توسعه کشت درختان زیتون برای تأمین روغن خوراکی در کشور
یک عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان بر لزوم توسعه کشت درختان زیتون برای تأمین روغن خوراکی در کشور تاکید کرد.

ایسنا/لرستان یک عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان بر لزوم توسعه کشت درختان زیتون برای تأمین روغن خوراکی در کشور تاکید کرد.
شهرام امیدواری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ایران جز واردکنندگان عمده روغن خوراکی بوده بهطوریکه هماکنون بیش از ۹۰ درصد نیاز کشور از خارج وارد میشود.
وی ادامه داد: توسعه کشت درختان زیتون میتواند منبع بسیار خوبی برای تأمین روغن خوراکی موردنیاز کشور باشد.
امیدواری اضافه کرد: با توجه به خصوصیات فیزیولوژی درختان زیتون میتوانند در زمینهای کوهپایهای که مناسب کشت انواع زراعتها مخصوصاً دانههای روغنی نیست، رشد کرده و عملکرد قابل قبولی را بدهد.
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان یادآور شد: در کشور ما جوامعی از زیتونهای جنگلی در شمال کشور و درختان کهنسال آن در بعضی از نقاط استان لرستان، فارس، کرمان، بلوچستان و خوزستان دیده میشوند.
وی با بیان اینکه لرستان به سبب واقع شدن در قلمرو زاگرس در زمره مناطق کوهستانی کشور بوده بهطوریکه بیش از ۷۵ درصد کل وسعت آن را کوهستانها و تپهها تشکیل دادهاند، تصریح کرد: با توجه به شیب متوسط بالای استان و وجود منابع آب کافی، مکانیابی محدودههایی از گستره اراضی استان که بالقوه دارای قابلیت توسعه باغهای زیتوناند، ضروری به نظر میرسد.
امیدواری بیان کرد: زیتون برای میوهدهی کامل به فصول گرم و طولانی نیاز دارد.
انتهای پیام