هشدار دادگستری گیلان به سوداگران واکسن آنفلوانزا
رئیس کل دادگستری گیلان، به سوداگرانی که از نیاز مبرم مردم سوءاستفاده کرده و سبب افزایش قیمت و کمبود واکسن میشوند نیز هشدار داد و بیان کرد: دستگاه قضایی در راستای حفظ حقوق عامه با افراد سودجو که جان مردم را هدف زیادهخواهی و مالاندوزی خود قرار دادهاند، به سختی برخورد میکند.

ایسنا/گیلان رئیس کل دادگستری گیلان، به سوداگرانی که از نیاز مبرم مردم سوءاستفاده کرده و سبب افزایش قیمت و کمبود واکسن میشوند نیز هشدار داد و بیان کرد: دستگاه قضایی در راستای حفظ حقوق عامه با افراد سودجو که جان مردم را هدف زیادهخواهی و مالاندوزی خود قرار دادهاند، به سختی برخورد میکند.
حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی در نشست با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با تاکید بر لزوم مدیریت توزیع واکسن آنفلوانزا در فصول سرد خصوصا در شرایط شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: در شرایط فعلی، نیاز مردم به ویژه گروههای در معرض خطر به این واکسن مضاعف شده و لازم است دانشگاه علوم پزشکی استان تمهیداتی ویژه در این باره انجام دهد.
وی تامین و تخصیص رایگان واکسن آنفلوانزا برای برخی اقشار آسیبپذیر را نیاز جامعه دانست و بر جذب مشارکت خیرین در این زمینه تاکید کرد.
رئیس کل دادگستری گیلان همچنین مجدانه از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان خواست تا هرچه سریعتر با ارائه آموزشهای لازم ضمن جلوگیری از ایجاد نیاز کاذب برای واکسن در جامعه، اقدامات خود در زمینهٔ تهیه و تامین واکسن آنفلوانزا را برای اطلاع مردم در رسانهها منعکس کنند.
حجت الاسلام خلیلی به سوداگرانی که از نیاز مبرم مردم سوءاستفاده کرده و سبب افزایش قیمت و کمبود واکسن میشوند نیز هشدار داد و بیان کرد: دستگاه قضایی در راستای حفظ حقوق عامه با افراد سودجو که جان مردم را هدف زیادهخواهی و مالاندوزی خود قرار دادهاند، به سختی برخورد میکند.
دکتر ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست، با بیان اینکه گیلان جزو استانهای نخست در همهگیری کرونا بوده است، اظهار کرد: علیرغم این شرایط طی دو ماه گذشته، شمار مبتلایان و همچنین بستریها در بیمارستانهای دولتی و خصوصی استان به ثبات رسیده است.
وی با اشاره به به قرار گرفتن در آستانه فصل پاییز و فصل زمستان و احتمال شیوع بیماری آنفلوانزا، گفت: مطابق هر ساله و همافزایی که این بیماری با بیماری کرونا ایجاد میکند، یکی از راهها واکسینه کردن مردم به آنفلوانزاست، زیرا هنوز واکسن و یا دارویی موثر برای کرونا ساخته نشده است.
رئیس علوم پزشکی گیلان از مردم خواست پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و یادآور شد: با توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی نظیر فاصلهگذاری اجتماعی، الزام به استفاده از ماسک و شست وشوی مرتب دستها در روزهایی که کروناویروس همچنان فعال است، مردم کمتر به آنفلوانزا مبتلا میشوند، اما همچنان سیستم سلامت خود را ملزم کرده تا برای گروههای در معرض ابتلا به آنفلوانزا، تامین و توزیع واکسن را در دستور کار قرار دهد؛ هرچند تزریق این واکسن مردم را در برابر کرونا مصون نمیکند.
سالاری، با بیان اینکه مردم می توانند آزادانه واکسن آنفلوانزا را تهیه کنند، گفت: برای گروههای پرخطر و همچنین کادر بهداشت و درمان استان واکسن آنفلوانزا از سوی وزارت بهداشت در اختیار استان قرار گرفته است.
همچنین برای آن دسته از افرادی که نگران هستند و تمایل به تزریق واکسن دارند نیز پیگیر هستیم تا سهم بیشتری از واکسن در اختیار سیستم سلامت استان قرار گرفته و با شیوههایی که در آینده اعلام میشود مردم بتوانند این واکسن را دریافت کنند.
وی استان گیلان را استانی با شمار بالای سالمندان توصیف کرد و ادامه داد: باید با توجه به شرایط استان گیلان و گردشگرپذیر بودن آن، سهم تخصیص واکسن آنفلوانزا از آنچه وزارت بهداشت برای گیلان تعریف کرده، بیشتر باشد.
دکتر آبتین حیدرزاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز، تصریح کرد: از جمعیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفری استان گیلان بنا بر اطلاعات حوزه سلامت، حدود ۴۰ هزار نفر در فاز نخست باید به آنفلوانزا واکسینه شوند که تمامی نیازمندان به دریافت واکسن آنفلوانزا با توجه به ثبت اطلاعات سلامت در سامانه سیب مشخص بوده و شمار متقاضیان برای دریافت این واکسن تقریبا ۲۵ هزار نفر از مردم استان هستند.
وی با بیان اینکه واکسن آنفلوانزا علاوه بر سالمندان بالای ۶۰ سال، به کودکان زیر پنج سال نیز تزریق می شود، عنوان کرد: همچنین علاوه بر بیماران زمینهای همچون سرطانی، قلبی و عروقی، دیابتی و سایر بیماران پرخطر در استان، به حدود ۱۳ هزار نفر از کارکنان کادر سلامت گیلان نیز که هماکنون در بالین بیماران مشغول فعالیت هستند، واکسن آنفلوانزا به صورت رایگان تزریق خواهد شد.
انتهای پیام