عرضه واکسن آنفلوانزا با نرخ ۴۰ هزار تومان/ کرمان همچنان قرمز است
کرمان - کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان گفت: تورم در خصوص واکسن آنفلوآنزا اعمال نشده و واکسن بر اساس ارز دولتی با قیمتی حدود ۴۰ هزار تومان عرضه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید صحبتی یکشنبه در جمع خبرنگاران در تشریح وضعیت کرونا در استان کرمان بیان داشت: خوشبختانه به دلیل مراقبتهای خوبی که در سطح جامعه صورت گرفته و رعایت کردن پروتکلها و توصیههای بهداشتی توسط همشهریان بیش از یک هفته میشود که موارد بستری و فوت ناشی از کرونا در کرمان روند کاهشی داشته است.
هنوز میزان کاهش برای خروج از وضعیت قرمز کافی نیست اما امیدواریم با تقویت این وضعیت و رعایت توصیهها طی روزهای آینده شاهد خروج از این وضعیت باشیم.
وی در رابطه با اینکه چرا استان کرمان با وجود روند کاهشی موارد بستری و فوتی هنوز در وضعیت قرمز قرار دارد، افزود: طبق تعاریف انجام شده به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در هر شهرستان در صورتی که تعداد موارد بستری روزانه یک یا کمتر از یک مورد باشد وضعیت سفید است اگر این تعداد ۲ باشد وضعیت زرد و در صورتی که سه یا بالاتر از سه باشد وضعیت قرمز میشود.
صحبتی گفت: اگر در نظر بگیریم جمعیت در شهرستان کرمان ۸۰۰ هزار نفر باشد و روزانه ۲۴ مورد بستری داشته باشیم وضعیت قرمز است و این در حالیست که در حال حاضر موارد بستری در شهرستان کرمان بیش از این موارد است و در صورتی از این وضعیت خارج میشویم که سه روز متوالی تعداد موارد بستری در اثر ابتلاء به کرونا کمتر از ۲۴ مورد باشد.
کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان در خصوص اینکه چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلاء به کرونا ویروس هستند تصریح کرد: تقریباً هر انسانی که روی کره خاکی زندگی میکند خطر ابتلاء به کرونا ویروس برایش وجود دارد و هیچکس از این ویروس مصون نیست اما کسانی در معرض مرگ و میر ناشی از بیماری قرار میگیرند که دارای بیماریهای زمینهای باشند.
وی افزود: خوشبختانه ماهیت بیماری به صورتی است که تقریباً ۸۰ تا ۸۵ درصد موارد بیماری به صورت سرپایی و با علائم خفیف یا بدون علامت هستند و برخی افراد مبتلا هیچگونه علامتی ندارند و تنها در غربالگری و بر اساس اطرافیان بیمار که شناسایی میشود متوجه میشویم که تست کووید ۱۹ آنها مثبت است.
صحبتی گفت: گروه دیگر کسانی هستند که علائم خفیف دارند علائمی در حد یک سرماخوردگی مثل سرفه تبهای خفیف زیر ۳۸ درجه، گلو درد، احساس ضعف و خستگی، احساس بی اشتهایی، تهوع و استفراغ و اخیراً علامتی که به عنوان یک علامت شاخص شناخته شده از دست دادن ناگهانی حس بویایی است.
وی ادامه داد: حدود ۱۵ درصد موارد علائم شدیدتری پیدا میکنند و دچار تنگی نفس (تعداد تنفسهای در دقیقه بیشتر ۲۴ تنفس) میشوند میزان اکسیژن خون در این افراد افت پیدا میکند و ممکن است دچار افت فشار خون و شوک ناشی از بیماری شوند اینها گروهی هستند که نیاز به بستری در بیمارستان پیدا میکنند.
کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان ابراز داشت: ۵ درصد بیماران علائم شدید دارند و متأسفانه موارد مرگ و میر در این گروه بیشتر اتفاق میافتد و اینها کسانی هستند که نیاز به دریافت خدمات ویژه یعنی خدمات آی سی یو دارند.
شدت عوارض کرونا در دیابتیها ۴ برابر بیشتر است
وی اظهار کرد: به لحاظ گروههای جامعه بیشتر افرادی در معرض ابتلاء قرار میگیرند شامل افراد بالای ۶۰ سال (که در این گروه نیاز به مراقبت جدیتر و رعایت پروتکلهای بهداشتی هم از طرف خودشان و هم اطرافیانشان دارند)، افرادی که چاقی مفرط دارند، بیماران دیابتی (دیابت نوع ۲) که میزان عوارض در این افراد ۴ برابر افراد عادی است، کسانی که بیماری قلبی مزمن و آسم دارند، کسانی که دخانیات مصرف میکنند، افرادی که داروهای کورتون دار مصرف میکنند، کسانی که سابقه پیوند اعضا دارند، میشود.
