خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طرح‌های دانش‌بنیان راهی برای کاهش وابستگی به شهریه دانشگاهی

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 19 شهریور 1399 - 18:12
رئیس دانشگاه کار استان قزوین از کاهش ۴۵ درصدی وابستگی این دانشگاه به شهریه خبر داد و گفت: درآمدهای این دانشگاه به‌جای شهریه از طرح‌های دانشجویی و شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین می‌شود به همین جهت ۴۵ درصد از وابستگی خود را به شهریه کاهش دادیم.
دانشگاه،دانشجويان،دانشجويي،استان،شهريه،قزوين،پژوهشي،رشته،معا ...

ایسنا/قزوین رئیس دانشگاه کار استان قزوین از کاهش ۴۵ درصدی وابستگی این دانشگاه به شهریه خبر داد و گفت: درآمدهای این دانشگاه به‌جای شهریه از طرح‌های دانشجویی و شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین می‌شود به همین جهت ۴۵ درصد از وابستگی خود را به شهریه کاهش دادیم.
حسن اسدی رئیس دانشگاه کار استان قزوین به مناسبت بیست‌وپنجمین تأسیس این دانشگاه در نشست با اهالی رسانه که عصر امروز در محل این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه کار از سال ۷۵ آغاز به کار کرد و در حال حاضر سه شعبه در شهرهای قزوین، زنجان و رفسنجان دارد که در ابتدای امر با ۶ رشته کارشناسی و کاردانی فعالیت خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: این دانشگاه با همکاری وزارت کار و خانه کارگر باهدف تحصیل کارگران و فرزندان آنان آغاز به کار کرد و در سال نخست ۶۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل در این دانشگاه شدند.
رئیس دانشگاه کار استان قزوین خاطرنشان کرد: تا سال ۸۰ درگیر ایجاد امکانات سخت‌افزاری و نیروی انسانی بودیم،۷۰۰۰ مترمربع کلاس‌های آموزشی، ۴۰۰۰ مترمربع آزمایشگاه و ۴۰۰۰ مترمربع فضای رفاهی این دانشگاه اختصاص دارد.
همچنین در دانشگاه کار ۳۸ کارمند و ۳۱ نفر هیئت‌علمی تمام‌وقت فعالیت دارند.
وی بیان کرد: شعار اولیه دانشگاه «آموزش، مهارت، کار» بود و از اهداف این دانشگاه می‌توانیم به آموزش کیفی، پرورش خلاقیت‌ها و مهارت‌ها و اعتلای فرهنگ اخلاقی و اسلامی اشاره کنیم.
اسدی تشریح کرد: درآمدهای این دانشگاه به‌جای شهریه از طرح‌های دانشجویی و شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین می‌شود به همین جهت ۴۵ درصد از وابستگی خود را به شهریه کاهش دادیم و تحصیل در مقطع کاردانی این دانشگاه برای همه اقشار رایگان است.
بر اساس برنامه رزی صورت گرفته در تلاش هستیم میزان وابستگی دانشگاه به شهریه را تا ۷۰ درصد کاهش دهیم.
وی گفت: اغلب دانشجویان پس از فراغت از تحصیل جذب بازار کار می‌شوند، در سال ۹۸ بالغ‌بر ۴۳۰ نفر از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شدند که ۲۸۵ نفر استعلام استخدامی گرفتند که معادل ۶۶.۲ درصد است.
رئیس دانشگاه کار استان قزوین تشریح کرد: در برنامه داریم تا دوره‌های مهارتی را افزایش دهیم برای همین ۳۰ تفاهم‌نامه با دستگاه‌ها و نهادهای استان قزوین منعقد شده است تا دانشجویان علاوه بر رشته تحصیلی خود با چند مهارت دیگر نیز آشنا شوند.
آموزش در مقطع کاردانی رایگان است
عباسی نیکو معاون دانشجویی و فرهنگی این دانشگاه بیان کرد: در حوزه دانشجویی مانند سایر دانشگاه‌ها خدماتی را برای دانشجویان مدنظر داشتیم و خواهیم داشت؛ دانشجویان در حوزه انجمن‌های علمی، تیم‌های ورزشی و چاپ نشریات دانشجویی فعالیت دارند؛ همچنین چهار کانون دانشجویی در این دانشگاه فعال است.
وی اشاره کرد: بر اساس ارزیابی حوزه معاونت فرهنگی وزارت علوم در سال ۹۸ از بین ۳۰۲ دانشگاه غیرانتفاعی کشور جزو ۱۰ دانشگاه نخست کشور بودیم که این دستاورد گویای سطح فعالیت‌های انجام شده در این دانشگاه دارد.
معاون دانشجویی دانشگاه کار تصریح کرد: همایش تجلیل از کودکان کار را در دانشگاه برگزار کردیم که طرحی نو بود و بعدازآن سایر دانشگاه‌ها از ما تقلید کردند.
در سال ۹۸ نیز در راستای حمایت از تولید داخلی نمایشگاه محصولات صنایع‌دستی استان را از تمامی شهرستان‌ها برگزار کردیم که مورد تحسین و تقدیر قرار گرفت؛ در حوزه دانشجویی خروجی فعالیت‌های ما باعث شد جزو دانشگاه‌های برتر باشیم.
وی بیان کرد: وزارت علوم تحقیقات و فناوری در سال ۹۵ دانشگاه‌های غیرانتفاعی سراسر کشور را از جهت برنامه‌های آموزشی و پژوهشی و فرهنگی مورد ارزیابی قرار داد که دانشگاه کار حائز رتبه «الف» شد.
