37.7 درصد از سازمانهای مردمنهاد استان مرکزی در حوزه اجتماعی فعالیت دارند
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: در استان مرکزی یکهزار و 727 گروه مردمنهاد شامل تشکل، انجمن، موسسه، خانههاتی قرآنی، انجمنهای اسلامی، کانونهای فرهنگی و تبلیغی، موسسات قرآنی، هیئتهای مذهبی و مراکز نیکوکاری فعالیت دارند.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، غلامرضا فتحآبادی ظهر امروز در نشست استاندار با سازمانهای مردمنهاد استان مرکزی که در سالن غدیر استانداری برگزار شد با اشاره به گروههای مردمنهاد استان مرکزی اظهار داشت: در استان مرکزی یکهزار و 727 گروه مردمنهاد شامل تشکل، انجمن، موسسه، خانههاتی قرآن روستایی، خانههای قرآن شهری، انجمنهای اسلامی، کانونهای فرهنگی و تبلیغی، موسسات قرآنی، هیئتهای مذهبی و مراکز نیکوکاری فعالیت دارند.
وی با اشاره به نسبت جمعیت به گروههای مردمنهاد در استان مرکزی افزود: در استان مرکزی به ازای هر 828 نفر یک گروه مردمنهاد فعالیت دارد که ساوه با یک گروه مردمنهاد به ازای هر یکهزار و 750 نفر بدترین وضعیت و آشتیان با یک برخورداری از یک گروه مردمنهاد به ازای هر 230 نفر بهترین حالت را در بحث نسبت جمعیت به گروههای مردمنهاد دارد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی تصریح کرد: تعداد سازمانهای مردمنهاد دارای مجوز در استان مرکزی 380 سازمان است که تا پایان سال 97 تعداد تشکلهای استان به 400 تشکل میرسد.
فتحآبادی بیان کرد: سمنهای استان مرکزی با 248 مدیرعامل مرد و 132 مدیرعامل زن که 35 درصد را شامل میشود مدیریت میشوند.
وی با اشاره به حوزه فعالیت سازمانهای مردمنهاد استان گفت: 37.7 درصد از سازمانهای مردمنهاد استان در حوزه اجتماعی، 18.6 درصد در حوزه خیریه، 10.2 درصد در حوزه فرهنگی، 7.7 درصد در حوزه علمی و کارآفرینی، 6.9 درصد در حوزه سلامت، 6.7 درصد در حوزه توانبخشی، 6.4 درصد در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست، 3.2 درصد در حوزه گردشگری و 2.6 درصد در حوزه توسعه و عمران فعالیت دارند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: نسبت جمعیت به تشکلها در استان شامل یک سمن به ازای هر 3 هزار و 762 نفر است در حالی که در کشور به ازای هر 4 هزار و 210 نفر یک سمن داریم.
فتحآبادی عنوان کرد: 33.4 درصد مجوزهای سازمانهای مردمنهاد از سوی استانداری، 26.8 از سوی فرمانداریها، 25 درصد از سوی اداره کل بهزیستی، 12.1 درصد از سوی ورزش و جوانان و 2.7 درصد از سوی نیروی انتظامی صادر میشود.
وی با اشاره به بازه زمانی تاسیس سمنها در استان مرکزی اضافه کرد: 22 درصد سمنهای استان قبل از سال 88 به ثبت رسیدهاند، 30 درصد آنها هم بین سالهای 88 تا 92 به ثبت رسیده و 48 درصد آنها پس از سال 92 تا امسال ثبت شدهاند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی افزود: تعداد 10 هزار نفر از نیازمندان، بیماران، معلولان و سایر اقشار استان به طور مستقیم و درمجموع 100 هزار نفر از جمعیت استان به طور غیرمستقیم تحت پوشش برنامههای سازمانهای مردمنهاد قرار دارند.
فتحآبادی تصریح کرد: تمامی مراکز نگهداری سالمندان، معلولان و آسیبدیدگان اجتماعی معادل سه هزار نفر توسط همین سمنها اداره میشوند.
