حدود ۱۰ درصد نوزادان در ایران نارس متولد می شوند
فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: ۹ تا ۱۰ درصد نوزادان در ایران نارس متولد می شوند.

ایسنا/مازندران فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: ۹ تا ۱۰ درصد نوزادان در ایران نارس متولد می شوند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان کودکان امیرکلا، موسی احمدپور وی با بیان اینکه طول مدت یک حاملگی نرمال از زمان اولین روز آخرین قاعدگی ۲۸۰ روز یا ۴۰ هفته و از زمان لقاح ۲۶۸ روز یا ۳۸ هفته است، تصریح کرد: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی اگر نوزادی پیش از ۳۷ هفته کامل زندگی داخل رحمی به دنیا بیاید نوزاد نارس تعریف می شود.
فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه نوزاد نارس القایی و یا خودبخودی است، خاطرنشان کرد: به دنیا آمدن نوزاد در پره اکلامپسی مادر، کاهش رشد جنین در داخل رحم و کاهش حجم مایع زایمانی (حدود ۲۵ درصد موارد ) از علت های بدنیا آمدن نوزاد نارس به صورت القایی بوده و درد زایمانی خودبخودی و پارگی پرده ها (۷۰درصد موارد) از موارد خودبخودی است.
احمدپور با بیان اینکه ۸ تا ۱۰ درصد نوزادان، نارس متولد می شوند، یادآورشد: این میزان در کشورهای در حال توسعه بالاتر بوده به طوری که در پاکستان ۱۳تا ۱۱درصد در هند ۲۱ درصد، در ایران حدود ۱۰تا ۹ درصد و در کشورهای توسعه یافته ۷تا ۵ درصد نوزادان نارس به دنیا می آیند.
وی ادامه داد: نارسی یک پدیده چند عاملی بوده یعنی ترکیبی از عوامل جنینی، جفتی ، مادری و رحمی است.
دکتر احمدپور افزود: اگر مادر حامله درد زایمانی زودرس پیدا کند باید بلافاصله به یک مرکز مجهز که مراقبت از مادر و نوزاد پرمخاطره ارائه دهد منتقل شود.
فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه اگر چه ممکن است نتوان از زایمان زودرس جلوگیری نمود ولی می توان آن را با تجویز داروهای کاهنده حرکات رحم به تأخیر انداخت و همچنین با تجویز داروهایی به مادر، رسیده شدن ریه نوزاد نارس را تسریع می شود، گفت: در بابل مرکزی برای مراقبت از مادر و نوزاد پرخطر در بیمارستان آیت اله روحانی وجود دارد که نوزاد بعد از تولد، در NICU آن مرکز و یا در NICU بیمارستان امیر کلا بستری میشوند.
وی از شیر مادر به عنوان بهترین غذا برای نوزادان نارس یاد کرد و گفت: غربالگری شنوایی و بینایی، از نکات قابل توجهی است که باید توسط خانواده ها پیگیری و انجام شود.
احمدپور ادامه داد: وقتی نوزادی نارس متولد می شود، تمامی سیستم ها و اعضایی که برای حیات لازم است نارس هستند و یا کارکرد آنها کامل نیست که مهم ترین آن ریه ها برای تنفس بوده ، بنابراین شایع ترین عامل مرگ نوزداران نارس از طریق همین چرخه ناقص عملکرد ریه است.
وی با بیان اینکه نارس بودن عروق مغزی و روده ها، کاهش فعالیت های کلی نوزاد و رفلکس ها، عدم توانایی حفظ درجه حرارت بدلیل نازکی پوست و کاهش چربی پوست، بروز کم خونی از مشکلات نوزادان نارس است، تصریح کرد: بروز اختلالات تیروئیدی، کاهش قند خون-وکاهش کلسیم خون، نارسایی کلیه و افزایش خطر مسمومیت دارویی، باز شدن مجرای شریانی در قلب، کاهش قدرت عضلانی، جثه کوچک و وزن پایین ، کاهش توانایی مکیدن و بلعیدن و افزایش شیوع عفونت ها نیز از دیگر مشکلات نوزادان نارس است.
این فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: یکی از مشکلات جدی که این نوزادان را تهدید می کند، صدمه شبکیه چشم و کاهش بینایی در اثر نارسی است؛ بنابراین برای تشخیص و درمان بهنگام این عارضه معاینه چشم توسط متخصص شبکیه در روز ۲۸ تولد انجام و پس از ترخیص نیز این نوزادان برای معاینات تکمیلی باید مراجعه نمایند.
وی به خانواده ها توصیه کرد: پس از ترخیص نوزاد از بیمارستان در هفته های اول هر هفته سه تا چهار بار و سپس هر ماه برای ارزیابی وزن گیری مراجعه کنند.
انتهای پیام