خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 24 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هند مسیر رودهای منتهی به پاکستان را بست

فارس | بین‌الملل، بین‌الملل | دوشنبه، 20 اسفند 1397 - 13:41
هند بعد از ناکامی در حمله نظامی به پاکستان مسیر رودهایی که به این کشور می‌ریزد را بست.
هند،پاكستان،قرارداد،رودهاي،آب،كشور،وزير،جهاني

هند بعد از ناکامی در حمله نظامی به پاکستان مسیر رودهایی که به این کشور می‌ریزد را بست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام‌آباد، هند بعد از ناکامی در حمله نظامی به پاکستان مسیر رودهایی که به این کشور می‌ریزد را بست.
«ارجن میگوال» وزیر آب هند اعلام کرد مسیر رودهای ستلج، بیاس و راوی را بسته‌ایم و این آب برای اجرای پروژه‌های تولید برق و سایر موارد مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
«نارندرا مودی» نخست وزیر هند سفر هیأت سیاسی این کشور که قرار بود برای مذاکرات آبی و عمل به قرارداد «سند طاس» راهی پاکستان شود را لغو کرد.
در سال 2018 میلادی هند توافق کرد که با وجود احداث سد روی رودهای منتهی به پاکستان بخشی از جاری شدن بخشی از آب که سهم این کشور است جلوگیری نخواهد کرد.
چندی پیش شاه‌محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان در دیدار با رئیس بانک جهانی اعلام کرد: ساخت سد توسط هند روی رودهای مشترک، نقض آشکار قرارداد سند طاس است که بانک جهانی باید به این موضوع رسیدگی کند.
مذاکرات هند و پاکستان درباره عمل کردن به قرارداد سند‌طاس بی‌نتیجه پایان یافت و دو کشور دست به دامان جامعه جهانی شدند.
در سال 1960 میلادی ژنرال «ایوب خان» حاکم نظامی به نمایندگی از پاکستان و «جواهر لعل نهرو» نخست وزیر هند با میانجیگری بانک جهانی قرارداد سهم آب سند‌طاس را امضا کردند.
پاکستان و هند حتی بعد از جنگ 1965 و 1971 میلادی به قرارداد سند‌طاس پایبند بودند اما در حال حاضر هند سعی دارد این قرار داد را نادیده بگیرد.
طبق قرارداد سند‌طاس آب رودهای شرقی سهم هند و رودهای غربی سهم پاکستان است.
انتهای پیام/ح