صحبتی در خصوص نزدیک شدن به فصل سرما و شیوع بیماری آنفلوآنزا یادآور شد: یکی از نگرانیها و دغدغههای بحث سلامت و جامعه این است که با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما افزایش بروز بیماریهای تنفسی که از قبل هم وجود دارد مخصوصاً آنفلوآنزا همزمانی این دو بیماری با هم شاید اتفاق خوبی نباشد خوشبختانه از گذشته برای آنفولانزا واکسن وجود داشته اما امسال تمهیدات خوبی از سوی وزارت بهداشت و درمان در نظر گرفته شده و تدارکات تهیه واکسن انجام شده است.
وی افزود: توزیع واکسن در جامعه بر اساس اعلام وزارت بهداشت از اواخر شهریور در بخش خصوصی (همه افراد جامعه برای دریافت واکسن میتوانند مراجعه کنند) و در مهرماه در بخش دولتی (کادر درمانی و بیماران بخشهای ویژه) توزیع میشود ضمن اینکه در کل دنیا واکسن به اندازه همه افراد نیست اما در همه کشورها اولویت استفاده از این واکسن برای گروههای در معرض خطر (افرادی که بیماری زمینهای دارند یا مسن و زنان باردار هستند) و کادر درمانی است این واکسن با ارائه کارت ملی تحویل داده میشود.
وی یادآور شد: با توصیههای انجام شده مثل استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دستها از ابتلاء افراد به بیماری کرونا و آنفلوآنزا جلوگیری خواهد شد و احتمال گسترش بیماری کاهش مییابد.
صحبتی بیان کرد: زمان دقیق توزیع واکسن آنفولانزا از طرف وزارت بهداشت و درمان هنوز اعلام نشده اما بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا شهریور ماه و نهایتاً تا آبانماه است ضمن اینکه ما در هر زمانی میتوانیم از واکسن و اثرات آن استفاده کنیم اما به دلیل اینکه زمان شیوع آنفولانزا در فصل سرما است بهترین زمان تزریق هم همین بازه زمانی است.
تورم روی نرخ واکسن آنفلوآنزا تأثیرگذار نبوده است
وی افزود: علیرغم تورم و افزایش قیمتها خوشبختانه در خصوص واکسن آنفلوآنزا این تورم اعمال نشده و واکسن بر اساس ارز دولتی با قیمتی حدود ۴۰ هزار تومان عرضه خواهد شد.
صحبتی ابراز داشت: در راستای پیشگیری از بیماری دو محور مد نظر است اول اینکه مسائل مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی (رعایت فاصله ۲ متر، ماندن در خانه، استفاده نکردن از وسایل نقلیه عمومی، نرفتن به اماکن تجمعی، خودداری از برگزاری دورهمیها، برگزار نکردن مراسمات و جشنها به ویژه برای گروههای در معرض خطر) رعایت شود و محور دوم رعایت مسائل بهداشت محیط و بهداشت فردی از جمله شستشوی مکرر دستها، خودداری از دست زدن به مخاط بینی، دهان و چشمها، زدن ماسک، ضدعفونی سطوح و وسایل خریداری شده و … است.
کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان گفت: به طور کلی اگر سه ضلع مثلث پیشگیری از ابتلاء به کرونا شامل ماسک زدن، شستشوی مکرر دستها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم باعث کاهش بیماری و عبور از وضعیت قرمز خواهد شد.
استفاده ۷۰ درصدی افراد جامعه از ماسک باید افزایش یابد
وی ادامه داد: بر اساس برآوردهای ما در سطح جامعه چیزی حدود ۷۰ درصد جامعه در حال حاضر از ماسک استفاده میکنند و این خوب است اما کافی نیست لذا زمانی این بیماری در استان روند کاهشی به خود میگیرد که این میزان استفاده از ماسک به بالای ۸۰ درصد افزایش یابد به نظر میرسد این اتفاق در حال افتادن است و بر طبق آمار از هفته گذشته آمار رو به کاهش است.
صحبتی گفت: ضمن تشکر از هماستانیهایی که طی هفتههای اخیر با ما همکاری داشتند خواهشمندیم که هم استانها کارنمسائل بهداشتی و پروتکلها را جدیتر از قبل رعایت کنند زیرا به دست آمدن سلامتی اندک اندک است اما از دست دادن آن ناگهانی اتفاق خواهد افتاد.