خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۸۰۶ کودک کار در استان شناسایی شد/۸۰ درصد غیر ایرانی هستند

مهر | استان‌ها | شنبه، 22 شهریور 1399 - 11:32
شیراز- معاون امور اجتماعی بهزیستی فارس، گفت: ۸۰۶ نفر کودک کار در استان شناسایی شده که بالغ بر ۸۰ درصد از این افراد غیر ایرانی هستند.
كودكان،بهزيستي،والدين،فارس،استان،خيابان،معاون،اجتماعي

به گزارش خبرنگار مهر، معاون امور اجتماعی بهزیستی استان فارس صبح شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار کرد: بهزیستی کودکان کار را جمع‌آوری و به خانواده‌ها تحویل می‌دهد و تعهدی از والدین گرفته می‌شود اما پس از مدت کوتاهی کودکان دوباره در سطح خیابان دیده می‌شوند.
به گفته معصومه فروتن، در استان فارس ۸۰۶ نفر کودک کار شناسایی شده که بالغ بر ۸۰ درصد از این افراد غیر ایرانی هستند؛ نخستین موضوعی که باید در این زمینه مورد توجه قرار بگیرد تعیین و تکلیف وضعیت کودکان غیرایرانی است.
وی با بیان اینکه بهزیستی طبق روال سال‌های گذشته ساماندهی کودکان کار را انجام می‌دهد، گفت: امسال تعداد کودکان کار افزایش یافته که یکی از دلایل آن بیکاری ناشی از کرونا بوده است که سبب شده مجدد کودکان به خیابان بازگردند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان فارس با بیان اینکه از طریق سازمان‌های مردم نهاد بهزیستی خدمات ویژه‌ای برای کودکان کار در نظر گرفته است، افزود: آموزش و پیگیری امور تحصیل این کودکان از جمله مواردی است که توسط بهزیستی پیگیری می‌شود.
فروتن با اشاره به مشکلات و چالش‌های ساماندهی کودکان کار بیان کرد: بهزیستی کودکان کار را جمع‌آوری و به خانواده‌ها تحویل می‌دهد و تعهدی از والدین گرفته می‌شود اما پس از مدت کوتاهی کودکان دوباره در سطح خیابان دیده می‌شوند.
وی با بیان اینکه همه این کودکان را بهزیستی نمی‌تواند نگهداری کند، تصریح کرد: این روند نشان از یک خلأ قانونی دارد که سبب می‌شود والدین به تعهد خود وفادار نباشند و قانونی برای ملزم کردن آنها نیز وجود ندارد.
فروتن در پاسخ به این سوال که آیا والدین صلاحیت نگهداری از کودکان را دارند، گفت: بسیاری از والدین صلاحیت دارند اما صرفاً به دلیل فقر و وضعیت اقتصادی کودکان را برای کار به خیابان می‌فرستند.
معاون اجتماعی بهزیستی استان فارس، تصریح کرد: از طریق سازمان‌های مردم نهاد برای خانواده این کودکان کاریابی می‌شود اما اغلب علاقه‌ای از سوی خانواده‌ها برای کار کردن نیست یا اینکه شرایط به گونه‌ای است که به اجبار دوباره کودکان را برای کار می‌فرستند.
وی درباره مسائلی که درباره مافیای اجاره کردن کودکان کار مطرح می‌شود، افزود: این موضوع را باید نیروی انتظامی مطرح کند اما نمی‌توان این امر را به صورت کامل انکار کرد.
معاون اجتماعی بهزیستی استان فارس ادامه داد: کودکان کار از سنین ۶ تا ۱۵ سال هستند که توسط شهرداری و نیروی انتظامی جمع‌آوری می‌شوند و توسط بهزیستی به خانواده‌ها تحویل داده می‌شود اما اگر والدین یا شبکه حمایتی مؤثری نداشته باشند در مراکز شبه خانواده نگهداری می‌شوند.