وی بیان کرد: نقش زنان در فعالیتهای داوطلبانه در استان درحال رشد است به طوری که 35 درصد مدیران عامل سمنها را بانوان تشکیل میدهند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: از تمامی اقشار جامعه در سازمانهای مردمنهاد استان به عنوان عضو فعالیت داوطلبانه و انساندوستانه دارند و از نظر تحصیلات و شغل تفاوتهایی در نوع سمنها دیده میشود برای مثال خیریهها اغلب افراد بازنشسته، مذهبی و ارزشی بوده و سمنهای زیستمحیطی اغلب دانشگاهیان و مهندسان هستند.
فتحآبادی عنوان کرد: نوع مشارکت مردمی در شهرستانها از نظر روانشناسی اجتماعی و مردمشناسی دارای تنوع بسیاری است برای مثال در شهرستان دلیجان بیشتر مردم به خیریهها و فعالیتهای نیکوکاری و در آشتیان بیشتر به نگهداری از بیماران و معلولان گرایش دارند.
وی اضافه کرد: با توجه به تغییرات اجتماعی و نیازهای جدید باید به سمت ایجاد سمنهای جدید در حوزه آیندهپژوهی، ایدهپردازی، حقوق شهروندی و خانواده برویم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی افزود: بسترسازی برای حضور اشخاص تاثیرگذار در سمنها بهویژه روحانیون، دانشگاهیان و نخبگان باید بیشتر مورد توجه باشد، به حضور جوانان در سمنها باید توجه شود و توسعه مشارکت را از مهدها شروع کنیم و باید در این راستا شعار هر شهروند عضو یک سمن را دنبال کنیم.
فتحآبادی تصریح کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان گستردهترین نهاد مدنی کشور باید تعامل بیشتری با سازمانهای مردمنهاد داشته باشند، هنوز سمنهای ما در کشور در عرصه بینالمللی حضور تاثیرگذاری ندارند که نیاز به رویکرد جدید در این زمینه هستیم.
وی بیان کرد: کمک و مساعدت در توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی استان از جمله بیمارستان فراهان، فاز دوم بیمارستان آیتالله خوانساری، هتلینگ بیمارستان سرطانی و همراهان با ظرفیت 45 سوئیت دو نفره با اعتبار معادل دو و نیم میلیارد تومان، احداث و بهرهبرداری از ساختمان انجمن حمایت از بیماران ام اس، ساخت و تجهیز بخش شیمیدرمانی اطفال در بیمارستان امیرکبیر و بسیاریی از موارد دیگر را میتوان از فعالیتهای مهم سازمانهای مردمنهاد استان برشمرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: از دیگر اقدامات مهم این سازمانها میتوان به احداث مرکز حمایت از زنان در معرض آسیب و آسیبدیده با اعتباری بالغ بر دو میلیارد تومان که به زودی افتتاح میشود، ایجاد مراکز توانبخشی و فیزیوتراپی برای بیماران ام اس، ضایعه نخاعی و سالمندان، راهاندازی 10 مرکز نگهداری معلولان و 6 مرکز نگهداری سالمندان اشاره کرد.
فتحآبادی عنوان کرد: علاوه بر این موارد 164 واحد منزل مسکونی برای نیازمندان هم توسط این سازمانها احداث و تحویل شده و 94 واحد هم در دست احداث است.
وی اضافه کرد: از سال 77 تاکنون 35 درصد مدارس استان از سوی مجمع خیران مدرسهساز استان احداث شده است، همچنین سازمانهای مردمنهاد نقش چشمگیری را در درمان معتادان داشتند به طوری که بیش از 90 درصد برنامههای درمان بیماران توسط نهادهای مردمی دنبال میشود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی افزود: خانه تشکلهای غیردولتی استان مرکزی به عنوان تنها خانه در کشور در راهبری سلامت این حوزه نیز نقش تاثیرگذاری دارد.
فتحآبادی تصریح کرد: در کشور بیش از 200 هزار تشکل اجتماعی، مذهبی، فرهنگی و غیره فعالیت دارند که از این تعداد 19 هزار تشکل به صورت سازمانهای مردمنهاد بوده که بیش از یک میلیون و 520 هزار نفر در آنها فعال است، 800 سمن در حوزه زنان و خانواده و دو هزار سمن در حوزه جوانان فعالیت دارند.
انتهای پیام/ش