خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 17 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فشار بر دیوان بین‌المللی دادگستری برای رد کردن شکایت ایران

مهر | بین‌الملل | سه شنبه، 25 شهریور 1399 - 10:12
با آغاز بررسی شکایت ایران از آمریکا در خصوص «عهدنامه مودت»، واشنگتن فشار خود بر دیوان بین المللی دادگستری لاهه را افزایش داده تا این شکایت نامه را رد کند.
آمريكا،ايران،ديوان،دادگستري،مودت،شكايت،عهدنامه،واشنگتن،دولت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، وکلای دولت آمریکا روز دوشنبه از قضات دیوان بین‌المللی دادگستری خواستند شکایت مطرح شده توسط ایران علیه واشنگتن به موجب «عهدنامه مودت» را رد کنند.
«مارک استرینگ» وکیل دولت آمریکا در جلسه استماع مربوط به اعتراض واشنگتن در پرونده شکایت حقوقی ایران از آمریکا در قضیه نقض عهدنامه مودت سال ۱۹۵۵، اقدام ایران را اشتباه خواند.
استرینگ مدعی شد که هدف اصلی شکایت ایران احیای توافق هسته ای (برجام) است که دولت آمریکا سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد.
جلسات استماع مربوط به اعتراض آمریکا در دیوان بین المللی داگستری از روز دوشنیه ۱۴ سپتامبر آغاز و تا ۲۱ سپتامبر ادامه خواهد داشت.
دیوان بین‌المللی دادگستری، سال ۲۰۱۸ با بررسی درخواست ایران، آمریکا را به رفع تحریم‌های اقلام انسان دوستانه، دارویی، کشاورزی و هوانوردی ملزم کرد اما واشنگتن به این حکم توجه ای نکرده است.
ایران در درخواستی که به دیوان بین المللی دادگستری ارائه کرده بود، تحریم های ضد ایرانی آمریکا را ناقض پیمان مودت ۱۹۵۵ دانسته و خواهان لغو آنها شده بود.
تهران در شکایت خود به عهدنامه «مودت و روابط اقتصادی و حقوقی کنسولی» سال ۱۹۵۵ میلادی (۱۳۳۴ شمسی) بین ایران و ایالات متحده آمریکا استناد می‌کند.
این معاهده که برای بسیاری از شهروندان ایرانی کمتر شناخته شده است، «بین ایران و آمریکا، دو کشور متعهد به «روابط دوستانه» با یکدیگر شده اند.
این در حالی است که ایران و ایالات متحده با یکدیگر رابطه دیپلماتیک ندارند.
هر چند کشورها موظف به اجرای احکام دیوان بین‌المللی دادگستری هستند اما این نهاد ابزار لازم برای اجرای آرای خود را ندارد.
تاکنون برخی از کشورها از جمله آمریکا در مواردی احکام دیوان بین‌المللی دادگستری را نادیده گرفته اند.