وابستگی کشور به دانههای روغنی به ۸۰ درصد کاهش یافت
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در خانه ملت گفت: میزان وابستگی کشور در خصوص دانههای روغنی از ۹۵ درصد به ۸۰ درصد کاهش یافته است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در خانه ملت گفت: میزان وابستگی کشور در خصوص دانههای روغنی از ۹۵ درصد به ۸۰ درصد کاهش یافته است.
وابستگی کشور به دانههای روغنی به ۸۰ درصد کاهش یافت
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، علی اکبر کریمی ظهر امروز در نشست بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی در اراک اظهار داشت: طی سالهای گذشته اقدامات خوبی در زمینه توسعه کلزا در کشور صورت گرفته به گونهای که در سال جاری در ۸۰ هزار هکتار میزان تولید ۳۰۰ هزار تن بوده است.
وی افزود: در سال آتی با یک برنامهریزی صحیح مقرر شده است که این میزان تولید در ۳۱۰ هزار هکتار با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن تولید افزایش یابد و این میزان افزایش تولید در سالهای آتی نیز به صورت پلکانی انجام شود چرا که در حال حاضر میزان وابستگی کشور در خصوص دانههای روغنی از ۹۵ درصد به ۸۰ درصد کاهش یافته است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در خانه ملت ضمن انتقاد از عدم هماهنگی، نظارت و کنترل دقیق و سازماندهی بازار بیان کرد: در امر مبارزه با قاچاق کالا سامانههای متعددی به منظور اعمال نظارت هوشمند بر بازار طراحی شده اما در ایران این سامانهها عملیاتی نشده است که میطلبد در کنترل پایش بازار اقدامات ویژهای صورت گیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بیمه محصولات کشاورزی گفت: مبحث بیمه محصولات از اهمیت بسیار ویژهای برخورداراست و گلایههای زیادی هم از سوی کشاورزان در این خصوص وجود دارد و باید تدابیر ویژه در این خصوص اندیشیده شود چراکه بیمه جبرانکننده خسارات وارده به کشاورزان است.
کریمی عملکرد بخش کشاورزی را طی چهار دهه گذشته بسیار مثبت قلمداد کرد و بیان داشت: در حال حاضر رتبه ۱۵ در تولید گندم وجو و در مجموع به لحاظ تولید محصولات رتبه ۱۰ را در جهان داریم و علیرغم افزایش دو برابری جمعیت تولیدات محصولات کشاورزی از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است به گونهای که در برخی محصولات نیز صادرات صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه احکام قابل توجهی به منظور توسعه بخش کشاورزی در سال آتی لحاظ شده است، عنوان کرد: بخشی از برنامه و احکام دنبالهرو فعالیت سالهای گذشته است اما اعتبارات، ردیفهای بودجهای، تسهیلات و مساعدتهای فنی و اعتباری قابل قبولی در برنامه بودجه سال آتی در نظر گرفته شده است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در بهارستان با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب نیز اظهار کرد: از برنامههای اولویتدار مجلس، توسعه عدالت در جامعه است که باید در این خصوص گامهای بلندی برداشته شود.
رسیدگی به امور کارکنان و ایثارگران به عنوان سرمایههای اصلی سازمان، مبحث حمایت از صندوق و خروج از فهرست واگذاری، مشکل اوقاف و صدور اسناد، کنتور حجمی هوشمند، صرفهجویی در مصرف آب در بخش کشاورزی و افزایش سطح بهرهوری از جمله مباحثی بود که نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان به آن پرداخت و قول مساعد برای رسیدگی به این مباحث را داد.
کوتاهترین مسیر ایجاد اشتغال ضرورت توجه و حمایت از بخش کشاورزی است
نماینده ولیفقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز ضمن تبریک حلول ماه رجب و میلاد امام محمدباقر(ع) گفت: کشاورزی استان دارای قدمت و پیشینه بسیار طولانی به شیوه سنتی است به گونهای از صنعت استان نیز پیشی گرفته است.
حجتالاسلام توکلی بر بهرهمندی از ظرفیت و پتانسیل بخش کشاورزی تأکید کرد و افزود: باید با مساعدت و همکاری مدیران و مسئولان ذیربط تحول گستردهای در بخش کشاورزی ایجاد کرد چراکه ارزانترین و کوتاهترین مسیر ایجاد اشتغال ضرورت توجه و حمایت از بخش کشاورزی است.
وی گفت: باید با مدیریت صحیح تحولی در توسعه بخش کشاورزی ایجاد کرد و باید اذعان داشت هزینه کردن در این بخش سرمایهگذاری است و با سرمایهگذاری باید کشاورزی را از شیوه سنتی خارج و در سطح اراضی زیر کشت و سبک آبیاری کشاورزی را متحول کرد.
نماینده ولیفقیه در جهاد کشاورزی استان مرکزی تأکید کرد: حمایت و تخصیص اعتبار در بخش کشاورزی سبب شکوفایی سفره و سبد غذایی مردم میشود و میطلبد مدیران و بهویژه نمایندگان مجلس در راستای تأمین و مرتفع کردن مشکلات مردم گامهای مؤثری بردارند.
انتهای پیام/و