خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تغییرات فروش ارز در صرافی‌ها/مصارف ۲۳ گانه همچنان ارز می‌گیرند

مهر | اقتصادی، بازار | چهارشنبه، 19 شهریور 1399 - 14:21
فروش ارز به ازای هر کارت ملی و بدون ارایه مدارک مثبته مورد نظر بانک مرکزی اگرچه از صبح امروز چهارشنبه ۱۹شهریورماه متوقف شده، اما بنا به اعلام صرافی‌ها، مصارف ۲۳گانه همچنان تامین ارز می‌شوند.
ارز،مركزي،اساس،فروش،بانك،بازار،ملي،متقاضيان

به گزارش خبرنگار مهر، طی روزهای گذشته برخی مردم با مراجعه به صرافی‌ها تلاش داشتند تا به خاطر آربیتراژ به وجود آمده بر اثر نرخ ارز در صرافی‌های بانکی با بازار آزاد، از مزیت ارایه کارت ملی برای دریافت ۲۲۰۰ یورو با نرخ بانکی استفاده کرده و سودی هر چند ناچیز را به جیب بزنند؛ اما سیاستگذار با ورود به بازار و ساماندهی این موضوع، به صرافی‌ها دستور داده تا از صبح امروز، روند فروش ارز به ازای کارت ملی را متوقف کرده و صرفا بر اساس دستورالعمل‌های مشخص بانک مرکزی، اقدام به تامین ارز مورد نیاز متقاضیان واقعی نمایند.
بر این اساس، پرداخت ارز در صرافی‌های بانکی و غیربانکی با نرخ تعیین شده از سوی بانک مرکزی، تنها بر اساس جدول ۲۳گانه‌ای است که بانک مرکزی از گذشته به صرافی‌ها به عنوان مبنایی در فروش ارز ابلاغ کرده بود، اما هم اکنون تنها یک بند آن که با عنوان «سایر» که ملاکی برای فروش ارز به متقاضیان صرفا بر اساس کد ملی و ارایه مدارک مثبته مربوط به آن، قرار داشت، حذف شده و سایر اولویت‌ها و مصارف تعیین شده، همچنان تامین ارز می‌شوند.
فروشندگان ارز در صرافی‌ها در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گویند که سرفصل «سایر» صرفا یک آفر اضافی برای تعیین سقف ارایه ارز با کارت ملی به هر یک از متقاضیان بوده است که هم اکنون به دلیل عملیات سفته‌بازی و سوداگرانه‌ای که دلالان بر مبنای آن در بازار آزاد انجام داده و بازار را ملتهب کرده بودند، حذف شده است.
آنها می‌گویند که بنا به سیاست‌های بانک مرکزی، این سرفصل حذف شده و سایر مصارف تعیین شده در جدول ابلاغی گذشته، ملاک عمل و فروش ارز در صرافی‌ها خواهد بود.
آنگونه که خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده، معاملات ارز اشخاص توسط صرافی‌ها در سیستم‌ها و سامانه‌های مربوطه ثبت و به نهادهای نظارتی و سایر دستگاههای تصمیم گیر از جمله سازمان امورمالیاتی و سازمان هدفمندی یارانه ها ارسال می‌شود.