لزوم بررسی حقوقی تعارض منافع "تألیف کتاب کمک درسی توسط مؤلفان کتاب درسی"
سرپرست برنامهریزی درسی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اینکه موردی از تعارض منافع ندیدم، درباره چرایی جلسه با ناشران کمک درسی توضیح داد.

علی محبی سرپرست معاونت برنامهریزی درسی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره مصادیق تعارض منافع در این سازمان اظهار کرد: تا امروز به موردی از تعارض منافع نرسیدهایم و اگر موردی را میشناسید به ما اعلام کنید؛ قطعاً رسیدگی میکنیم.
وی در پاسخ به این پرسش " هم اکنون مؤلفان کتابهای درسی، کتاب کمک آموزشی تدوین میکنند و این یکی از مصادیق تعارض منافع است"، عنوان کرد: این موضوع دو گونه است و ما به صراحت ندیدهایم افرادی که مؤلف کتاب درسی هستند کتاب کمک آموزشی نیز تألیف کنند و اگر موردی باشد تذکر میدهیم از سوی دیگر اینکه این موضوع را مصداق تعارض منافع بدانیم نیاز به بررسی کامل حقوقی دارد.
سرپرست معاونت برنامهریزی درسی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی درباره جلسات این سازمان با ناشران کتاب های کمک درسی و اینکه این کار به نوعی رسمیت بخشیدن به ناشران کتابهای کمک آموزشی برای توزیع تولیدات خود در مدارس و از سوی دیگر تضعیف انتشارات مدرسه است، متذکر شد: مصوبه 828 شورای عالی آموزش و پرورش این اجازه را به ما میدهد و مصوبات شورای عالی نیز برای آموزش و پرورش در حکم قانون است همچنین سند تحول بنیادین در چند جا اشاره کرده است که وزارت آموزش و پرورش در بحث تألیف و تولیدمحتوای آموزشی باید حتماً از ظرفیتهای برون سازمانی استفاده کند.
استفاده از ظرفیتهای بیرونی برای سیاست چند تألیفی کتاب های درسی
محبی ادامه داد: برای اجرایی کردن مصوبه 828 شورای عالی آموزش و پرورش، شورای سیاست گذاری و اجرایی داریم و آییننامهای برای آن تدوین میشود تا تمام دغدغهها و اشکالات مطرح لحاظ شود.
ظرفیتهایی وجود دارد که از این ظرفیتها در جهت ارتقای محتوای تولید شده سازمان پژوهش و کمک به تعلیم و تربیت جامعه استفاده میکنیم و اینگونه نخواهد بود که هر محتوای تولیدی اجازه ورود به مدرسه را داشته باشد و باید مسیر ممیزی را طی کنند اگر شرایط لازم را متناسب با اسناد تحولی داشته باشند اجازه ورود به مدارس داده میشود.
وی بیان کرد: موضوع دیگر بحث چند تألیفی کتابهای درسی است و استفاده از ظرفیتهای بیرونی به ما کمک میکند.
این شیوه در تمام دنیا مرسوم است که به مدرسه و اولیای دانشآموزان حق انتخاب میدهند.
سرپرست معاونت برنامهریزی درسی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در پاسخ به این پرسش که "چرا برای اجرای سیاست چند تألیفی از معلمان استفاده نمیکنید"، افزود: کجا گفته است که از معلمان استفاده نشود یا اینکه ما میخواهیم چنین کاری را انجام دهیم، استفاده از ظرفیتهای مختلف مدنظر است و یکی از مهمترین آنها ظرفیت معلمان است.
اگر به سراغ موسسات خصوصی بروید درصد بسیار زیادی از آنها معلمان هستند که موسساتی را تشکیل دادهاند و آنهایی هم که موسسه ندارند هیچ محدودیتی ندارند، کجا گفتیم افراد فقط در قالب موسسات میتوانند با ما همکاری کنند.
محبی در پاسخ به این پرسش "شما به مصوبه 828 شورای عالی آموزش و پرورش اشاره میکنید اما قبل از آن اساسنامه سازمان پژوهش را داریم که در آنجا اشاره شده است این سازمان باید در بحث تولید کتاب های کمک آموزشی ورود کند، زمانی انتشارات مدرسه در این حوزه فعال بود اما هم اکنون تضعیف شده است"، تصریح کرد: به تازگی به عنوان هیئت امنای انتشارات مدرسه منصوب شدم و آنجا مطرح کردیم، آسیب شناسی بشود تا اهداف تشکیل این موسسه چیست، چه میزان در راستای اهدافش موفق عمل کرده و اگر در جاهایی موفق نبوده دلیل آن چیست.
وی بیان کرد: اساسنامه سازمان پژوهش، مصوبه 828 شورای عالی آموزش و پرورش و آنچه ما انجام میدهیم به هیچ وجه در تعارض نیستند یعنی اگر اساسنامهای وجود دارد به دنبال آن سند تحول بنیادین وجود دارد و اینها تکالیفی است که ما باید براساس آنها حرکت کنیم.
هم اکنون مدیریت تولید بستههای تربیت و یادگیری به هیچ وجه از سازمان پژوهش به جای دیگر واگذار نمیشود و کاملاً در اختیار ما است و چیزی هم برون سپاری نمیشود بلکه از ظرفیتهای بیرونی برای رفع مشکلات کمک گرفته میشود.
انتهای پیام/