خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مرگ تدریجی مرجان‌های دریایی خلیج فارس؛ اختلال در اکوسیستم دریا با ورود آلاینده‌های صنعتی

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 28 شهریور 1399 - 20:14
گروه استان‌ها- به دلیل ورود پساب‌های صنعتی و دخالت‌های انسانی متاسفانه تاکنون 90 درصد مرجان‌های دریایی که اکثر آنها در جزایر قشم، کیش، سیری و ابوموسی قرار دارند از بین رفته است.
خليج،فارس،مرجاني،اكوسيستم،بندرعباس،دماي،دريا،لارك،سرازير،قشم ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، استان هرمزگان به عنوان قطب اقتصاد و گردشگری کشور در قلب خلیج فارس قرار دارد مردمان این دیار به واسطه وجود ساحل روزی خود را از آب‌های نیلگون خلیج فارس به دست می‌آورند.
سواحل خلیج فارس محل پرورش جانوران و ماهیان زیادی است که وجود هر کدام از آنها بسته به حضور دیگری است، در واقع گردش حیات در درون دریا به مناسب بودن روند اکوسیستم دریایی و عدم اختلال در آن بستگی دارد.
اما متاسفانه دخالت‌های انسانی و آلودگی‌هایی که به وسیله انسان‌ها در حال انجام است تغییراتی در اکوسیستم زیستی این جانوران به ویژه صخره‌های مرجانی به وجود آورده است.
علاوه بر افزایش دما و انتشار گازهای گلخانه‌ای، سرازیر شدن فاضلاب‌ها، صید بی‌رویه ماهی‌ها، حفاری‌ها و سرازیر شدن آب‌های آلوده به درون دریا از جمله مواردی است که اکوسیستم مرجانی را تهدید می‌کند.
هر چند از صخره‌های مرجانی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند سرطان و ایدز استفاده می‌شود اما کند و کاو در درون این صخره‌ها و استفاده ازآنها برای کارهای تزیینی خود دلیل دیگری برای از بین رفتن این گونه دریایی است.
صخره‌های مرجانی در خلیج فارس بیشتر در اطراف جزایر هرمزگان بین لاوان تا هرمز به ویژه در جزایر قشم، ابوموسی، سیری و لارک وجود دارند که به دلیل ورود فاضلاب‌های صنعتی و آلاینده‌ها متاسفانه تخریب این گونه از مرجان‌ها حتی بیشتر از میزان متوسط نرخ جهانی است.
بر همین اساس شهریورماه امسال رئیس مرکز اقیانوس شناسی بندرعباس در مورد خطر نابودی مرجان‌های خلیج فارس اظهار داشت: مرجان‌های خلیج فارس به دلایل مختلف از جمله آلایندگی، گرمایش زمین و عوامل انسانی در خطر نابودی قرار دارند.
حمزه‌ای افزود: در اطراف جزیره‌های مانند کیش، قشم و لارک و اکوسیستم‌های مرجانی خوبی وجود داشته که بخش عمده آن‌ها از بین رفته‌ است.
وی در ادامه بیان کرد: مرجان‌های اقیانوسی در دمای 24 - 25 درجه سانتیگراد رشد کرده‌اند اما مرجان‌های خلیج فارس در دمای 33-34 درجه رشد کرده و خود را با محیط تطبیق داده‌اند و تحمل دمای بالاتر را ندارند.
رئیس مرکز اقیانوس شناسی بندرعباس با بیان اینکه براساس برخی برآورد‌ها تا 90 درصد این مرجان‌ها از بین رفته است خاطرنشان کرد: مسئله مهم دیگر اسیدی شدن دریا و وجود آلودگی‌ها است که تاثیر نامطلوب خود را بر اکوسیستم مرجان‌ها دارد.
انتهای پیام/864/ح