رامیان برای چهارمین بار لرزید/ کلنگ بازسازی بهزمین زده شد/ گروههای جهادی هم وارد میدان عمل شدند
گروه استانها- از بامداد روز گذشته تا کنون رامیان در شرق استان گلستان چهار بار بهخود لرزید؛ هرچند شدت پس لرزهها به اندازه زلزله 5.1 ریشتری بامداد روز گذشته نبود اما مردم را همچنان در وحشت نگه داشته است .

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رامیان، بامداد روز گذشته اهالی روستاهای کوهستانی رامیان، زمانی که آسوده خاطر در خنکای مطبوع این روزها سر بر بالین گذاشته بودند، تکانی شدید آنان را وحشت زده راهی کوچهها و خیابانها کرد.
زمین آنقدر لرزید تا دیوارها ترک برداشت و سقف برخی خانهها فروریخت، این درحالی است که از روز گذشته تا کنون رامیان سه بار دیگر هم لرزیده است.
ادامه این لرزهها و احتمال آوار شدن خانههای آسیب دیده شهروندان را به این فکر انداخت که خارج از مرز اقامت کنند اما یکباره موضوع همهگیری ویروس کرونا به یادشان افتاد که گرهای تازه بر مشکلاتشان شد.
به هرحال اگرچه موضوع همهگیری کرونا تقریبا در این استان تحت کنترل قرار گرفته بود و از این منظر کمتر ساکنان درخطر بودند اما از همان ابتدای وقوع حادثه دستگاهها و گروههای مختلف به کمک زلزلهزدگان شتافتند، تا علاوه بر ارایه خدمات به آسیبدیدگان از نظر رعایت اصول بهداشتی گامهای موثری برداشته شود.
در این سیر و 24 ساعت گذشته بخشی از کارها انجام شد و بخشی هم نیاز به زمان و بررسی دارد تا برای رفع آنها برنامهریزی شود.
آنطور که سیدمحمد حسینی مدیرکل بنیاد مسکن استان در اولین اظهار نظرش درباره شدت خسارات وارده به منازل مسکونی و واحدهای اداری و تجاری میگوید: 124 خانه دیگر قابل سکونت نیست و 71 خانه هم خسارتهای جدی دیدهاند.
اما این پایان کار نیست چون برخی از مناطق آسیب دیده در ناحیه کوهستانی استان قرار دارند و تغییرات فصلی آب و هوای سرد پاییزی را در محل حادثه حاکم کرده است که تاکیدی بر افزایش سرعت ارایه خدمات و آغاز بازسازی در مناطق آسیب دیده است چون نمیتوان انتظار داشت تا این مردم در چادر روزگار بگذرانند.
در این زمینه مدیرکل بنیاد مسکن استان تاکید کرد اگرچه باید دولت در خصوص کمکهای بلاعوض به زلزلهزدگان تصمیمگیری کند.
اما بنیاد مسکن آماده بازسازی منازل مسکونی خسارت دیده با پرداخت 50 میلیون تومان تسهیلا قرضالحسنه است.
کلنگ بازسازی واحدهای مسکونی زلزلهزده رامیان به زمین زده شد
در همین راستا ظهر امروز هادی حقشناس، استاندار گلستان و جمعی از مدیران استانی با حضور در مناطق زلزلهزده ضمن بررسی ابعاد خسارات ایجاد شده با درنظر گرفتن اولویتهای موجود نسبت به برنامهریزی برای آغاز بازسازی این مناطق هماهنگی کردند.
در نخستین مورد کلنگ بازسازی نخستین واحد مسکونی در مناطق زلزلهزده رامیان به زمین زده شد، این واحد مسکونی در روستای قورچای واقع شده و قرار است با استفاده از تسهیلات بنیاد مسکن و کمکهای بلاعوض ( در صورت تصویب و تأیید هیئت دولت) ساخته شود.
حق شناس، در همین بازدید قول داده در صورت مشارکت مردم در امر بازسازی، واحدهای مسکونی خسارت دیده در مدت سه ماه و پیش از شروع زمستان ساخته شود.
تا کنون بیش از 1200 مورد امدادرسانی انجام شده
از سوی دیگر مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هم در اینباره گفته از بامداد روز گذشته و در پی وقوع زلزله 5.1 ریشتری در شهرستان رامیان، 20 تیم امدادی با تجهیزات کامل به منطقه اعزام شدند.
به گفته فرهاد میقانی شدت خسارتها در برخی روستاها از جمله قورچای بیشتر بوده و چادرهای اسکان اضطراری نیز در این روستا برپا شده است.
میقانی با اشاره به آسیب دیدن 305 خانوار روستایی در شهرستان رامیان میگوید: از روز گذشته تا کنون به یکهزار و 220 نفر امدادرسانی شده است.
وی همچنین از اسکان اضطراری 350 نفر در چادرهای هلال احمر خبر داده و گفته است: 158 نفر در روستای قورچای، 148 نفر در روستای ویرو و 44 نفر در روستای الهادی که منازل مسکونی آنان دچار خسارت شده بود، در چادرهای هلال احمر اسکان اضطراری داده شدند.
میقانی درباره نیاز مردم روستاهای زلزله به کمکهای مردمی بیان داشت: خوشبختانه امکانات هلال احمر استان جوابگوی نیاز مردم این مناطق بوده و در حال حاضر نیازی به کمکهای مردمی نیست.
با اینحال برخی از گروههای جهادی به صورت خودجوش به کمک مردم زلزلهزده آمدند که جای تقدیر دارد.
علاوه براین ها 352 تخته پتو، 176 تخته موکت و 300 بسته غذایی 72 ساعته بین زلزلهزدگان این روستاها توزیع شده است.
گروههای جهادی فعال شدند
از روز گذشته با اینکه اعلام شده نیازی به کمکهای مردمی در مناطق زلزلهزده رامیان نیست؛ اما برخی گروههای جهادی پای کار آمدند.
تهیه و توزیع بستههای غذایی و بطریهای آب معدنی در این منطقه از سوی پایگاههای مقاومت بسیج و گروههای جهادی انجام شده است.
لازم به یادآوری جلسه شورای مدیریت بحران هم با حضور استاندار در رامیان درحال برگزاری است و آنطور که گفته شده قرار است مسئولان خبرهای خوبی برای خسارتدیدگان و بازسازی خانههایشان به آنان بدهند.
مسئولان منطقه در این جلسه رسما اعلام کردند آب، برق و گاز منطقه که کمی دچار مشکل شده بود اکنون به تثبیت رسیده و مشکلی در روستاهای منطقه حادثه وجود ندارد.
همچنین گزارشهای منتشر شده در این جلسه حکایت از این دارد که مسیرهای ارتباطی مسدود شده روز گذشته بر اثر ریزش کوه در همان ساعات اولیه، بازگشایی شده و در حال حاضر تردد ایمن نیز در این روستاها برقرار است.
انتهای پیام/582/ی