گسلهای استان مرکزی پهنهبندی شد
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: برای نخستین بار در بین استانهای کشور اقداماتی در رابطه با پهنهبندی گسلهای استان مرکزی انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مهدی زندیه وکیلی عصر امروز در ششمین جلسه شورای فنی شهر اراک با اشاره به بهبود روند ساخت و ساز و اجرای ساختمانها اظهار داشت: باید توجه داشت که ساختمانهای با امنیت متوسط هم دارای نواقص و اشکالاتی هستند اما ساختمانهای زیر نظر قانون نظام مهندسی تاکنون پیشرفت زیادی داشتهاند، نظام فنی و اجرایی پیشرفت بالایی نداشته و در سطح خود باقی مانده است.
وی افزود: با توجه به بهبود روند ساخت و ساز، اجرای ساختمانها و کنترل از زمان وقوع زلزلههای چندین سال گذشته در کشور اگر ساخت و سازهایی که اکنون انجام میشود در آن زمان وجود داشت تعداد قربانیان و کشتههای زلزله کاهش میابد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: مسکن مهر پروژهی خوبی برای قشر کم درآمد و ضعیف جامعه است که اگر این پروژه وجود نداشت این افراد مجبور به حاشیهنشینی در ساختمانهایی با امنیت پایین میشدند.
زندیهوکیلی بیان کرد: وظیفه اصلی این شورا توجه به نقاط کیفی، اجرایی و مهندسی است و میتوان گفت که در زمینه امنیت ساختمانها برای کاهش میزان تلفات ناشی از بلایای طبیعی از جمله زلزله و کاهش تلفات ناشی زلزله موفقیت خوبی داشتیم.
وی عنوان کرد: موضوع محدودیت ایجاد بالکن از سوی سازمان راه و شهرسازی استان نیاز به مکاتبه و بررسیهای بیشتر با سازمان راه و شهرسازی و کمیسیون ماده 5 دارد تا تصمیم نهایی گرفته شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: اجرای بالکنها در سیما و منظر شهر تاثیر میگذارد و مشکل ایجاد میکند اما برای معماران فضای بیشتر و طرحهای مختلفی در ساختمانسازی فراهم میکنند که باید برای اجرای این طرح بالکن در ساختمانها محدودیتهایی در نظر گرفته شود.
زندیه وکیلی تصریح کرد: برای نخستین بار در بین استانهای کشور اقداماتی در رابطه با پهنه بندی گسلهای استان مرکزی انجام شده، با توجه به اینکه 7 سال پیش در شهرستان اراک در زمینه ریز پهنهبندی گسلهای استان فعالیتها و آزمایشهایی انجام شد که کاربردی نشدند و تاییدیههای لازم را نگرفتند اما پس از گرفتن تاییدیههای لازم و دستیابی به نتایج قابل استناد برای انجام طرح در سایر شهرستانهای بزرگ استان به مهندسان مربوطه ارائه میشود.
وی ادامه داد: توسط سازمان فنی و حرفهای استان مرکزی اقداماتی جهت برگزاری دورههای آموزشی برای تربیت نیروهای ماهر قراردادی و کارگران ساختمانی در گذشته انجام شد که کارتهای مهارت به افراد داده شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی افزود: با توجه به اینکه حساسیت مهندسان و کارفرمایان برای داشتن تاییدیه کارگران خود کم شده باید توجه ویژهای به امر داشته باشند.
زندیهوکیلی بیان کرد: بیمه کارگران ساختمانی ابزاری برای ضمانت اجرایی است که فقط کسانی که دارای کارت مهارت در حرفه تخصصی خود بودند از این بیمه بهره میبردند اما اکنون افرادی برای دریافت این بیمه اقدام به دریافت کارت مهارت میکنند که سازمان فنی و حرفهای کشور در این زمینه نظارت کافی ندارد به همین سبب افرادی از این امکان سوءاستفاده میکنند.
وی اضافه کرد: با اقداماتی که سازمان نظام مهندسی در زمینه نظارت و اجرا دارد در مدت 10 سال گذشته تعداد قربانیان زلزله کاهش یافته که باید در این زمینه تلاشهای بسیاری شود که هم خسارات مالی کاهش یابد و قربانی چنین حوادثی نداشته باشیم.
انتهای پیام/ح