نفخ و بادشکن است و نقشی موثر در رفع یبوست، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده‌ها دارد.
عظمایی تأکید کرد: کوکی پسته‌ای و فندقی سرشار از پروتئین بوده، بنابراین به تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن کمک می‌کند و برای کودکان در حال رشد و سالمندان بسیار مفید است.
وی تصریح کرد: کوکی پسته‌ای و فندقی اعضای رئیسه بدن (قلب، مغز و کبد) را تقویت می‌کند، این شیرینی به علت داشتن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی تأثیری چشمگیر در شادابی، طراوت و جوان‌سازی پوست و مو دارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قُرابیه؛ شیرینی مخصوص دورهمی‌های نوروزی
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: کوکی پسته‌ای و فندقی به علت دارا بودن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می‌کند، این شیرینی در افزایش قوای جنسی و ازیاد اسپرم نیز موثر است.
عظمایی با اشاره به نقش مصرف کوکی پسته‌ای و فندقی در تقویت سیستم قلبی و عروقی یادآوری کرد: این شیرینی به بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر کمک می‌کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای خانگی؛ شیرینی مخصوص پذیرایی از مهمانان نوروزی
مواد لازم برای تهیه کوکی پسته‌ای و فندقی
آرد گندم ۲۵۰ گرم
کره محلی ۱۰۰ گرم
شیره انگور غلیظ یا شکر سرخ به مقدار لازم
پودر هل و زعفران به مقدار لازم
خلال پسته و فندق برای تزئین به مقدار لازم
تخم مرغ ۲ عدد
عسل یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه کوکی پسته‌ای و فندقی
-نخست کره محلی و شیره انگور غلیظ یا شکر سرخ را با هم مخلوط کنید.
-پودر هل و زعفران و تخم مرغ را به سایر مواد اضافه کنید.
-مواد را به خوبی هم بزنید سپس آرد را الک و به سایر مواد اضافه کنید.
-مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
-خمیر را ورز بدهید.
-فر را در دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.
-روی سینی فر کاغذ روغنی بیندازید.
-یک قاشق مرباخوری پُر از خمیر را بردارید و آن را به شکل گلوله دربیاورید.
-گلوله‌های خمیر را با فاصله روی کاغذ روغنی بچینید.
-سینی را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر قرار دهید تا شیرینی پخته شود.
-پس از گذشت این مدت، سینی را از فر بیرون بیاورید و بعد از خنک شدن شیرینی‌ها، به کمک برس مقداری عسل روی آنها بمالید.
-خلال پسته و فندق را روی شیرینی‌ها بگذارید.
-شیرینی‌ها را در یخچال نگهداری کنید.
انتهای پیام/