40درصد قنوات استان خراسان جنوبی احیا شد
گروه استانها- مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تاکنون 40 درصد قنوات استان احیا شده و این روند همچنان در سالهای آتی ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدحسن غلامی پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: از 6 هزار و 252 رشته قنات موجود در استان تاکنون 40 درصد آنها احیا شده است.
وی با بیان اینکه "سیل چند روز اخیر به 103 رشته قنات در خراسان جنوبی خسارت زد" افزود: این سیل در شهرستانهای بیرجند، قاین، نهبندان و خوسف رخ داد که به 130 رشته قنات در استان آسیب زد.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از پیش بینی اعتباری بالغ بر 25 میلیارد و 175 میلیون تومان برای قنوات در سال جاری خبر داد و گفت: از این میزان 12 میلیارد و 757 میلیون تومان اعتبارات ملی است.
غلامی بیان کرد: از مجموع اعتبارات پیشبینی شده برای قنوات خراسان جنوبی 5 میلیارد و 900 میلیون تومان اعتبارات استانی و 6.5 میلیارد تومان نیز اعتبار مشارکتی نهادهای انقلابی بنیاد برکت برای شهرستانهای مختلف است.
وی تصریح کرد: از مجموع اعتبارات ملی 50 درصد به صورت نقدی و 50 درصد به صورت اوراق یک و دو ساله خواهد بود.
مدیرآب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه از مجموع 6 هزار و 252 رشته قنات استان کار ثبت اطلاعات مکانی یک هزار و 200 رشته قنات انجام شده است یادآور شد: در مجموع 25 درصد آب مورد نیاز استان از طریق قنوات تامین میشود.
وی به طرح از آبخیز تا جالیز برای قنات بلده فردوس اشاره و خاطرنشان کرد: قنات بلده فردوس در مجموع 25 رشته قنات دارد که در حال حاضر 16 رشته قنات آن فعال است و کار مطالعاتی برای دیگر رشته قناتها نیز در حال انجام است.
انتهای پیام/253/س