عباسی نیکو گفت: از بهمن ۹۸ تصمیم گرفتیم برای اولین بار دوره‌های کاردانی را با حدود ۸۰ رشته تحصیلی و بدون شهریه ارائه کنیم، همچنین برای مقاطع کارشناسی ارشد نیز تخفیفات عدیده‌ای را مدنظر قرار دادیم.
برگزاری کلاس‌های دانشگاه کار در فضای مجازی
زندی معاون آموزشی دانشگاه کار خاطرنشان کرد: این معاونت با رویکرد ارائه آموزش‌های استاندارد و با کیفیت تلاش دارد نیروهای متناسب با بازار کار را تربیت کند تا با برنامه‌ریزی به اهداف تحصیلی خود دست پیدا کنند.
وی عنوان کرد: دانشگاه کار با ۶ رشته کارشناسی آغاز به کار کرد و اکنون بالغ‌بر ۷۶ رشته دانشگاه در مقاطع مختلف برای دانشجویان ارائه می‌شود که از این تعداد رشته، ۵۷ رشته در مقطع کارشناسی و کاردانی است.
زندی اعلام کرد: ۱۴ هزار دانشجو در این دانشگاه آموزش دیدند و ۱۰ هزار نفر فارغ‌التحصیل شدند.
اغلب فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در واحدهای صنعتی استان و حتی کشور مشغول به کار شدند.
وی گفت: در این دانشگاه ۲۵۰ استاد با رتبه‌های علمی از استاد تمام تا مربی همکاری دارند که ۳۰ درصد آنان عضو هیئت‌علمی این دانشگاه و یا دیگر دانشگاه‌ها هستند.
در دانشگاه کار به‌منظور ارتقای آموزشی سعی کردیم از دانشگاه‌های مادر استان به‌عنوان الگو استفاده کنیم، برای همین منظور برای استفاده از شیوه‌های نوین آموزشی قراردادهای مختلفی را منعقد کردیم.
معاون آموزشی دانشگاه کار بیان کرد: با توجه به شیوع کرونا بستر لازم را برای آموزش مجازی را در دانشگاه فراهم کردیم و طی ترم تحصیلی گذشته بالغ‌بر ۱۰۰۰ کلاس این دانشگاه به‌صورت مجازی برگزار شد.
وی اعلام کرد: ۴۰ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در مقطع ارشد در دانشگاه‌های دولتی و آزاد پذیرفته شدند، همچنین ۱۰ درصد دانش‌آموختگان این دانشگاه در مقطع دکترا پذیرفته شدند.
انجام ۵۷ طرح پژوهشی در دانشگاه کار
پاکبان عضو هیئت‌علمی گروه نساجی و معاون پژوهشی و ارتباط با صنعت دانشگاه کار اظهار کرد: بر اساس چارت این دانشگاه دروس عملی بخش مهمی از تحصیل را شامل می‌شود و بیش از ۲۰ کارگروه تخصصی مانند جوشکاری، عملیات حرارتی، آزمایشگاه شیمی، آزمایشگاه کنترل کیفیت کالا و ایمنی در این دانشگاه وجود دارد که برای رشته‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: جهت ارتقای سطح علمی دانشگاه و هیئت‌علمی اشتراک نشریات علمی و بانک‌های اطلاعاتی خریداری شده است تا دانشجویان به مقالات علمی دست پیدا کنند.
معاون پژوهشی و ارتباط با صنعت دانشگاه کار بیان کرد: نتیجه اقدامات تحقیقات به عقدقرارداد با تعدادی از شرکت‌های مهم منجر شده که چندین طرح پژوهشی منعقد شده است.
وی با اعلام اینکه این دانشگاه تنها مرکزی است که وزارت کار مجوز برگزاری دوره‌های ایمنی را دریافت کرده است، بیان کرد: برای افزایش مهارت دانشجویان تلاش می‌شود تا علاوه بر دروس مهارت‌های دیگر را بیاموزند و همین دوره‌ها منجر به حضور دانشجویان در مسابقات ملی مهارت شده است، همچنین با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای و جهاد دانشگاهی قزوین دوره‌های آموزش کوتاه‌مدت برگزار شده است.
پاکبان عنوان کرد: دانشجویان در هر ترم تحصیلی باید دروس عملی خود را در واحدهای تولیدی بگذرانند؛ در سال‌های اخیر دانشگاه از استارت‌آپ‌ها حمایت کرده که برخی از آن‌ها به کارآفرینی ختم شده است.
وی گفت: دانشگاه کار اولین دانشگاه سبز کشور است که در راستای حمایت از محیط‌زیست اقدام به راه‌اندازی نیروگاهی کرده است که ۳۰ کیلووات از برق آن در دانشگاه مصرف و ۱۱۰۰ کیلووات از آن در واحد رفسنجان به فروش می‌رسد که این طرح در راستای اهداف توسعه پایدار کشور انجام شده است.
معاون پژوهشی و ارتباط با صنعت دانشگاه کار توضیح داد: طی تفاهم‌نامه با پارک علم و فناوری مجوز ایجاد مرکز رشد و شکوفایی خلاقیت را دریافت کردیم که در این مرکز دانشجویان تحت نظارت اساتید دانشگاه فعالیت دارند و تلاش می‌کنیم که به واحدهای صنعتی و نیمه‌صنعتی تبدیل شوند و تا به امروز ۵۷ طرح پژوهشی توسط اساتید در این دانشگاه انجام شده است.
انتهای پیام