تخصیص 4 میلیارد تومان برای تأمین نیازهای بهداشتی مدارس استثنایی در کشور
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، از تخصیص چهار میلیارد تومان اعتبار جهت تهیه اقلام بهداشتی مدارس با نیازهای ویژه خبر داد و گفت: حفظ سلامت دانشآموزان برای ما در اولویت است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، از تخصیص چهار میلیارد تومان اعتبار جهت تهیه اقلام بهداشتی مدارس با نیازهای ویژه خبر داد و گفت: حفظ سلامت دانشآموزان برای ما در اولویت است.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سید جواد حسینی ظهر امروز در مراسم بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید در دبیرستان دانشآموزان با نیازهای ویژه هادوی مشهد، بیان کرد: سیاستها و اصول جهت گیری نظام تعلیم و تربیت کشور اساس و چارچوب کلی کار ما در آموزشوپرورش با نیازهای ویژه است.
وی افزود: ما در عصر کرونا جهت ادامه روند آموزش و پرورش فعالیتهای بسیاری را انجام دادیم تا جریان تعلیم و تربیت استاندارد ادامه داشته باشد.
معاون وزیر آموزش وپرورش کشور با اشاره به «طرح دستیار معلم» برای دانشاموزان با نیازهای ویژه کشور در تشریح این طرح گفت: برای دست یافتن به تعلیم و تربیت استاندارد یک پیش نیاز مهم مشارکت اولیا در امر آموزش و پرورش است از همین رو طرح دستیار معلم را در دستور کار قرار دادیم، نوع نگرش ما در این طرح بر این اساس است که اولیا و خانواده های دانشآموزان نقش معلم حرفهای را برای دانشآموزان با نیازهای ویژه باشند.
حسینی اظهار کرد: در این طرح تمام خانوادههای دانشآموزان با نیازهای ویژه شناسایی میشوند و بعد از اینکه راهنماییهای لازم را در مدارس دریافت کردند، نقش حرفهای معلمی را در فرآیند تعلیم و تربیت برای دانشآموزان حاضر در خانواده خود محقق میسازند.
وی افزود: آموزش و پرورش استاندارد بدون مشارکت اولیا و خانواده ها اثرگذار نخواهد بود، از همین رو ۷۱۴ مشاور و مدد کار حاذق برای توانند سازی اولیا جهت مشارکت در این طرح آماده فعالیت هستند.
معاون وزیر آموزش وپرورش کشور با بیان اینکه محتوای تدریس برای دانشآموزان با نیازهای ویژه به صورت کیفی روی سایت سازمان استثنایی کشور بارگذاری شده است، در ادامه سخنانش با اشاره به «سامانه ندای همراه» که در طول هفته جاری راهاندازی خواهد شد، در تشریح خدمات و اهداف این سامانه بیان کرد: از جمله اهداف این سامانه کیفیت بخشی به آموزشهای تلفیقی و فراگیر و همچنین جهت گسترش فعالیت مراکز مشکلات ویژه یادگیری است که نقش پشتیبان را برای مدارس با نیازهای ویژه ما ایفا میکنند، خواهد بود.
حسینی ادامه داد: در سامانه ندای همراه ۱۶ مشاور برجسته فعالیت میکنند تا علاوه بر کمک به رفع مشکلات آموزشی و رفتاری خانوادهها، آنها را در خصوص مشارکت در امر تعلیم و تربیت توانمند سازند.
رئیس سازمان استثنایی کشور با بیان اینکه میانگین حضور دانش آموزان در مدارس با نیازهای ویژه کشور ۵۰ نفر است، تصریح کرد: بنابراین با توجه به این عدد برای ما امکان اعمال پروتکل بهداشتی در سطح مدارس فراهم تر و لازم تر است .
حسینی تاکید کرد: از آنجایی که نگهداری دانشآموزان با نیازهای ویژه برای مدتی طولانی در خانه ایجاد مشکل میکند از همین رو لازم و ضروری است با توجه به نیاز مبرم این دانشآموزان به بهرهبری از آموزشهای حضوری در مدارس حاضر شوند.
وی با بیان اینکه اصل بر حضور دانشآموزان با نیازهای ویژه در مدارس است، بیان کرد: از امروز تمام مدارس باز خواهند بود و با توجه به اینکه نظام مدرسه کانون تعلیم و تربیت است تمام عناصر مدرسه در مدارس کشور مستقر هستند تا برای ادامه روند آموزش چه به صورت حضوری و چه به صورت مجازی و در بستر شبکه شاد از داخل مدارس راهنماییهای لازم را برای اولیا و دانشآموزان ارائه کنند.
