درخواست مخاطبان «فارس من» از مسؤولان درباره اربعین امسال/ اربعین را تعطیل نکنید
در حالی که ۲۵ روز تا اربعین باقی مانده و طرف عراقی هنوز به صورت رسمی درباره وضعیت اربعین امسال اطلاعرسانی نکرده است، مخاطبان فارس من خواستار پیگیری برای اعزام زوار ایرانی به اربعین با وجود مخالفتهای موجود شدند.

در حالی که ۲۵ روز تا اربعین باقی مانده و طرف عراقی هنوز به صورت رسمی درباره وضعیت اربعین امسال اطلاعرسانی نکرده است، مخاطبان فارس من خواستار پیگیری برای اعزام زوار ایرانی به اربعین با وجود مخالفتهای موجود شدند.
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، این روزها با نزدیک شدن به ایام اربعین درخواستها مردمی در سامانه «فارس من» برای پیگیری وضعیت اربعین و برقراری اعزام زائران به این حماسه عظیم بسیار افزایش یافته است.
درخواستهای مردمی در سامانه «فارس من» درباره اربعین ۹۹
مخاطبان در سامانه فارس من در کنار درخواست برای مهیا کردن شرایط برپایی اربعین (اینجا بخوانید)، خواستار اعزام زائران به اربعین شدند (اینجا بخوانید) و به لزوم توجه و عمل به دستورالعملها بهداشتی برای جلوگیری از شیوع کرونا در حماسه اربعین همچون محافل مذهبی در محرم اشاره کردند.
(اینجا بخوانید)
برخی دیگر نیز برکت توسل و زیارت امام حسین (ع) را درمان شفای بیماران و رفع بلاها دانستند (اینجا بخوانید) و بعضی هم با ارائه راهکارهایی همچون اعمال محدودیت سنی و اعزام از طریق قرعهکشی، تشرف زائران به عتبات با تنظیم شیوهنامههای بهداشتی و راهکارهای عملی را امکانپذیر دانستند.
(اینجا بخوانید)
عراق رسماً در ایام اربعین زائر خارجی نمیپذیرد
با وجود همه درخواستهای مردمی برای برقراری حماسه اربعین و پیگیریهای ایران به منظور اعزام زائران به پیادهروی اربعین، همانطور که حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد مرکزی اربعین اعلام کرد عراق رسماً برای حفظ سلامت زوار، در ایام اربعین زائر خارجی نمیپذیرد.
تلاش برای اعزام زوار اربعین با وجود مخالفتها
پس از آن مخاطبان سامانه فارس من از مسؤولان خواستند با توجه به مخالفتها با اعزام زوار به عراق، برای اعزام برنامهریزی کنند.
(اینجا بخوانید)
با این وجود مسؤولان کشورمان طی روزهای اخیر به نپذیرفتن زائر خارجی از سوی مسؤولان عراقی تأکید کردند تا جایی که احمد محمدیفر، دبیر ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه مقدمات برپایی اربعین فراهم است، اما امکان اعزام هیچ زائری تا این لحظه نیست، گفت: آخرین خبر رسمی درباره اربعین امسال صحبتهای سفیر کشورمان در عراق و نپذیرفتن زائر خارجی از سوی این کشور است.
روشن شدن چراغ امید برای زوار اربعین با سخنان استاندار کربلا
البته پس از صحبتهای ایرج مسجدی، سفیر کشورمان در عراق درباره وضعیت اربعین امسال و آماده نبودن زیرساختهای لازم برای پذیرش زائر در عراق همزمان با شیوع کرونا، استاندار کربلا در حرم امام حسین (ع) آرزوی پذیرش زائران سراسر جهان در کربلا در ایام اربعین را کرد و همین امر چراغ امیدی برای عاشقان حسینی و تشرف به حرم سیدالشهدا (ع) در ایام اربعین روشن کرد.
اجازه ورود به عراق در حیطه اختیارات استاندار کربلا نیست
بعد از آن برخی از مردم کشورمان تصور میکردند که استانداری کربلا پذیرای زائران برای اربعین خواهد بود و ایران تمایلی به اعزام زوار ندارد؛ غافل از اینکه اجازه ورود به عراق در حیطه اختیارات استاندار نیست و باید نخست وزیر عراق و همچنین وزارت بهداشت این کشور با ارزیابی وضعیت تصمیمگیری کرده و به صورت رسمی نتیجه را اطلاعرسانی کنند.
