مقابله با مواد مخدر در خانواده آغاز شود/پاک سازی اطراف حرم
شیراز- رئیس شورای مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت: خط مقدم مبارزه با مواد مخدر خانواده ها هستند که می توانند با حساسیت بیشتر از اعتیاد بیشتر افراد جلوگیری کنند.

محمد رضا ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه فعالیت در زمینه ساماندهی معتادان مجدداً آغاز شده است، گفت: از ابتدای خرداد ماه با رعایت پروتکل بهداشتی وزارت بهداشت در مورد کرونا ساماندهی معتادان پرخطر آغاز و ادامه دارد.
وی ادامه داد: با هماهنگیهای صورت گرفته و دریافت اعتبارات مرحله دوم جمع آوری معتادان متجاهر و پر خطر آغاز شده است.
ابراهیمی با بیان اینکه بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ معتاد متجاهر در استان وجود دارد افزود: در طرح ساماندهی اخیر حدود ۱ هزار و ۲۶۰ معتاد متجاهر به مرکز غربالگری اعتیاد ارجاع داده شدند که ۸۰۰ نفر آنها به عنوان معتاد متجاهر و کارتن خواب واجد شرایط ماده ۱۶ تبصره ۲ بودند.
رئیس شورای مبارزه با مواد مخدر فارس با بیان اینکه این افراد در حال حاضر در مراکز درمان حضور دارند افزود: این افراد در دوره ۶ ماهه در این مراکز نگهداری و مورد درمان قرار میگیرند.
ابراهیمی در خصوص اولویتهایی ساماندهی اظهار داشت: اولویت ساماندهی در حاشیه مرقد مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، مراکز فرهنگی، آموزشی و مراکز گردشگری بوده است.
رئیس شورای مبارزه با مواد مخدر استان فارس با بیان اینکه اصلی ترین دلایل جرم و قتل به واسطه مصرف مواد صنعتی همانند شیشه اتفاق میافتد افزود: بزرگترین چالش پیش روی ما تغییر وضعیت مصرف مواد سنتی به محرکهای صنعتی و آمفتامین هاست که بسیار خطرناک است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه مصرف تریاک و حشیش همچنان رتبه نخست مصرف مواد را به خود اختصاص داده است افزود: محرکهای صنعتی به دلایل مختلف از قبلی مصرف آسان بیشتر در دسترس قرار دارد و تمامی تلاش بر جلوگیری از ازدیاد معتادان است.
وی با بیان اینکه خانوادهها در خط مقدم این مبارزه قرار دارند و بیشترین نقش را در زمینه جلوگیری از اعتیاد بر عهده دارند اظهار داشت: خانوادهها باید با حساسیت و دقت بیشتری از فرزندان خود مراقبت کنند تا شاهد اعتیاد جوانان نباشیم که در این راه آگاه سازی، توجه به روحیات و خلق و خوی نوجوانان و جوانان و حساس سازی خانوادهها بسیار مهم است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه بیشترین مصرف کنندگان مواد مخدر بین ۲۱ تا ۳۸ سال سن دارند افزود: این حقیقت تلخ نشانگر آنست که متأسفانه اعتیاد نیروی جوان کشور را نشانه گرفته است و باید به هر طریقی با اعتیاد مبارزه کرد.
رئیس دبیرخانه شورای مبارزه با مواد مخدر استان فارس با یادآوری اینکه آگاه سازی و توجه به این مهم باید اولویت تمام دستگاههای اجرایی و فرهنگی باشد افزود: تاکنون طرحهای بسیار مؤثری با همکاری آموزش و پرورش در مدارس با محوریت مروجین سلامت، مهارتهای زندگی و توانمندی سازی دانش آموزان انجام شده است که میبایست بصورت مستمر دنبال شود.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه اگر همانند کرونا از اعتیاد هراس داشتیم مسلماً شرایط بهتری را تجربه میکردیم افزود: اگر بیماری کرونا بصورت مقطعی باعث رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط عموم مردم شده است باید پیشگیری از اعتیاد هم به همین صورت اما بصورت مستمر و همیشگی در مرکز توجه خانوادهها، مسئولین و دستگاههای استان قرار بگیرد تا بتوان در سطح بالاتری با این بلای خانمان سوز مقابله کرد.