سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشت پاییزه در ۲۳ هزار هکتار از اراضی زرندیه آغاز شد

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 18 شهریور 1399 - 15:16
مدیر جهادکشاورزی شهرستان زرندیه گفت: کشت پاییزه محصولات زراعی، در سطح ۲۳ هزار هکتار از اراضی شهرستان زرندیه با کاشت محصول کلزا آغاز شده و با کشت سایر محصولات تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت.
كلزا،كشت،هكتار،شهرستان،گندم،زرنديه،درصد،بذور،زراعي،خوراكي

ایسنا/مرکزی مدیر جهادکشاورزی شهرستان زرندیه گفت: کشت پاییزه محصولات زراعی، در سطح ۲۳ هزار هکتار از اراضی شهرستان زرندیه با کاشت محصول کلزا آغاز شده و با کشت سایر محصولات تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت.
احمد قره‌بیگلو در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در سال زراعی جاری حدود سه هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گندم آبی، حدود ۱۳ هزار هکتار زیرکشت گندم دیم، ۶۵۰۰ هکتار زراعت جو و ۵۰۰ هکتار زیر کشت کلزا می‌رود.
وی افزود: توزیع بذور گندم گواهی شده در هشت عامل توزیع و شرکت‌های مورد تایید جهاد کشاورزی در شهرستان آغاز شده و همچنان ادامه دارد و مشکلی از بابت تامین و توزیع بذور گندم و جو و کلزا در این شهرستان وجود ندارد.
این مقام مسئول در جهادکشاوزی زرندیه ادامه داد: در سال زراعی گذشته، سطح زیر کشت کلزا در شهرستان زرندیه حدود ۱۵۰ هکتار بوده که پیش بینی می‌شود امسال این سطح به بیش از ۳۰۰ هکتار برسد.
وی بیان کرد: در سال جاری بذور اصلاح شده خارجی و داخلی کلزا، با قابلیت تولید بالا تهیه و تدارک دیده شده و از طرف عاملین فروش در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
قره‌بیگلو اظهار کرد: کلزا بهترین تناوب برای زراعت گندم و جو است و علاوه بر مزایای اقتصادی می‌تواند در استمرار و پایداری تولید بسیار موثر باشد.
تناوب کشت کلزا موجب افزایش حاصلخیزی خاک، کاهش جمعیت آفات و بیماری‌ها و علف های هرز مزارع و موجب افزایش ۳۰ درصدی تولید غلات می‌شود.
وی افزود: کلزا یکی از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی ۴۰ الی ۴۵ درصد روغن و ۲۵ الی ۳۵ درصد پروتئین است و روغن کلزا بدلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیراشباع و درصد پایین اسیدهای اشباع، همانند زیتون جزو با کیفیت ترین روغن‌های خوراکی است.
قره‌بیگلو تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۹۰ درصد روغن‌های خوراکی کشور از خارج کشور وارد می‌شود و سالیانه ارز قابل توجهی جهت تامین روغن خوراکی از کشور خارج می‌شود.
تنها راه رهایی از این وابستگی، توسعه کشت دانه‌های روغنی بویژه کلزاست.
انتهای پیام