معاون وزیر آموزش وپرورش تاکید کرد: لازم است مدیران ما نظام دوری را در کلاسبندی دانش آموزان لحاظ کنند تا با اجرای این نظام ضمن اینکه به باروری بیشتر آموزش در دانشآموزان کمک میکنند، سطح یادگیری دانشآموزان را نیز به درستی ارزیابی و سنجیده باشند.
حسینی با تاکید بر این نکته که تمام خدمات توانبخشی در هر شرایطی در آموزشوپرورش دانشآموزان با نیازهای ویژه برقرار خواهد بود، عنوان کرد: ما در آموزش و پرورش با نیازهای ویژه تمام ماموریتهای آموزش و پرورش عادی را داریم و علاوه بر آن خدمات توانبخشی را نیز به دانشآموزان خود بر اساس نوع معلولیتی که دارند ارائه میدهیم.
وی ادامه ددد: ۱۱ میلیارد تومان اعتبار برای انجام خدمات توانبخشی تصویب کردیم و تا هفته آینده این سرانه به حساب مدارس واریز خواهد شد.
معاون وزیر آموزش وپرورش کشور خاطر نشان کرد: تا پایان سال ۹۹ این سازمان باید از ۲۱۰ مدرسه که برای ساخت آن هدف گذاری شده و مورد نیاز آموزش و پرورش دانشآموزان با نیازهای ویژه است، کلنگ ۱۵۰ مدرسه و مرکز آموزشی به زمین زده شود و در پایان سال تحصیلی ۹۹ باید حداقل یک مرکز اوتیسم و یک مدرسه پذیرا به شکل الگویی متناسب سازی شده باشد.
حسینی در ادامه سخنانش از ساخت ۱۵ ورزشگاه مورد نیاز برای دانشآموزان با نیازهای ویژه در ۱۵ استان تا پایان سال جاری خبر داد و گفت : تا پایان امسال ساخت ۳۵۰ باشگاه ورزشی برای استفاده بازنشستگان این سازمان در دستور کار است.
وی با بیان اینکه در اثر به کارگیری از بسته مداخلات به هنگام توانستیم، هشت درصد کودکان و نوآموزان با نیازهای ویژه در مقطع پیش دبستانی را رشد دهیم، بیان کرد: باید در سال جاری ۱۰ درصد معلمان آموزش مهارت های چندگانه را بگذرانند و پنج هزار معلم و مسئول آموزش خط بریل و زبان اشاره را یاد بگیرند.
معاون وزیر آموزش وپرورش کشور در ادامه این مراسم در حاشیه این مراسم به خبرنگار فارس گفت: تمام اهتمام وزارت آموزشوپرورش این است که با حفظ سلامت دانشآموزان روند تعلیم و تربیت تعطیل نشود و برای حفظ سلامت دانشآموزان ما تابع دستورات ستاد مبارزه با کرونای کشور هستیم.
حسینی با بیان اینکه با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی بهترین شیوه آموزش برای دانشآموزان با نیازهای ویژه به صورت حضوری است، افزود: در مدارسی که جمعیت دانشآموزان در آنها بالای ۱۰۰ نفر است به گروههای دو تا سه نفره میشوند تا ضمن اینکه بحث فاصلهگذاری اجتماعی رعایت میشود از آموزشهای حضوری نیز بهرهمند شوند، ضمن اینکه در روزها یا ساعاتی که در مدرسه دانشآموزان حضور ندارند از بستر فضای مجازی و شبکه شاد استفاده کنند.
وی با بیان اینکه حفظ سلامت دانش آموزان برای ما در اولیت است، افزود: در مدارسی که جمعیت دانشآموزی بالا دارند علاوه بر تشکیل کلاسهای درس به صورت زوج و فرد، ساعات آموزشی را نیز تقلیل دادیم و هر ساعت آموزشی را به ۳۵ دقیقه رساندیم.
رئیس سازمان استثنایی کشور با بیان اینکه سرانه بهداشتی در مرحله اول برای ماههای مهر و آبان به حساب مدارس واریز شده است، بیان کرد: برای ادامه سال جاری نیز در نوبتهای مختلف این سرانه واریز میشود تا مدارس از لحاظ تامین اقلام و ملزومات بهداشتی مشکلی نداشته باشند.
حسینی ادامه داد: برای تامین بستههای بهداشتی مدارس به زودی ۴ میلیارد تومان اعتبار در نظر خواهیم گرفت و به حساب مدارس واریز خواهد شد.
انتهای پیام/ 70068/ح