بر همین اساس، امید کوثری، مدیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان اینکه تاکنون هیچ اطلاعرسانی رسمی از سوی عراق صورت نگرفته است، ملاک برای تصمیمگیری درباره وضعیت اربعین را اعلام رسمی دولت عراق عنوان کرد.
حرکت زوار ایرانی به سمت مرزهای عراق/ راه اندازی کمپینهایی به منظور اعزام زوار اربعین
با این وجود، برخی از مردم کشورمان از شهرهای مختلف به سمت مرزها در حال حرکت هستند تا بتوانند در ایام اربعین به کشور عراق سفر کرده و عازم کربلا شوند.
بعضی از افراد دلیل حرکت به مرزها را صحبتهای اخیر استاندار و پس از آن نخست وزیر عراق مطرح کردند و معتقدند در روزهای پایانی، مرز به روی زوار باز میشود و عاشقان حسینی به کربلا تشرف خواهند یافت.
حتی کمپینهایی نیز از سوی مردم برای تشویق مسؤولان برای برقراری اربعین با رعایت نکات بهداشتی و اعطای ویزای عراق راه اندازی شده است.
در کنار این افراد، برخی از مخاطبان در فارس من هم با یادآوری سالهای گذشته که مرزهای عراق به روی زوار اربعین بسته بود، خواستار فراهم کردن شرایط حرکت عاشقان حسینی تا نزدیکترین نقطه ممکن به حرم سیدالشهدا (ع) حتی تا مرز و داخل خاک ایران با رعایت نکات بهداشتی شدند.
(اینجا بخوانید)
برنامهریزی عاشقان حسینی در سایر کشورها برای حضور در حماسه اربعین
علاوه بر این، در برخی دیگر از کشورها همچون کویت نیز زوار و عاشقان حسینی به سمت عراق در حرکت هستند و مردم افغانستان و پاکستان نیز خود را آماده سفر به پیادهروی اربعین میکنند؛ تا جایی که برخی مردم افغانستان درصدد اخذ ویزای عراق برای حماسه اربعین هستند.
وضعیت اربعین ۹۹ متفاوت از سالهای گذشته است
یکی از موضوعاتی که مطرح است، شفاف نبودن و طلاعرسانی نامناسب و رسمی وضعیت اربعین از سوی عراق است.
با این حال، مردم باید به این امر توجه داشته باشند که امسال به دلیل شیوع کرونا وضعیت اربعین متفاوت از سالهای گذشته خواهد بود و با وجود سناریوهای مختلف ایران برای برای این حماسه عظیم، طرف عراقی زیر فشارهای زیادی قرار داد؛ به طوری که به گفته منابع آگاه، صحبتهای اخیر استاندار و حتی نخست وزیر عراق هم درباره بررسی وضعیت و پذیرش تعدادی زائر از کشورهایی که زوار بسیاری دارند، به دلیل فشارهایی است که از سوی افراد مختلف و حتی متولیان امر به روی مسؤولان اعمال میشود و عراق قصد پذیرش زائر از هیچ کشوری را ندارد و امسال حماسه اربعین فقط برای ساکنان عراق برپا میشود.
نکته قابل توجه برای برپایی اربعین امسال در شرایط کرونا این است که یک طرف اربعین عراق است که میزبان این حماسه به شمار میرود.
بنابراین حتی اگر طرف عراقی با بازگشایی مرزها و پذیرش زائر خارجی موافقت کند، باز هم باید منتظر نظر مسؤولان کشورمان چه در ستاد مبارزه با کرونا و چه ستاد مرکزی اربعین باشیم.
چرا که در کنار موافقت طرف عراقی، باید مسؤولان کشورمان نیز با توجه به وضعیت موجود تصمیمگیری کنند.
در حالی که ۲۵ روز تا اربعین باقی مانده است، هنوز عراق به صورت رسمی درباره اربعین به کشورهای مختلف اطلاع رسانی نکرده است و بسیاری از عاشقان اباعبدالله (ع) در انتظار تصمیم نهایی عراق برای تشرف به حماسه اربعین هستند.
این در حالی است که رئیس جمهور کشورمان، در آخرین سخنان خود به صراحت گفته است: امسال اربعین نداریم؛ نه در عراق و نه در ایران.
انتهای پیام/